avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate RamonaTache

Activitate RamonaTache

Buna ziua,

Se poate efectua o compensare tripartita in urmatoarea situatie ?
X datoreaza sume de bani catre Y
Y datoreaza sume de bani catre Z
Z cere o compensare tripartita prin care ceea ce X datoreaza lui Y sa se achite catre Z . Stim ca potrivit legii compensarea este permisa, insa Y se afla in executare silita iar X are calitatea de tert poprit pentru acest debitor.
In aceasta situatie este legala compensarea sau X risca sanctiunile pentru nerespectarea obligatiilor legale ale tertului poprit de a plati orice sume catre excutori?
Buna ziua,

In cazul in care imi schimb locul de munca, cu ce data trebuie sa incetez CIM astfel incat sa am continuitate ca angajat? Precizez ca nu se pune problema de preaviz. iar la noul angajator urmeaza sa inchei CIM incepand cu 01.04.2023.

Multumesc.
Am primit in data de 13.03.2023 o somatie de la executor pentru plata tarif despagubire amenda rovinieta.
Problema care intervine este faptul ca se mentioneaza dosar de executare 123/2014 iar obiectul executarii il reprezinta PV contraventie din 06.07.2011 emis de CNADNR.pentru fapta savarsita in 21.01.2011.
Ce pot face in aceasta situatie,intrucat nu mai stiu care este situatia reala si de ce executorul nu a recuperat pana acum intrucat am si am avut venituri..
Multumesc pentru trimiterile pe acest subiect, insa tot imi este neclar daca in situatia expusa se mai poate incheia si un contract de mandat intre SRL si administrator(asociat unic) prin care sa se stabileasca drepturile si obligatiile acestuia si cuantumul unei remuneratii .
As aprecia un raspuns suplimentar.
Multumesc.
Asociatul unic al unui SRLeste numit administrator prin actul constitutiv.
Se mai poate incheia si un contract de mandat intre SRL si administrator prin care sa se stabileasca drepturile si obligatiile acestuia si cuantumul unei remuneratii ?
Intr-un proces civil instanta a admis cererea paratului de repunere in termen pentru formularea unei cereri de chemare in garantie motivat de faptul ca abia atunci a cunoscut persoana ce trebuia chemata.
.In aceasta situatie chematul in garantie mai poate invoca prin intampinare execptia tardivitatii formularii cererii de chemare in garantie,care va fi motivata de faptul ca informatia privind persoana chematului in garantie era publica, pusa la dispozitie pe site-ul oficial al institutiei si fiind mentionat si intr-un act normativ unde sunt disponibile astfel de informatii.
Ce sanse de admitere a exceptiiei sunt ?

Multumesc.
Buna ziua,

La ce fapta se incadreaza potrivit Codului Penal fapta unui fost colaborator al unei companii care a incasat de la clientul acesteia o suma de bani aferenta unui contract de asigurare si-a insusit acesti bani iar clientului i-a dat o chitanta falsa folosind formatul de chitanta si datele companiei (a vrut sa lase impresia ca acea chitanta este eliberata de companie).
Compania doreste sa faca plangere penala impotriva acestuia.La ce fapta se incadreaza in Codul Penal si unde ar trebui depusa plangerea ( competenta teritoriala)
Multumesc.
Buna ziua,
Ce cod caen ar trebui sa aiba un SRL pentru a intermedia incheierea de scrisori de garantie de buna executie de catre IFN-uri ?
Ce regim fiscal are acesta activitate din punct de vedere al TVA?
Multumesc.
In cazul unei sponsorizari catre o institutie publica, sponsorul poate scadea suma respectiva din impozitul pe profit datorat la stat ? Legea mentioneaza ca in Registrul entitatilor/unitatilor de cult se inscriu PJ fara scop lucrativ/ unitatile de cult, dar cu institutiile publice cum se procedeaza?

Un colaborator al unui SRL datoreaza acestuia o suma de bani constand in incasarile de la clienti pentru produsele vandute pentru srl.
.SRL-ul datoreaza la randul sau comisionul, insa nu il plateste dorind sa faca o compensare, cu care colaboratorul nu este de acord
motivand ca nu datoreaza acele sume de bani.
In cazul in care colaboratorul actioneaza in instanta SRL-UL, acesta poate invoca faptul ca suma datorata s-a compensat? exista sansa ca SRL sa fie obligat la plata comisionului motivat de faptul ca PV de compensare nu a fost acceptat de colaborator? O alta problema o reprezinta faptul ca valoarea comisionului nu acopera valoarea debitului integral si cel mai probabil colaboratorul nu va mai presta servicii in viitor care sa genereze comision.
Care este calea legala, de urmat, in urmatoarea situatie, cum ar fi mai bine sa se procedeze?