avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraVirginia

Activitate AlexandraVirginia

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu privire la problema urmatoare. In urma unei presupuse greseli ale angajatorului, mi s-au acordat niste bani pe card care nu mi se cuvineau. Am semnat un angajament de plata, fara sa existe un ordin judecatoresc. Banii mi s-au retras lunar pana la sfarsitul contractului de munca (5 luni). Suma retrasa reprezenta aprox 75% din venitul meu lunar (plateam 940 lei si primeam rest de plata pe card 350 lei). Suma pe care eu am returnat-o, a fost de fapt suma bruta (cu tot cu contributii sociale) si nu cea primita efectiv in mana, deci am returnat inclusiv contributiile sociale si impozitul pe banii aceia. Acest lucru nu mi s-a spus si nici nu a fost consemnat in angajamentul de plata. De asemenea am constatat ca suma retrasa lunar din salariu, 940 lei se scadea din salariu de baza, ceea ce inseamna ca nu am platit contributii sociale si pe aceasta suma. Intrebarea este daca ceea ce mi s-a intamplat este corect din punct de vedere financiar/contabil? Eu sunt foarte dezavantajata pentru ca urmeaza sa intru in CCC iar contributiile mele sociale au fost foarte mici din cauza acestor retineri. Dupa terminarea contractului mi s-a spus ca as mai avea de platit o suma reprezentand penalitati si dobanzi la banii acestia pe care deja ii platisem. Aceasta suma am refuzat sa o platesc. Va rog sa-mi spuneti daca este normal sa se retina in modul acesta abuziv, niste bani indiferent daca motivul returnarii banilor este corect sau nu. Va multumesc!
Buna ziua. Urmează să intru in concediu prenatal dar la actualul loc de muncă am 4 luni lucrate. Inainte de aceste luni am avut o întrerupere de o luna și jumătate. Întrebarea mea este cum se va face calculul indemnizației de maternitate? In 12 luni, doar o luna jum nu am lucrat. Ce documente tb să aduc la actualul angajator ca sa-mi poată calcula indemnizația corect? Se ia în calcul și venitul din cele 2 luni dinaintea întreruperii? Multumesc
Discuție Copie Revisal
Buna seara.
Se poate gasi o cale prin care sa intru in posesia unei copii Revisal, direct de la ITM, fara a fi nevoita sa ma duc la sediul firmei unde am lucrat? La plecare, firma nu mi-a dat aceste documente, iar eu nu doresc sa revin acolo cu nici o solicitare. Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie de crestere copil
Am inteles. Multumesc mult!
Răspuns la discuția Indemnizatie de crestere copil
Luna nasterii va fi februarie 2020. Din 2012 pana pe 15.06.2019 am fost angajata cu CIM. Din 15.06.2019 nu mai am contract, deci casnica. Din 9 .09.2019 voi avea din nou contract pana la prenatal. Aceasta intrerupere ma dezavantajeaza foarte mult. Se va calcula 0 venit?
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am aflat de curand ca sunt insarcinata. Problema este ca in momentul de fata nu mai am contract de munca. Urmeaza sa am contract din septembrie. Intrebarea mea este daca aceasta intrerupere de 3 luni ma va afecta la calculul indemnizatiei. In cazul acesta cum se va face calculul? in decursul a celor 2 ani, am avut venituri variabile (am avut mai multe joburi in acelasi timp), dar se pare ca ultimele 12 luni ma vor dezavantaja. Pot face in vreun fel ca sa pot beneficia de veniturile din cele 12 luni de dinaintea inchiderii contractului? Este de preferat sa nu ma mai angajez acum, pentru a se lua in considerare cele 12 luni din ultimii doi ani? Mentionez ca lucrez in invatamant dar pe perioada determinata, ceea ce inseamna ca voi incepe in septembrie. Multumesc
Buna ziua. Am doua contracte individuale de munca, unul cu norma intreaga (privat) si al doilea cu fractiune de norma (stat- intr-un liceu), pe perioada de 9 luni din 12. De curand am fost solicitata sa semnez o hartie prin care ma oblig sa restitui niste bani care mi s-au acordat la sfarsitul contractului indiv de munca pentru zile de concediu de odihna pe care nu le efectuasem. Motivatia acestei hartii este HG 250/1992 care spune ca nu am dreptul la CO daca am cumul de ore. Din cate inteleg eu aceasta HG este contrazisa de legea 53/2003 care nu mai vb de functie de baza ci de cim cu norma intreaga si cu norma partiala. Eu nu inteleg despre ce cumul de ore vorbesc pentru ca cele doua institutii in care lucrez nu au absolut nici o legatura. Intrebarea mea este daca eu trebuie sa restitui acesti bani si daca eu chiar nu am dreptul la concediu de odihna decat de la norma intreaga, asa cum sustine inspectoratul. Ulterior am observat ca in noul cim pe care l-am semnat cu liceul, pe fractiune de norma , imi este interzis concediul de odihna, conform unui contract colectiv de munca. Este legal asa ceva? Va multumesc!