avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna tuturor! Eu împreună cu mama mea locuim în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna tuturor! Eu împreună cu mama mea locuim în imobilul achizitionat ...

Buna tuturor!

Eu împreună cu mama mea locuim în imobilul achizitionat de bunicii mei, acestia decedand in cursul anului 2012 respectiv 2013. Mentionez ca succesiunea nu a fost realizată încă, deci imobilul este pe numele bunicilor mei. De aproximativ 3 ani, din cauza ca mi-am pierdut buletinul "normal", am fost nevoit sa-mi fac provizoriu cu valabilitate un an. Dat fiind faptul ca urmeaza sa imi expire in curând, un avocat mi-a spus ca pot sa-mi fac carte de identitate pe 10 ani, daca pot dovedi ca locuiesc in imobilul cu pricina si sunt descendent legal al proprietarului/ proprietarilor, daca pot aduce certificat de deces, extras de carte funciară si dovadă ca figurez in cartea de imobil. Va rog sa ma lămuriți dacă pot sau nu sa procedez in acest fel pentru a-mi face carte de identitate "normala". Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:25, 1 August 2020
Nu se poate.
Sunteți descendent, nu moștenitor. Doar mama poate obține carte de identitate fără act de spațiu, numai pe baza certificatului de moștenitor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi dvs nu figurați in cartea imobilului, pentru că nu sunteți proprietar. Si care extras de Carte Funciară daca proprietarii sunt decedați?
Avocatul este intr-o totală eroare.
Calea legală și sigură este să dezbateti succesiunea după bunici.
Ceea ce ar fi trebuit să faceți de la bun început

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara-nelamurire Keyla Keyla Buna ziua.Am si eu o nelamurire in legatura cu extrasul de carte funciara.Am unul din anul 2000 in care este mentionat ca tatal meu detine o jumatate din casa ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism Dudu1977 Dudu1977 Buna seara, Va rog sa ma lămuriți în următoarea problemă. Pentru racord gaz metan mi s a cerut un certificat urbanism. Am obtinut planul cadastral si ... (vezi toată discuția)
Deschidere pozitie de rol nominal unic LexDar LexDar Salut, Detin in posesie un imobil cu constructii. Acesta a fost in posesia mamei, fara a fi trecut la pozitia sa de ROL. Mama a platit impozit pentru el, in ... (vezi toată discuția)