avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Activitate george26

Activitate george26

Dar nici nu scrie ca trebuie sa deschida. Prin Decizia data coroborata cu art 26 s-a statuat ca avocatii, notarii si consilierii juridici au dreptul sa desfasoare activitati de mediere, la sediile unde isi desfasoara activitatea. Pt notari si pt avocatii care au cabinete deschise e clar, dar pt consilierii care sunt angajati, cum e?
Pt autorizare trebuie specificat sediul biroului/societatii, ori consilierii j nu pot specifica sediul angajatorului. Concluzia ar fi ca nu trebuiau si consilierii juridici enumerati printre notari si avocati.
Art. 26 (2) Avocatii, notarii publici si consilierii juridici care dobandesc calitatea de mediator potrivit Legii pot desfasura activitatea de mediere in cadrul formelor de exercitare a profesiei lor.

o decizie a CCR :
[ link extern ]
Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului de mediere
Va rog sa ma lamuriti ce pasi trebuie sa fac pt a putea media.Sunt consilier juridic, iar momentan urmez un curs de mediator. Potrivit H5/2007 consilierii j. nu au obligativitatea constituirii unei societati civile/birou de mediator. Sediul declarat la COnsiliul de Mediere poate fi adresa de acasa? Cum o sa tin evidenta contabila? Multumesc
Răspuns la discuția Termen depunere plangere
Care este termenul de depunere a unei plangeri penale pentru calomnie?
Este vorba despre o sanctiune disciplinara aplicate in urma unui referat mincinos. Decizia de sanctionare a fost anulata de catre instanta.
Multumesc!
Va rog sa ma indrumati unde gasesc descrierea noilor coduri CAEN, pt ca in Clasificarea din 20/04/2007 nu am decat trasformarea vechilor coduri in cele noi(fara descriere).Va multumesc!
nu are nimeni abonamente inchiate cu TVA-ul inclus???
In majoritatea contractelor incheiate de operatorii de cablu/telefonie/internet este prevazut costul tarifelor care includ si valoarea TVA.
1. Pot mari operatorii valoarea abonamentelor, unilateral?
2. majorarea TVA-ului poate fi motiv de incetare a contractelor inainte de termen?
Multumesc frumos!

in intampinare, paratul solicita pe cale de exceptie respingerea actiunii pt ca nu s-au respectat prevederile procedurii de conciliere (mai exact termenul de convocare a paratului de 15 zile a fost doar de 5 zile), dar Nefiind un litigiu comercial nu este necesara concilierea

ce ar trebui sa faca reclamantul? sa invoce la primul termen declinarea competentei sectiei comerciale?