avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate alina volari

Activitate alina volari

Poprire zilieri

Buna ziua!
Suntem o societate care prin specificul activitatii apelam sezonier la serviciile zilierilor. Speta noastra, pentru care va solicitam o opinie este urmatoarea:
In luna ianuarie 2021 primim o adresa de infiintare a popririi pe numele unui zilier , La data primirii adresei de infiintare poprire, acesta nu mai desfasoara activitate pentru noi , insa la cateve luni distanta( ex. iunie 2021) societatea apeleaza din nou la serviciile lui.
In aces caz, suntem obligati sa avem in vedere poprirea sosita in luna ianuarie sau ne vom raporta mereu la situatia existenta la momentul primirii popririi?

Multumesc anticipat !
Buna ziua,
O salariata este in concediu de crestere copil. Daca firma a trecut printr-un proces de fuziune in acest timp, a schimbat sediul social si a desfiintat punctul de lucru unde isi desfasura activitatea salariata, tinand cont de legea protectiei maternitatii, este posibil ca la reintoarcerea salariatei din concediul de crestere copil sa i se propuna schimbarea locului de munca intr-o alta localitate si in caz contrar desfiintarea postului?
Buna ziua,
Daca doar unul dintre parinti lucreaza in unul din domeniile prevazute la alin 1, celalalt parinte isi desfasoara activitatea la un angajator privat, nu pot beneficia de suplimentul acordat in cuantum de 75 % din salariul de baza?
Trebuie ca ambii parinti sa isi desfasoare activitatea in unul dintre domeniile prevazute la alin 1?
Multumesc pentru raspuns!
Daca angajatorul a intocmit o procedura de organizare a activitatii in contextul Covid impreuna cu o decizie de implementare a acestei proceduri si acestea au fost aduse la cunostinta salariatilor in baza unui proces verbal de luare la cunostinta, credeti ca, in eventualitatea unui control de la ITM, ar putea fi sanctionat ca nu si-a actualizat Regulamentul Intern cu norme si masuri in acest context epidemiologic?
Ma puteti ajuta va rog cu reglementarea legala in care este prevazuta obligativitatea angajatorului de a actualiza Regulementul Intern in contextul pandemiei actuale?
Răspuns la discuția pensionat anticipat- zilier
Nu poate cumul pensia cu salariul obtinut in baza unui contract individual de munca, Dar ca si zilier poate lucra sa inteleg. Ma mai puteti ajuta va rog si cu reglementarea legala ce prevede acest lucu?
Am sunat la Casa de Pensii si mi s-a raspuns scurt si sec, daca este pensionat anticipat nu poate munci nici in baza unui contract de munca, nici ca si zilier, nu poate obtine venituri, In caz contrar, a zis ca i se retine din pensie.
O persoana care beneficiaza de pensie anticipata, poate sa lucreze ca si zilier fara a i se suspenda plata pensiei?