avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Activitate Crin Rusu

Activitate Crin Rusu

Bună ziua

Se mai poate obținem titlu de proprietate pe Legea 18/1991. Am un titlu de proprietate provizoriu emis de comisia local pentru terenurile, dar nu mi-a fost emis titlu de proprietate nici acum. Pot sa dau comisia locala în judecata și sa o oblig sa îmi emită titlu de proprietate.

Mulțumesc
Mulțumesc pentru răspuns

Dapix a scris:

Pe mătușă o moștenesc frații/surorile care sunt în viață, și nepoții la care le-a decedat părintele care era frate/soră cu mătușa.

În realitate nepoții n-o moștenesc direct pe mătușa lor, și moștenesc cota parte care ar fi revenit părintelui lor decedat.

Mulțumesc pentru răspuns.

Sunt nepotul mătușii. Unchiul meu a decedat și el și atunci la moștenire a ramas copilul lui și sora în viața. Nu am înțeles dacă eu am drept la moștenire.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Dvs ce calitate aveți ? Ca ca nu reiese cert din intrebare.

La moștenire vine soțul supravietuitor și sora, respectiv nepoții (copii surorii predecedate prin reprezentarea mamei lor).

Bună ziuă.
Spuneți-mi vă rog. Am dreptul la moștenirea mătușii mele decedate. Soțul ei a avut un copil din prima căsătorie. Moștenitori mătușii fiind sora care a rămas în viața, dar copii celorlalte surori decedate au dreptul la moștenirea?

Mulțumesc anticipat
Buna ziua stimate domn Avocat
Bunicul meu - decedat având calitatea de cumpărător și vânzătorul -decedat, s-a încheiat un antecontract de vânzare- cumpărare sub forma unei chitanțe de mână, având ca obiectiv un teren arabil extravilan de 1950 mp care nu este trecut în cartea funciară, și care nu are cadastru . Moştenitorul a făcut act de vânzare cumpărare între el și tatăl său, renunțat să mai treacă pământul la titlu de proprietate, terenul fiind trecut la plată impozit pe numele bunicii mele acum.
L-am dat în judecată pe moștenitor, am pierdut procesul, dosarul s-a perimat, a rămas în nelucrare timp de mai mult de 6 luni.
II pot da terenul număr cadastral fără titlu de proprietate, cu raportul de expertiza topografică folosit în dosar.
Primăria îmi poate trece terenul în proprietate dacă moștenitorul a renunțat la teren după succesiune?
Mulțumiri.
Instranta mi-a solicitat sa depun chitanța de mana in original.

Avocata m-a sfatuit sa trimitem prin fax copie dupa chitanta. Lucru pe care l-am facut.

In proces chitanta original a fost prezenta

Pentru o noua actiune va trebui sa depun din nou la dosar - certificat de sarcini, chitante fiscale impozite sau sunt valabile actele vechi trebuind doar sa platesc taxele de timbu?

Multumesc mult pentru raspuns domnule avocat

Cu stima.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Sa cautati alt vocat pt a introduce o noua actiume ,avand grija de data ceasta sa nu se mai suspende cauza,probabil instanta a solicitat acte pe are dvs nu le aveați.

Bună ziua.

Bunicul meu a cumpărat acum 20 de un teren arabil extravilan cu chitanta de mână. Vanzatorul nu a făcut actele necesare pentru vanzarea terenului, intre timp a decedat.

Băiatul lui a devenit moștenitorul terenului. I-am propus să mergeam la notar sa facem actele de vanzare- cumparare si mi-a spus ca nu are titlu de proprietare.

Anul trecut l-am dat in judecată dar am pierdut procesul. El desi mi-a promis ca o sa se prezinte la proces nu a venit atunci cand a fost citat.

Am pierdut procesul din vina mea, avocatul a cerut o cerer de amanare dar care nu a fost acceptata, dosarul a fost suspendat.

In toata această perioadă avocata nu a facut cerere de repunere pe rol iar dupa 6 luni s-a perimat.

Eu am platit toate taxele de judecată, de timbru, expertiza topografica.

Am făcut recurs, dar nu a fost acceptat fiind neîntemeiate, eu fiind vinovata ptr perimarea dosarului.

Ce se poate face ca sa primesc terenul pe care l-a cumparat bunicul meu si ptr care a platit impozit.

Precizez ca bunicul meu are probleme de sanatate, de aceea nu se poate prezenta la proces.

Avocatul fiind cel care ne-a reprezenta in proces.