Bună ziua! În data de 29 ianuarie mi s a reținut permisul de conducere pt o alcoolemie de 0,1.Agentul de politie mi a spus ca în 30 de zile, prin susținerea examenului, voi recupera permisul. Luni, pe 31 ianuarie m am prezentat sa susțin examenul însă mi s a spus ca doar marțea, miercurea și joia se susțin examene. Am susținut într o marți examenul dar mi s a spus ca nu mai pot beneficia de reducerea suspendării la 30 de zile deoarece s a schimbat codul rutier la 1 februarie. Amenda și punctele de penalizare sunt conform vechiului cod rutier iar perioada de suspendare de 90 de zile fără posibilitate de reducere, conform noului cod rutier. Am depus contestatie în instanta împotriva PV, apoi am renunțat la ea deoarece mi s a spus ca n am șanse. Cu toate aceste s a stabilit termen de judecata pe data de 2 iunie. Eu nu am ridicat permisul de la politie decât după 90 de zile, când a expirat perioada. Am înțeles ca exista posibilitatea sa predau din nou permisul, în funcție de ceea ce hotareste instanta. Eu ma voi prezenta deși depusesem cerere de renunțare cu 3 luni în urma. Îmi puteți spune ce șanse am sa nu predau permisul din nou( adică sa mai stau 90 de zile, pe lângă cele 90 deja state) și ce litera de lege as putea_o prezenta judecătorului pt a arata ca eu am ispășit deja pedeapsa conform noului cod rutier? Mulțumesc mult pt orice sfat!