avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate cris_drg

Activitate cris_drg

Răspuns la discuția Constatare deces ~1940
daca vreti cu adevarat sa ma ajutati, spuneti-mi care e procedura prin care sa ajung sa ma uit pe acel dosar. ce mi-ati spus pana acum e absolut inutil.

singura "presupunere' pe care am facut-o e legata de motivarea respingerii, pt ca n-am vazut hartia primita prin posta. pluralul la care va referiti - 'date evazive' e total nefondat.

e redundant sa-mi comunicati ca numai "pers specializata" se poate pronunta; iar limbajul greoi si lemnos pe care il folositi imi da senzatia ca ori habar nu aveti, ori ma luati peste picior. Inteleg perfect ca asta e limbajul folosit in instanta, dar [editat] ma astept sa va adaptati comunicarea contextului in care ne aflam.

de ex, banuiesc ca habar nu aveti pt ca 1. in mod logic, si eu am decis sa ma duc sa vad dosarul (ie n-am nevoie de un sfat "de specialitate" pt asta; e de bun simt 2. cineva tocmai mi-a spus ca e posibil sa fie program doar martea si joia. ASTA e o informatie utila. (ramane sa o si confirm).
ar mai fi utile:

UNDE sa ma duc exact in cadrul Judecatoriei (cum se numeste? arhiva? secretariat?)
CE imi da dreptul sa ma uit pe dosar? sa ma duc cu pers respectiva, de ex? poate oricine sa-l studieze? care e procedura de cerere? ce sa am la mine (acte, etc).
CE anume sa caut, specific? ce fel de informatie mi-ar fi utila?
pot sa copiez/fotocopiez? ma poate ajuta pers de la ghiseu? e vreo procedura de stiut? vreun formular de cumparat din alta parte a orasului? etc

astea sunt informatii utile. de asta am nevoie.

PLUS procedura de gasire si penalizare a incompetentului care ar terbui sa se ocupe de acest caz.
Am nevoie de un pic de ajutor, probabil legat de proceduri de urmat. Vreau sa ajut o persoana foarte in varsta care nu prea se descurca. Ce stiu eu despre situatie e:

- e vorba de mama acestei doamne
- care a murit, din cate se stie, undeva in timpul razboiului, intr-un bombardament.
- nu s-au gasit nicaieri documente constatatoare pt acest deces
- doamna are nevoie de un document de constatare a decesului intr-un proces de mostenire.

- a fost intentata o actiune in instanta, la inceputul anului
- a cerut si i s-a dat un avocat din oficiu (nu are resurse financiare pt altceva).
- dupa 4-5 amanari (unele pt cautat in diferite arhive, altele pt acest avocat) ultima data, pe 10 iunie.
- pe site-ul judecatoriei scrie: "Solutia pe scurt: Respinge cererea ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.06.2013."
- pe hartia primita acasa - pe 8 august - cica scrie ca motiv de respingere (jnca nu am vazut-o personal) lipsa de martori (ceva legat de necesitatea de a aduce 2 martori).

- doamna NU stie nici macar numele avocatului din oficiu, nu are niciun fel de tel;
- dumnealui a refuzat sa i le comunice;
- ultima data cand s-au vazut, in cursul acestei ultime sedinte, dumnealui i-a spus, " s-a terminat; mergeti acasa si asteptati hartia prin posta".
- ea zice ca era acolo, dar nu a auzit ce a vb avocatul cu judecatorul pt ca un politist nu a lasat-o sa se apropie.


Spuneti-mi va rog cum o pot eu ajuta (nu am studii legale, dar poate e ceva de formulat/depus ce poate fi facut cu niste cunostinte minime; sper). Si ce ar trebui sa faca mai departe. Ce fel de martori sa aduca (din cate stiu, nu cunoaste pe nimeni care sa fi fost de fata la deces) si cum sa continue?

Cum pot afla numele acestui individ/avocat. Ideal, ar fi sa-l gasesc si sa insist sa faca ce trebuie sa faca. In naivitatea mea, sper ca pe mine n-o sa ma trateze la fel...

Doamna in chestiune e o 'femeie de la tara", motiv pt care "domnu' avocat" probabil a considerat potrivit sa o trateze in acest fel. Personal nu mi se pare nici uman, nici profesional, si daca exista o modalitate de a-l trage la raspundere, va rog sa-mi spuneti care e.

multumesc frumos!
Răspuns la discuția desfierea unui copil înfiat
exista fundament stiintific (psihologic) pt ce povestiti. e si o carte publicata la noi despre tulburari grave de atasament (imi cer scuze, nu-mi amintesc numele autorului). Cautati-o daca va ajuta sa vedeti ca sunt si altii care s-au confruntat cu asemenea probleme.

Ideea ar fi ca primii ani din viata unui copil sunt esentiali pt formarea personalitatii lui (si a capacitatii de a rezona emotional, de a forma un atasament sanatos, etc). Daca acesti primi ani au fost petrecuti intr-un mediu nesanatos, copilul a fost afectat serios.

Sigur ca ar merita sa mearga la un psiholog. Fiind vorba de un adolescent, poate fi totusi ceva rezolvabil. Oricum, mama are nevoie urgent de suport specializat. Neaparat mergeti la un psiholog.

1. cereti foarte ferm conducerii scolii masuri clare pt abuzatori. Daca nu fac nimic, mergeti la inspectorat, minister, etc in ordinea ierarhica. NU amenintati ca o veti face - dati-le un timp limita in care sa ia masuri, la expirarea lui, mergeti in audienta la urmaoarea veriga ierarhica/faceti plangeri SCRISE si cereti bon de inregistrare (sunt obligati legal sa va raspunda in termen de 30 de zile, cred)

2. discutati cu parintii copiilor respectivi; cereti masuri clare si ferme. Sanse mari sunt ca acei copii sa fie la randul lor fie abuzati, fie ignorati de proprii parinti. Daca scoala are psiholog, ar fi bine sa-l/o implicati.

3. cereti dirigentelui (sau directorului - daca sunt mai multe clase implicate) o intalnire cu toti copiii (din toate clasele implicate) si parintii lor si discutati public abuzul si inadecvarea lui. Daca va ascundeti dupa deget, ii transmiteti implicit copilului ca are motive sa-i fie rusine.

4. mutati copilul la alta scoala (daca 1-3 nu functioneaza)

5. duceti URGENT copilul la un psiholog.


si 6. deveniti constienti de lumea in care traiti si la scoala urmatoare NU va mai puneti copilul in situatia de a fi abuzat - respectiv, NU mai faceti publica adoptia.

una este lumea ideala, in care ne-ar placea sa traim, si alta e lumea reala in care traim cu adevarat. daca dvs. nu puteti face diferenta, nici copilul nu o va face.

Nu fiti naiv in legatura cu situatiile de mai sus. Atitudinea dvs. ferma conteaza, si hotararea si perseverenta cu care veti cere solutii si nu veti accepta refuzuri. E datoria dvs. sa va aparati copilul si sa luptati activ pt el. Credeti-ma ca va va fi extrem de recunoscator! Si-i veti da cea mai importanta lectie din viata: sa lupte pt ceea ce e corect.
Specificati-mi, va rog, detaliile:

Unde depun aceasta cerere?

Multumesc.

Eu va multumesc ca vreti sa ajutati, dar ma tem ca nu inteleg de ce nu e clar primul meu mesaj.

TOT ce ziceti dvs. a fost facut. Fara rezultat.

Au certificate de nastere si casatorie in original.
Au fost la toate primariile si arhivele, si bisericile posibile, din ambele localitati implicate.

NU exista nicaieri mentiunea decesului.


Intrebarea la care avem nevoie de ajutor sa raspundem este ce facem mai departe?


Am specificat deja aceste informatii: localitatea in care a decedat este Bucuresti.

Primaria si arhivele Bucuresti NU au gasit nimic, raspunsul lor a fost "nu s-a gasit niciun document".

Au verificat deja ambele primarii: Bucuresti plus satul unde locuiesc fii acum si unde mama a fost inmormantata. Nici primaria satului acesta (in care s-a si nascut) NU are documente. In timpul razboliului a fost un incendiu si au pierdut tot.
Exista certificatul de nastere, dar e inutil. Oamenii au nevoie de un act care sa ateste ca aceasta persoana a decedat. De unde sa-l ia?

Cei de la Primarie - ambele primarii - NU le-au spus ce sa faca mai departe. Au spus doar ca nu tine de ei.

De aici intrebarea mea pe forum - ce sa faca mai departe?
2 fii au nevoie de certificatul de deces al mamei pentru formalitatile de mostenire dupa bunic/tatal mamei.

Mama lor a decedat in 1940, in Bucuresti. Pana in prezent, au cautat certifcat de deces la Primaria Bucurestiului, la Arhive, si la Primaria unui sat de langa Bucuresti unde a fost inmormantata - fara succes.

Li s-a spus ca solutia ar fi o actiune in instanta, dar sunt foarte saraci si avocatul cu care au discutat le-a solicitat circa 2500 lei pe care nu-i au sub nicio forma.

Va rog sa-mi dati niste sfaturi despre cum ar putea face rost de documentul necesar fie fara sa apeleze la un avocat, fie daca exista in Bucuresti vreo solutie de avocat pt oameni foarte saraci.

Multumesc anticipat.

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati sa inteleg detaliile legate de contributia mea pentru CNAS in ultimii ani. Ultimele discutii despre acest subiect m-au facut sa realizez ca sunt datoare, si vreau sa inteleg si eu situatia.

In ultimii 5 ani (inteleg ca asta e perioada pt care se calc), am avut numai venituri din drepturi de autor, pt care am platit desigur impozit pe venit - la venitul net obtinut din venitul brut minus cheltuieli forfetare 40%

Acum inteleg ca trebuia sa platesc si CNAS - ca persoana cu venituri impozabile (de ce doamnele de la circa financiara nu mi-au zis niciodata asta - desi am intrebat ce datorii mai am - e o alta problema).

Inteleg ca:
- ar fi trebuit sa achit "lunar" 6.5% (2006,2007) si 5.5% (2008, 2009, 2010).
- daca veniturile mele au fost mai mici decat salariul minim pe economie, achit % din salariul minim brut nu din ce am castigat de fapt
- ca voi plati in plus penalizare 1% pe zi pentru toti cei 5 ani (!?)

va rog sa ma corectati daca am gresit pana aici.

Ceea ce nu inteleg este:
-calculez 6.5% respectiv 5% din venitul brut sau net? (adica dupa ce scad cheltuielile forfetare).
-daca calculez din brut, netul meu impozabil devine mai mic decat cel la care am platit impozit pe venit pana acum? si atunci toate calculele pt impozitul pe venit sunt gresite - si trebuie sa fac rectificative pt toti anii?

multumesc anticipat.
Răspuns la discuția litigiu notat in cartea funciara
Multumesc frumos. Va voi urma sfatul.