avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate construi în intravilan categoria de teren ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate construi în intravilan categoria de teren faneata?

Bună seara! În 2017 am achiziționat un teren într un sat de munte, acesta intrând în categoria intravilan_faneata. Am obținut autorizația de construcție de la primărie în urma obținerii certificatului de urbanism și al tuturor avizelor necesare și am costrit imobilul pana la stadiul " de rosu" Am citit recent ca din cauza unei legi din 2013, chiar și cu autorizație de construcție, construcția nu poate fi intabulata după recepția celor de la urbanism deoarece categoria "faneata" nu poate fi schimbata în "curți constructii". Este adevărat acest lucru? Dacă era asa, atunci nu trebuiau cei de la primărie sa ma informeze ca nu pot intabulat imobilul chiar dacă dețin autorizația de constructie? Mulțumesc mult pt răspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2022
Ronix, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:07, 26 Iulie 2022
intrebati primaria. odata cu autorizarea, primaria schimba si incadrarea intravilanului, iar la final veti detine curti constructii. altminteri primaria ar fi spus clar in certificatul de urbanism ca nu puteti construi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie de casa pe teren intravilan, categoria faneata stefanalex stefanalex Am cumparat in 2012 un teren de 1604 mp. Acesta figureaza in acte ca teren intravilan categoria faneata. El nu a fost folosit niciodata ca faneata ci ca teren ... (vezi toată discuția)
Schimbare categorie teren lgabrielconstantin lgabrielconstantin am un teren intravilan in vatra satului, in acte este faneata, provine dintr o dezmembrare si nu pot sa construiesc pe el cum pot scimba incadrarea (vezi toată discuția)
Se poate construi pe orice teren intravilan? kpas2005 kpas2005 se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc. (vezi toată discuția)