avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Am intentat proces de divorț în noiembrie 2017.Sentinta fiind dată in 06.07.2018. Soția este plecata în Spania de 19 ani fiind despărțiți în fapt de 5 ani. Un exemplar al sentinței i-a fost trimis soției dar ea refuză să trimită înapoi hârtia care să dovedească că l-a primit. De atunci este blocat procesul trecând 13luni iar avocatul meu spune că nu am nicio ieșire astfel încât să obțin o sentință definitivă în condițiile în care soția refuză să coopereze Vă rog să-mi spuneți cum să procedez pentru a putea obține o sentință definitivă în condițiile în care soția refuză să coopereze. Vă mulțumesc pentru înțelegere.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:35, 19 August 2019
Buna ziua,
Idealul este sa solicitati ca sentinta sa fie transmisa in Spania pe cheltuiala dumneavoastra prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Confirmarea ar fi dovada ca a primit sentinta.
Bună ziua, soţia dvs nu trebuie să trimită nimic înapoi pentru a dovedi că a primit sentinţa. La dosar se întoarce o dovadă de la poştă care atestă că procedura de comunicare a sentinţei s-a realizat în mod legal. Dacă soţia s-a mutat sau nu poate fi găsită pentru a i se comunica sentinţa, atunci există varianta să depuneţi la dosar demersurile efectuate pentru a afla noul domiciliu al soţiei unde să i se poată comunica hotărârea. Nu trebuie neapărat să semneze de primire, hotărârea se lasă şi în cutia poştală, doar domiciliul trebuie să fie corect.
Nu este relevant unde se muta sotia daca nu anunta instanta, procedura e indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire termen recurs mariavasile mariavasile Pe 20 iunie s-a dat sentinta civila cu drept de recurs in 10 zile de la data comunicarii, pe data de 21 iunie am depus cerere catre instanta de judecata ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo Buna ziua , poate cineva sa ma ajute cu sfaturi ,privind o plangere la CEDO? Pot depune cererea in numele sotului , imi trebuie imputernicire ?Avocat voi avea ... (vezi toată discuția)
Intrebare delia_h2006 delia_h2006 eu si prietenul meu vrem sa ne casatorim civil,dar nu reusim sa legalizam sentinta lui de divort.divortul dintre el si fosta sotie a fost de comun ... (vezi toată discuția)