avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Activitate Ronix

Activitate Ronix

Bună seara! În 2017 am achiziționat un teren într un sat de munte, acesta intrând în categoria intravilan_faneata. Am obținut autorizația de construcție de la primărie în urma obținerii certificatului de urbanism și al tuturor avizelor necesare și am costrit imobilul pana la stadiul " de rosu" Am citit recent ca din cauza unei legi din 2013, chiar și cu autorizație de construcție, construcția nu poate fi intabulata după recepția celor de la urbanism deoarece categoria "faneata" nu poate fi schimbata în "curți constructii". Este adevărat acest lucru? Dacă era asa, atunci nu trebuiau cei de la primărie sa ma informeze ca nu pot intabulat imobilul chiar dacă dețin autorizația de constructie? Mulțumesc mult pt răspunsuri!
Bună ziua! În data de 29 ianuarie mi s a reținut permisul de conducere pt o alcoolemie de 0,1.Agentul de politie mi a spus ca în 30 de zile, prin susținerea examenului, voi recupera permisul. Luni, pe 31 ianuarie m am prezentat sa susțin examenul însă mi s a spus ca doar marțea, miercurea și joia se susțin examene. Am susținut într o marți examenul dar mi s a spus ca nu mai pot beneficia de reducerea suspendării la 30 de zile deoarece s a schimbat codul rutier la 1 februarie. Amenda și punctele de penalizare sunt conform vechiului cod rutier iar perioada de suspendare de 90 de zile fără posibilitate de reducere, conform noului cod rutier. Am depus contestatie în instanta împotriva PV, apoi am renunțat la ea deoarece mi s a spus ca n am șanse. Cu toate aceste s a stabilit termen de judecata pe data de 2 iunie. Eu nu am ridicat permisul de la politie decât după 90 de zile, când a expirat perioada. Am înțeles ca exista posibilitatea sa predau din nou permisul, în funcție de ceea ce hotareste instanta. Eu ma voi prezenta deși depusesem cerere de renunțare cu 3 luni în urma. Îmi puteți spune ce șanse am sa nu predau permisul din nou( adică sa mai stau 90 de zile, pe lângă cele 90 deja state) și ce litera de lege as putea_o prezenta judecătorului pt a arata ca eu am ispășit deja pedeapsa conform noului cod rutier? Mulțumesc mult pt orice sfat!
Mulțumesc pt răspuns! Dacă depun azi cerere de renunțare, înainte sa se stabilească data procesului iar pana în prezent nu am solicitat returnarea permisului, am șanse sa mi se ia în considerare cele 30 de zile la totalul de 90?.multumesc!
Mulțumesc pt răspuns! O sa va prezint cazul meu sperând ca ma puteți ajuta cu un sfat. În data de 29 ianuarie(sâmbăta) ma aflam la părinții mei la țară urmând sa rămân pana duminica. Dupa_amiaza soția m a anunțat ca fetita mea în vârstă de 4 luni nu se simte bine și m am hotărât sa plec acasă. La masa de prânz băusem o bere, am așteptat 2 ore sperand sa iasă alcoolul în totalitate. Pe drum am fost oprit de un echipaj de politie și chiar eu le am spus de berea bauta. Mi am zis și ei ca probabil a ieșit dar o sa mi pună totuși epilotest ul. Mi a ieșit 0,1( adică jumătate din valoarea legala europeana de 0,2). Mi s_a spus ca voi rămâne fără permis 90 de zile, cu posibilitatea de reducere la 30 de zile prin susținerea examenului. Pe 31 ianuarie(luni) m am prezentat la sediul politiei sa susțin examenul, dar mi au spus ca se susține doar marțea, Miercurea și joia. M am reîntors joi, am dat examenul, dar nu mi au permis sa depun cerere pt reprimirea permisului în 30 de zile deoarece între timp legea se schimbase (de la 1 februarie) și nu mai am posibilitatea de a primi permisul înapoi în 30 zile, deși contravenția și punctele de amenda erau pe data de 29 ianuarie. Am făcut contestatie în instanta dar nu s a stabilit încă termenul. De 30 de zile am permisul la politie tocmai în ideea ca dacă pierd procesul, măcar sa mai scutesc din perioada de 90 de zile. Din ce mi ați spus dvs înseamnă că nu se considera nicio zi de suspendarea din cele 90, deși permisul e la politie de 30 de zile. Eu nu contest contravenția deși știu ca am greșit și recunosc, ci faptul ca nu beneficiez de prevederile legii existente la data când am comis contravenția. Credeți că e mai bine sa renunt la contestatie și sa mai aștept 60 de zile pana voi redobândi legal permisul? Data încă nu a fost stabilita. Mulțumesc mult pt răbdarea de a_mi citi postarea și pt eventualul răspuns.!
Bună ziua! Am permisul suspendat pe 90 de zile. Am contestat în justiție procesul verbal, dar termenul nu a fost stabilit. Deja permisul e reținut de 30 de zile și am susținut examenul pt redobândirea permisului. Dacă fac solicitare sa mi se returneze permisul pe perioada desfasurarii procesului și pierd în instanta, atunci sunt nevoit sa predau permisul pt o perioada de 90 de zile sau se scade perioada în care permisul a stat la politie? Mulțumesc!
Multumesc!
Buna ziua! Referitor la legea prin care statul acorda o subventie lunara de 2250 ron pentru 1 an pentru angajarea unei persoane din categorie speciala, va rog sa-mi spuneti si mie care trebuie sa fie statutul juridic al angajatorului.Acesta trebuie sa fie neaparat firma (srl) sau poate fi si pfa sau cmi ( ex: un cabinet meducal sub forma de cmi care angajaza o asistenta, proaspat absolventa, sau persoana cu handicap, sau somer de lunga durata).....multumesc!