avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan_Chris

Activitate Ioan_Chris

Daca linia de hotar este acea delimitare dintre parcelele vecinilor, care mai este linia de hotar atunci când gardul dintre vecini este din BCA si are 20 de cm grosime? Linia de hotar ramane valabila la mijlocul celor 20 de cm din gard? Va multumesc!
Va mulțumesc!

editat citat
Mama este vitrega pt fata, dar este tatăl biologic al fetei. Plus ca, copii biologici ai mamei sunt plecați in afara și nici ei nu au grija de ea. Ce articole din lege obliga la îngrijirea părinților? Va mulțumesc!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Da exista aceasta obligatie prevazuta in codul civil, insa dvs vorbiti de mama vitrega unde nu exista o relatie de rudenie

Buna ziua! Locuiesc in Constanta si lângă casa mea locuiesc doi bătrâni împreuna cu una din fiice, dar din partea tatălui. Fiica lor nu prea îi îngrijește cum trebuie, bătrâna(mama vitrega) fiind la pat si când am vizitat-o era scăpată pe ea, uda pana la gât de la urina, murdara, camera murdara, fără caldura. As dori sa știu dacă, legal, copii sunt obligați sa-si îngrijească părinții la bătrânețe? Va mulțumesc si astept cu interes răspunsul cuiva.
Buna ziua. am nevoie de putin ajutor. am cumparat un teren cu tot cu casa si in acte este o suprafata(266 mp), dar la masuratori este o alta suprafata(213 mp). Cu toate acestea, actele s-au făcut, am batut palma. Sau actele au fost facute gresite in trecut, sau un vecin m-a furat la teren, se poate face ceva in acest sens sa vad daca am fost furat de vreun vecin? E nevoie chiar de instanta? sau se poate direct la oficiul de cadastru si intabulare? Va multumesc!
Va multumesc pt raspuns. As mai avea o intrebare, daca se poate: Stiu ca , conform ART. 28
(1),,...Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.'' Aceste foto copii pot fi transmise in e-mail, telefon, whaap, pentru a evita plata hartiei? este musai sa primesc hartie la mana? ma gandesc ca este si mai ecologic sa primesc toate informatiile in format pdf/jpg electronic.
Buna ziua! Locuiesc la un bloc ce deține și parcare etajata. Se poate constitui asociație se proprietari pentru parcarea etajata? Va mulțumesc!
Am discutat cu toti vecinii, pana acum nu s-a rezolvat nimic. acum nu stiu daca sa discut si cu presedintele, este si treaba lui?
Salut. Am nevoie de putin ajutor, un sfat. Vecinii mei de la bloc, de la etajele superioare, au probleme cu scurgerea apei de la AC. Evacuarea apei nu se face pe scurgere ci picura din scurgerea sparta in perete si loveste in AC al meu, de la etajul 3, producand un sunet a la picatura chinezeasca. Eu dorm cu geamul deschis si din cauza picurarii de sus si a faptului ca ajung stropi si in dormitor, sunt nevoie sa inchid geamul in mijlocul verii. Pentru aceasta situatie cu scurgerea apei de la AC, este nevoie sa ma adresez asociatiei sau presedintelui? sau este o situatie ce ma priveste direct pe mine si pe cei in cauza(vecinii mei)? Va multumesc!
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati pt o problema delicata.
Mama mea are doua nepoate minore.
Tatăl minorelor a decedat.
nora n-o lasa pe mama sa-și vadă nepoatele, îi tot pune piedici. Mama, fiind in Italia, cere periodic fostei nore nepoatele minore pe Skype, dar nora mereu refuza sa le lase sa vorbească cu bunica sub diferite pretexte. Mama le trimite ocazional bani și pachete către nepoate, cu toate acestea nora refuza sa permită o relație între bunica și nepoate.
Exista vreo posibilitate ca mama sa apeleze la instanța de judecată și instanța, prin decizie, sa permită ca mama sa-și vadă nepoatele?
Pentru o acțiune de acest gen, este nevoie musai de avocat sau un consilier juridic este suficient pentru a o reprezenta pe mama in instanța?
Va mulțumesc!