avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intr-un proces civil instanta a admis cererea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intr-un proces civil instanta a admis cererea paratului de repunere ...

Intr-un proces civil instanta a admis cererea paratului de repunere in termen pentru formularea unei cereri de chemare in garantie motivat de faptul ca abia atunci a cunoscut persoana ce trebuia chemata.
.In aceasta situatie chematul in garantie mai poate invoca prin intampinare execptia tardivitatii formularii cererii de chemare in garantie,care va fi motivata de faptul ca informatia privind persoana chematului in garantie era publica, pusa la dispozitie pe site-ul oficial al institutiei si fiind mentionat si intr-un act normativ unde sunt disponibile astfel de informatii.
Ce sanse de admitere a exceptiiei sunt ?

Multumesc.
O data admisa cererea de repunere in termen nu se mai poate admite tardivitatea, cel putin nu se mai discuta aceasta exceptie in fata primei instante. Poate fi reluata discutia intr-o eventuala cale de atac.

Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in garantie formulata de parat. invocarea tardivitatii de catre chematul in garantie. stefanut stefanut Conform art. 73, alin. 3 din Codul de Procedura Civila: cererea de chemare in garantie formulata de parat trebuie depusa in termenul prevazut pentru depunea ... (vezi toată discuția)
Invocarea tardivitatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua Am invocat , la termenul trecut, tardivitatea depunerii intampinarii intrucat nu a fost depusa cu 5 zile inaintea termenului de judecata. Instanta ... (vezi toată discuția)
Cerere in garantie! cata26 cata26 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspund!Se poate chema in garantie pe alte 3 persoane pe fond al procesului?sau trebuia la la primul ... (vezi toată discuția)