avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate nerantula

Activitate nerantula

Răspuns la discuția Ajutorul pentru incalzire
Pai in declaratie in ce fel apare sora? ca nu intra la membri ai familiei?
pai si daca/cum va fi controlata?
Mama mea locuieste singura intr-un apartament al meu, are CI la acea adresa, plateste singura cheltuielile de intretinere/lumina/telefon/etc., are pensie pana in 1.000ron.
Inteleg ca va completa formularul in nume propriu?
Posibil sa mai vina in vizite prelungite o sora din provincie, care se va trece la cheltuielile de intretinere daca depaseste 15zile/luna de sedere la adresa. Din formular nu reiese cum aceasta situatie influenteaza ajutorul, imi puteti spune implicatiile?

Multumesc frumos!
Angel 2007 a scris:

Valoare bruta.

Se pare ca cele de la HR de la firma mea inteleg altfel ... ca e vorba de venitul net.
Cum pot dovedi ca e vorba de venitul brut?

In plus, se pare ca nu am dreptul la aceasta compensare, pentru ca, fiind in CIC1, am avut contractul de munca suspendat si nu am realizat salariu #-o
Si salariul de baza individual este cel net sau cel brut?
Multumesc frumos pentru raspuns! Mi-ati dat o idee foarte buna cu cererea pentru compensarea diferentei, nu ma (mai) gandisem la asta, insa acum am alta neclaritate: diferenta este intre valoarea indemnizatiei si salariul ... net sau brut? Ca in lege nu precizeaza ..
Nu voi reveni la servici pentru ca, din motive de criza, salariul ar fi cel mult egal cu indemnizatia, insa ar aparea costuri suplimentare, deci nu merita oricum.

Edit: Intr-adevar, baza de calcul pentru indemnizatia de maternitate este salariul minim pe economie #-o, ceea ce ma face sa reconsider reintoarcerea la servici ...
Si daca in cele 7 luni indemnizatia a fost mai mare decat 600 ron pentru ca a optat pentru 85% din salariu?
Multumesc de raspuns!
Ma asteptam, totusi, si la ceva calcule ..
Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie:
- am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010
- sunt insarcinata cu al doilea copil, care se va naste in 10.2010
Am urmatoarele intrebari:
1. Daca intru in prenatal pe 16.09.2010, apoi postnatal dupa nastere, cum se calculeaza indemnizatia de maternitate pentru cele 126 zile?
2. Cum se calculeaza indemnizatia pentru CIC_2?
3. Mai pot primi salariu mediu pe unitate, acordat bonus la nastere? Daca nu, il poate primi sotul?
4. Daca pana la nastere revin in activitate (deci voi primi salariu), cum se schimba raspunsurile de mai sus?

Multumesc frumos! :vishenka:

Exista cumva riscul de a pierde dreptul de proprietate asupra unui teren agricol nelucrat/necultivat, etc.?
Intrebarea se refera la 2 situatii:
1. Sunt mostenitor al unei parti din mostenirea constand in mai multe terenuri agricole, destul de departe in provincie, pentru care nu s-a facut inca succesiunea, intrucat nu toti mostenitorii legali sunt de gasit. Chiar daca ar fi facuta succesiunea, tot nu as putea merge sa cultiv loturile respective, iar in zona aceea nici nu exista posibilitatea de a le da in arenda, neavand cine sa le ia.
Pentru aceasta situatie va rog sa imi spuneti si cum ar putea fi facuta succesiunea daca nu sunt prezenti toti mostenitorii.
2. Am cumparat anul trecut un teren agricol care urma sa fie trecut in intravilan si construit pe el. Datorita crizei financiare, acest lucru nu mai este, in prezent, posibil.

Poate statul sa confiste proprietatile nelucrate s