avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate ypc

Activitate ypc

În cadrul derulării unui contract de lucrari, reparații curente încheiat între o instituție publica și un executant au apărut întârzieri nejustificate la execuție și în cele din urma contractul a fost reziliat. În contract se stipulează ca în cazul rezilierii contractului, la inițiativa achizitorului, din vina exclusiva a executantului, autoritatea contractanta are dreptul la despăgubiri de 10% din valoarea contractului neexecutata, suma se plătește în 30 zile de la înștiințarea rezilierii într-un cont menționat în aceasta actul de reziliere. Intrebarea este :se emite și factura de plata către executant reprezentând despăgubirea cf art din contract, factura ar fi documentul justificativ de înregistrare în contabilitate a debitului?
Un contract de lucrari(reparații capitale) este reziliat de către autoritatea contractanta, fără acordul constructorului, din diverse motive pe care acesta nu le recunoaște. Va rog sa precizați în condițiile efectuării recepției finale cauzate de reziliere, respectiv inventarierii lucrărilor executate, dacă lucrările executate înaintea rezilierii dar recepționate după reziliere pot fi plătite de către autoritatea contractanta.
Sunt trimis in delegare in localitatea de domiciliu ; mentionez ca am viza de resedinta in alta localitate pe un an de zile , acolo si locuiesc de fapt cu familia, dar din diverse motive nu mi-am schimbat domiciliu .Intrebarea este in conformitate cu prevederile HG1860 din 2006 am dreptul la indemnizatie de delegare sau nu, avand in vedere cele mentionate.
Va multumesc!
Buna -seara! As vrea sa stiu baza legala potrivit careia Trezoreria nu poate emite scrisoare bancara de participare la o licitatie .Mentionez ca am incercat in numele institutiei publice la care lucrez sa cer aceasta scrisoare, dar Trezoreria nu cunoaste o baza legala pentru emiterea acesteia,( toate ca disponibilitatile noastre sunt la aceasta.)
Va multumesc!
Răspuns la discuția Vechime in specialitate
Deci sa inteleg ca trebuia sa fi lucrat pe functia de economist pentru ca perioada sa poata fi luata in calcul.Multumesc!
Vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de economist la o institutie publica in care conditia este de vechime in specialitatea studiilor de 6 luni. In conditiile in care am lucrat ca functionar public pe functia de expert la serviciul resurse umane si salarizare la ANAF, studiile mele fiind de economist, va rog sa precizati daca aceasta perioada poate fi considerata vechime in specialitate si ca atare ma pot inscrie la concurs.
Conform HG 1867 din 2005 cadrele militare beneficiaza de compensatie de chirie in baza unui contract de inchiriere, in conditiile in care pe o perioada , ipotetic , de o luna din cadrul unui an
acest contract de inchiriere se suspenda, mai pot primi compensatie de chirie in cuantum de 50% din solda lunara bruta?
Lucrez la o institutie publica cu statut de sanatoriu care obtine venituri din contractele incheiate cu CNPAS si CASAOPSNAJ .Va rog sa ma lamuriti daca plateste sau nu tva :"