avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Activitate Olteanu Ioan

Activitate Olteanu Ioan

Doresc să știu dacă recenta modificare a codului fiscal (creșterea pragului de neimpozitare de la 2000 la 3000)este aplicabilă și "pensiilor speciale", adică pensiilor militare.
Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor și înțelegere.
Bună ziua
Mă interesează dacă există o reglementare imperativă pentru alegerea viceprimarului unei comune!
Întreb acest lucru fiindcă primarul în funcție și reales, refuză să convoace adunarea consiliului local!
Dacă,cumva există,ce măsuri ar putea fi luate împotriva primarului și de către cine?
Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere!
Știu că taxa pentru partaj este de 3%din valoarea masei partajabile. Intrebare:suma de 3%se achită de ambii participanți la proces sau numai de unul?
Discuție Divorț
Am intentat proces de divorț în noiembrie 2017.Sentinta fiind dată in 06.07.2018. Soția este plecata în Spania de 19 ani fiind despărțiți în fapt de 5 ani. Un exemplar al sentinței i-a fost trimis soției dar ea refuză să trimită înapoi hârtia care să dovedească că l-a primit. De atunci este blocat procesul trecând 13luni iar avocatul meu spune că nu am nicio ieșire astfel încât să obțin o sentință definitivă în condițiile în care soția refuză să coopereze Vă rog să-mi spuneți cum să procedez pentru a putea obține o sentință definitivă în condițiile în care soția refuză să coopereze. Vă mulțumesc pentru înțelegere.
Am introdus acțiune de divorț pentru că soția a plecat în străinătate și nu s-a mai întors. La introducerea acțiunii tribunalul a găsit-o pe soție și i-a luat declarație. S-a dat sentința de 8 luni dar mi se spune că nu o mai găsesc să i-o aducă la cunoștință. În consecință nu poate fi sentință definitivă. Soția are același nr. de telefon, cont Facebook, adresă de e-mail și adresă poștală dar tribunalul spune că nu o poate găsi.
Cum trebuie să procedez pentru a putea finaliza acțiunea de divorț?