Il puteti inregistra la OSIM, insa procedura dureaza 1 an. Aveti si ceva taxe de achitat, dar partea buna este ca va fi protejat ulterior, in sensul ca nu vor permite inregistrarea, la ei, OSIM, pentru o denumire similara, pentru a nu se crea confuzie. Daca il inregistrati pt o singura clasa Nisa, veti avea per total de achitat cam 600 ron. Dar in mai multe etape, inregistrare cerere 36 ron, analizare cerere aprox 360 ron per clasa si 180 ron eliberare titlu.
Pentru a i se incredinta minorul tatalui, ar trebui sa dovedeasca ca este in detrimentul acestuia sa fie crescut si educat de dumneavoastra. Cum spunea si colega mea, faptul ca ati fi avut o relatie extraconjugala nu inseamna ca nu sunteti o mama potrivita pentru minor. Era motiv de divort, nu de reincredintare a copilului. Faptul ca ar fi facut ceva imbunatatiri in apartamentul parintilor dvs trebuie probat cu inscrisuri, martori. Daca nu detine chitante, ma indoiesc ca il va crede cineva, mai ales daca aveti deja pe rol dosar de majorare a pensiei alimentare.
Mergeti mai departe cu solicitarea de marire a pensiei alimentare. Este adevarat ca textul de lege spune ca pensia va fi acordata pana la 25 % din venituri, insa practica instantelor este de a acorda 25 %. Multa bafta!
Intrucat casatoria a fost transcrisa si in Romania iar ultimul domiciliu comun, din cate inteleg eu, este in Romania, puteti solicita si aici desfacerea casatoriei. Daca aveti mai mult de un an de la incheierea casatoriei si nu aveti copii, se poate divorta prin acordul sotilor, procedura cea mai simpla. Ca alternativa mai aveti si desfacerea casatoriei sin culpa comuna sau din culpa exclusiva a paratului(paratei), insa la acestea se administreaza probe (martori).
Sfaturi nu mi-as permite sa va dau, intrucat numai dumneavoastra sunteti in masura sa luati decizii atat de importante. Faptul ca sotia dvs este avocata, din nou nu are vreo relevanta, caci, din punctul meu de vedere nu schimba situatia de fapt prea mult. Din punct de vedere legal, puteti inainta divort, din culpa exclusiva a paratei sau din culpa comuna, dupa cum apreciati, cat si incredintarea minorilor. Si, tinand cont de profesia sotiei, v-as sugera sa nu incercati de unul singur ci doar asistat. Chiar daca comportanmentul sotiei lasa de dorit, nu inseamna ca isi pune amprenta si pe activitatea profesionala. Multa bafta!
Important este pe ce perioada era valabil contractul. Din ce am inteles eu, avea valabilitate pe 4 ani, altfel nu ar fi existat nici o specificatie referitoare la anul 3 si 4. Ori, daca contractul este in vigoare, se subintelege ca se aplica corespunzator. Noul contract probabil este menit sa il anuleze pe primul care nu mai favorizeaza Universitatea. Si cum spuneti ca ati semnat doar contractul din anul 1 si nu un altul in anul 2, cu siguranta acesta este scopul, si anume anularea primului contract.
Testamentul notarial este foarte greu de anulat, astfel ca nu vad sa aveti probleme majore. Este adevarat ca fiica sotiei ar putea incerca anularea testamentului in instanta, dar sansele sunt aproape nule daca procedura notariala a fost intocmita corespunzator. Ramane ca dvs sa acceptati mostenirea in fata notarului si sa se dezbata succesiunea. Incercati sa o faceti inainte de implinirea a 2 ani de la deces, altfel veti plati si impozit si nu este chiar neglijabil.
Contractul despre care vorbiti este inca in vigoare. Semnarea unui nou contract, poate avea o clauza care sa anuleze primul contract, situatie in care nu ati mai putea face nimic. Presupun ca dispuneti de un exemplar al contractului inital. Redactati o notificare, in numele tuturor celor nemultumiti si transmiteti-o conducerii Universitatii, eventaul prin executor judecatoresc, notificare prin care sa solicitati respectarea intocmai a contractului. Oricum decideti sa o trimiteti, aveti nevoie de dovada predarii acestui inscris. De aceea, trimiterea prin ecxecutor este cea mai sigura, desi cea mai costisitoare. Insa executorul sau un avocat va poate si redacta acest act intr-o maniera care sa nu poata fi combatuta de facultate. Daca refuza sa se conformeze cerintelor, ii puteti actiona in instanta.
Cat despre cuantumul taxei, ar trebui sa verificati in contract prevederile referitoare. Cele mai multe contracte solicita achitarea taxei, sau ratei, la cursul zilei, Ati putea insa avea o prevedere ca taxa poate fi majorata pe parcurs, iar atunci nu prea mai aveti ce face. Insa, fara contract, nu va pot spune mai multe.
Multa bafta!
In cazul dvs, tinand cont ca aveti inca un copil minor, cum spunea si colegul meu, divortul prin acord nu este admisibil. Insa, puteti solicita divortul din culpa comuna sau din culpa exclusiva a paratului. In ambele va trebui sa administrati probe, si anume 2 martori care sa sustina afirmatiile dvs din cererea de divort. Se va face ancheta sociala, pentru ca cu siguranta veti solicita si incredintarea minorului. Puteti solicita si atribuirea locuintei, raportat la faptul ca aveti 2 copii, cu obligarea dvs la plata sultei aferente catre sot. Multa bafta!
Daca s-a facut o corectura cu pixul si au stampilat langa este in regula. In mod normal si firesc, fiecare exemplar legalizat are si un timbru, pe langa stapilele de rigoare. Dar se vede clar ca s-a semnat si stampilat direct pe hotarare si nu sunt copii xerox, astfel ca nu cred sa existe vreo problema. Mergeti totusi sa verificati la Starea civila si daca sunt probleme, cumparati timbre judiciare, mergeti inapoi la Judecatorie, exeplicati-le d-nelor problema si rugati-le sa va lipeasca un timbru si sa mai puna o stampila peste timbru. Daca refuza, cereti audienta la Presedintele instantei si faceti putin taraboi pana va rezolva problema.
Sarcina probei in procesul civil revine reclamantului, deci ei trebuie sa dovedeasca ca ati beneficiat de marfa respectiva. Pentru celelalte produse livrate si achitate facturile au fost semnate si stampilate de dvs? Aceasta ar fi proba pt dvs. Poate ca tot la facturile reale au avut si un aviz de insotire a marfii. O expertiza ar lamuri in acest caz de ce pentru unele livrari exista avize de insotire si pt unele nu.