avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate Hmrcpt

Activitate Hmrcpt

Bună ziua,

Pentru calculul celor 60 de zile pentru a beneficia de stimulentul de inserție nu se iau în considerare prima zi de lucru și ziua în care copilul împlinește 2 ani?

În cazul meu, copilul împlinește 2 ani în data de 02.06.2020. Eu dacă încep lucrul în 01.04.2020 mă încadrez? (calendaristic ar fi 63 zile). Tatăl nu vrea să își ia luna tatalui/CCC.

Mulțumesc!
Bună ziua! Momentan sunt în CCC, urmează să anunț angajatorul că mă întorc la muncă mai repede începând cu o anumită dată (pentru a beneficia de stimulentul de inserție). Înștiințarea vreau să o fac cu câteva luni înainte de data reînceperii serviciului.
Întrebarea ar fi: Dacă fac înștiințarea, și primesc adeverință/decizie de reîncepere, mai pot renunța la acest angajator? Pot să ma angajez între timp în altă parte, sau sunt obligată dpdv legal să ma întorc la vechiul job?
Buna, eu am avut aceeasi situatie - 2 angajatori in ultimele 12 luni dinaintea nasterii. Am luat adeverinta cu veniturile de la fiecare, iar partea cu "Se aproba concediul [...]" a fost completata doar de ultimul angajator. Pe adeverinta de la primul loc de munca nu s-a completat nimic din ce nu era cazul. Dosarul pentru indemnizatie a fost aprobat.
Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu alocatia de stat pentru copil.

Am nascut in 02 iunie 2018 iar dosarul pentru alocatie l-am depus impreuna cu cel pentru indemnizatie in luna septembrie, la sfarsitul concediului postnatal. Dupa doua luni de la depunerea dosarelor, mi-au fost virati banii in cont (indemnizatie+alocatie 200lei) insa doar incepand cu luna septembrie.

Intrebarea mea este cand primesc alocatia pentru lunile dinaintea depunerii dosarului? O mai primesc? Trebuie sa fac cerere speciala?