Buna tuturor!
Eu împreună cu mama mea locuim în imobilul achizitionat de bunicii mei, acestia decedand in cursul anului 2012 respectiv 2013. Mentionez ca succesiunea nu a fost realizată încă, deci imobilul este pe numele bunicilor mei. De aproximativ 3 ani, din cauza ca mi-am pierdut buletinul "normal", am fost nevoit sa-mi fac provizoriu cu valabilitate un an. Dat fiind faptul ca urmeaza sa imi expire in curând, un avocat mi-a spus ca pot sa-mi fac carte de identitate pe 10 ani, daca pot dovedi ca locuiesc in imobilul cu pricina si sunt descendent legal al proprietarului/ proprietarilor, daca pot aduce certificat de deces, extras de carte funciară si dovadă ca figurez in cartea de imobil. Va rog sa ma lămuriți dacă pot sau nu sa procedez in acest fel pentru a-mi face carte de identitate "normala". Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
In data de 25 Februarie 2019 m-am angajat la o firma din localitate, la care am activat până in data de 4 iulie 2019. In luna iunie am fost nevoit sa imi iau 10 zile de concediu medical, boală normală cu procent de plată de 75% conform legislatiei. După ce mi-am dat demisia, mi s-a spus ca nu mi se achită concediul medical întrucât nu îndeplinesc cele 6 luni de cotizare.
Ma puteți lămuri, va rog, că in cazul in care, in anul precedent (2018) am cotizat toate cele 12 luni fiind angajat, de ce nu imi pot achita acest concediu medical? Mulțumesc.
Buna ziua. Locuiesc cu chirie de 4 ani intr-un apartament, cu contract atat intre mine si proprietari cat si la ANAF. Sunt un bun platnic, cu toate taxele la zi, si o persoana lunistita. Detin un autoturism personal pe care il parchez in fata blocului intr-o parcare publica, fara a fi rezervata sau cumparata. De aproximativ cateva luni vecinii imi lasa bilete dr amenintare la parbriz, si imi cer sa mut masina altundeva, iar sefa de scara ma ameninta ca imi va face o petitie la politie. Ma puteti lamuri, va rog, ca in contextul in care locuiesc de mult timp aici, cu forme legale, masina are.toate taxele la zi si.o folosesc zilnic, cu ce am gresit, si ce pot sa imi faca? Multumesc anticipat!
Multumesc pt raspunsuri, nu sunt singurul copil, mai are 3, desi este om politic si ocupa si alte functii foarte mari, in afara de politica, nu doreste sa ma recunoasca intrucat sustine ca il voi denigra.
Va multumesc pentru raspuns. Cam cat costa un asemenea proces?
Buna ziua. Am 22 de ani, si am fost crescut si educat de mama si de bunici. Tatal meu biologic nu a fost casatorit cu mama, iar dupa ce m-a conceput, a plecat. Mentionez ca este un influent om de politica, dar si de afaceri. Nu a contribuit deloc la cresterea si educatia mea, in cele din urma cunoscandu-l prin prisma internetului, ulterior intalnindu-ne si in realitate, prima data la varsta de 18 ani. Din punct de vedere financiar, m-a ajutat foarte putin, doar cand "avea chef", in prezent facandu-se ca ploua de parca nici n-as exista. Cum as putea cere testul de paternitate, in contextul in care el nu doreste sa facem nimic legal, si cum as putea sa-mi cer drepturile? Multumesc anticipat.