avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate Sabrina1989

Activitate Sabrina1989

Răspuns la discuția Casatorie cu cetatean albanez
Bună, nu este nevoie sa faci căsătoria în România, este mai simplu de făcut la consolatul României în Italia, el are nevoie de pașaport, anexa 9 și certificatul de naștere (nu trebuie tradus pentru ca este multilingue) iar tu la fel, sau puteți încheia căsătoria în comuna unde locuiești, iar apoi certificatul de căsătorie italian îl înregistrezi la consolat, asta este tot.
Răspuns la discuția Casatorie cu persoana Albaneza
Bună! Nu fă greșeala asta de a te casatori in Albania. Asta am făcut și eu cu soțul meu, crede-mă că am cheltuit o grămadă de bani și așteptări inutile. Dar dacă totuși vreți să vă cosatoriti acolo tu trebuie să ai certificatul de naștere original plus tradus și legalizat in limba albaneză, anexa nouă care trebuie sa o scoți din comuna unde te-ai născut pe care trebuie să o scoți personal unde scrie că nu ești căsătorită la rândul ei trebuie tradusă și legalizată și buletinul de identitate. După ce vi se eliberează certificatul de căsătorie albanez va trebui să îl duceți la ambasada României din tirana pentru al înregistra, iar după puteți pleca în Romania cu acest certificat, nu faceți greșeala mea de a depune în Albania pentru viza de reîntregire a familiei că va fi inutil cum a fost și pentru mine . Dacă ai vreo întrebare îți voi răspunde cu plăcere.
M-am căsătorit cu soțul albanez in Albania, iar acolo am depus pentru viza de reîntregirea familiei, ne-a fost refuzată pentru că au făcut controale în România iar eu nu eram prezentă (domnul consol de la ambasada României în republica Albania știa că sunt in Albania, deoarece pentru viză trebuia să fiu și eu prezentă) am sunat la imigrări din judetul de unde locuiesc și mi sa spus să mă întorc în țară că se va rezolva aici. Ne-am întors în Romania iar după două săptămâni am fost să întrebăm ce putem face ca sotul sa poată lucra în Romania, ne-au dat un dosar de făcut și de depus la dânșii (reședință și domiciliu făcută la notar, adeverință de la medicul de familie , asigurare de sănătate). După o săptămână când am făcut totul ne-am prezentat la dânșii, iar acolo domnul de la imigrări ne-a spus că nu este posibil să depunem acest dosar deoarece el nu are viză, să așteptăm aceste trei luni ca el să fie în ilegalitate iar apoi să depunem de viză, întrebarea mea a fost în automat cum se poate așa ceva, că va fi dat afară din țară, iar răspunsul pe care l-am primit a fost următorul "dacă nu îți convine să pleci in Albania că doar acolo te-ai măritat". I-am spus ce putem face dacă soțul poate cumva să înceapă o muncă pentru că avem nevoie măcar de un salariu in casă, eu nu mă pot duce având pe bunica mea bolnavă și eu am probleme de sănătate și nu este ușor pentru mine iar domnul mi-a răspuns așa "și ce vrei de la mine să te iau eu acasă?" Vă rog frumos dacă mă puteți îndruma și pe mine unde mă pot duce și ce pot face in acest caz, pe cine pot întreba cum să rezolv aceasta situație. Vă mulțumesc frumos tuturor.e
Buna seara, am si eu cateva intrebari daca se poate. Eu si sotul meu ne.am casatorit in tara lui, Albania. Aici am depus toate actele, am scos certificatul romanesc si am depus pentru viza dip D pentru reintregirea familiei, care o vom avea peste doua saptamani, avand in vedere ca el nu a avut niciodata probleme cu legea si nu a fost dat afara din nici o tara, are pasaportul biometric, si ni sa spus ca nu avem nici un fel de probleme. Am tradus supralegalizat si apostilat toate actele. Noi acum vrem sa mergem in Romania, si am intrebat ce trebuie sa facem odata ce ajungem acolo, dar singurul raspuns pe care l.am obtinut a fost sa ne interesam la politie. Trebuie sa mergem la biroul pentru emigrari? Unde si de ce acte mai am nevoie pentru ai face cartea de resedinta, si daca se poate un cat timp o va obtine? Eu in luna martie va trebui sa plec pentru cateva zile in Italia cu sotul la nunta verisoarei mele, si imi doresc foarte mult ca sotul sa vina cu mine pentru ca sunt martora ei. Va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti si pe mine, sunt doua luni de cand tot alergam dupa acte si sunt disperata. Multumesc frumos.