avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Activitate valicristi46

Activitate valicristi46

Buna seara, va rog sa ma ajutați intr-o speță, vineri în data de 14.10.2022 am fost implicat intr-un accident de circulație , eu neacordand prioritate de trecere intr-o intersecție unui motociclist.
Accidentul a fost minor eu neavând nicio avarie vizibila pe autoturism, însă motociclistul a căzut de pe motor, am apelat 112 și a venit politia+ smurdul, ah făcut demersurile cei de la politie, ne-au testat pt alcool rezultatul fiind 0 pentru ambii conducatori, motociclistul a refuzat transportul la spital, nu s-a întâmplat mare lucru.....
Politia ne-a întrebat ce vrem sa facem și am căzut deacord amandoi sa facem constatare amiabila.
Dupa ce am facut constatarea am plecat fiecare pe drumul lui, însă după aceste 2 zile de la accident m-a sunat cel cu motocicleta sa îmi spună ca va merge la spital ca are dureri de spate......
Întrebarea mea este : Pot sa rămân fără permis în situația asta?
Poate sa mi se deschidă dosar penal pentru fapta asta, atâta timp cât s-a încheiat amiabila?
Sincer, cred ca omul a fost învățat de cineva sa tragă niște bani....
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Pot renunta la un act notarial ?
ok va multumesc !Ma asteptam sa gasesc un raspuns mai complex,vreo lege care face referire la asa ceva .....
Buna ziua numele meu este Valentin am si eu o nelamurire,in legatura cu un act incheeat la notar,precum ca ii dau unui vecin voie sa treaca cu teava de apa,canalizare,gaz,si electric pe la mine prin curte,ma intereseaza sa stiu daca pot renunta la acest act,si care ar fi procedura.
Mentionez ca in actul respectiv avem trecut ca pt executia lucrarilor de apa si canal,gaze se plateste de dansul 70% din lucrari si 30 % eu,pana in momentul de fata am bagat doar apa si canalizare,amandoi respectandu-ne obligatiile dar eu as vrea sa renunt la acest act,pt ca vecinul nu prea e om de inteles adica imi strica curtea(betoane,etc) si spune el ca eu trebuie sa le repar nu dansul
Buna ziua! Numele meu este Valentin și am o întrebare pt un avocat care .a poate ajuta cu un răspuns cat mai concret.
In urma cu 2 ani am inceput demersurile pt obținerea unui ordin de prefect pt o casa cu teren in Popești Leordeni,pt care nu dețineam decât o chitanță de mana,am făcut ce mi sa spus cu dosarul apoi am luat legătura cu o firma de cadastru care a măsurat și a făcut o schita,acum am obținut ordinul prefectului însă nu știu ce trebuie făcut ,trebuie luat legătura iar cu firma de cadastru ? Când au măsurat și au făcut schița respectiva nu înseamnă că au efectuat cadastru? Cum se intabuleaza? Alte taxe ? Alta plata? Va mulțumesc
Buna seara, revin cu o intrebare in legatura cu un dosar depus la prefectura ilfov pentru eliberarea unui titlu de proprietate prin ordinul prefectului.
In cat timp sunt obligati sa raspunda solicitarii primariei de a elibera titlu?
Cum pot urgenta putin lucrurile?
Mentionez ca am solicitat eliberarea de titlu prin op deoarece aveam doar o chitanta de mana din 1974 de la bunicii mei, am facut succesiunea si ce se mai face, s-a intocmit dosarul la primarie apoi s-a trimis la prefect insa nu avem nicio informatie despre dosar in afara de,, este in lucru"
Răspuns la discuția Certificat de mostenitor
multumesc pentru raspunsuri tuturor,am contactat un notar public astazi si din cele explicate de acesta,terenul trebuie intabulat si pt ca aceasta sa se poata cu certificatul de mostenitor trebuie depus la ordinul prefectului iar acesta o sa elibereze titlu,numai in baza acestuia se poate vinde.
Răspuns la discuția Certificat de mostenitor
Da, terenul este trecut pe certificatul de mostenitor, care ar fi calea spre a usura toata aceasta abrambureala, pur si simplus se merge la notar si se face contract de v-c? Ce urmeaza sa se intample, o sa vina cineva sa masoare sa constate?
Răspuns la discuția Certificat de mostenitor

Deci pot vinde suprafata de teren mentionata fara titlu de proprietate?


Nu aveti nevoie de nici un titlu.
Certificatul de moștenitor însuși e act de proprietate.
Nici nu trece o astfel de cerere de usa instanței. Rad si curcile...
Potrivit art.1133 din Codul civil
(1) Certificatul de moştenitor face dovada calităţii de moştenitor, legal sau testamentar, precum şi dovada dreptului de proprietate al moştenitorilor acceptanţi asupra bunurilor din masa succesorală, în cota care se cuvine fiecăruia.

Așteptați degeaba .

Răspuns la discuția Certificat de mostenitor
va multumesc pentru raspuns,momentan nu mai putem merge in instanta deoarece avem actele depuse la ordinul prefectului,aveti idee ce cale legala de solutionare mai rapida ar fi?
Adica sa fortam cumva aceasta institutie sa isi faca treaba ?
Buna ziua numele meu este Valentin si am o intrebare pt un avocat care ar putea ajuta la solutionarea unei mici-mari probleme,care incepe cam asa:
In urma cu multi ani bunicii mei au cumparat un imobil cu un teren intravilan in popesti-leordeni in suprafata totala de 515 mp2 cu o chitanta de mana,bunicii au decedat amandoi si tatal meu a urmat succesiunea pt a devenii mostenitor,mentionez ca a fost realizata succesiunea rapid in urma careia a obtinut un ceertificat de mostenitor pe care l-a depus impreuna cu celelalte acte la prefectura pt eliberarea de titltu de proprietate numai ca nu am primit niciun raspuns pt ca este foarte aglomerat,imi poate spune cineva daca cu certificatul de mostenitor obtinut se poate vinde o suprafata de teren respectiv curtea din spate de 250 de mp2 fara a detine titlul? mentionez ca actele inainte de a fi depuse la prefect au trecut si pe la OCPI si au venit sa masoare si dansii si o firma de cadastru si intabulare. Multumesc