Eu împreună cu mama mea locuim în imobilul achizitionat de bunicii mei, acestia decedand in cursul anului 2012 respectiv 2013. Mentionez ca succesiunea nu a fost realizată încă, deci imobilul este pe numele bunicilor mei. De aproximativ 3 ani, din cauza ca mi-am pierdut buletinul "normal", am fost nevoit sa-mi fac provizoriu cu valabilitate un an. Dat fiind faptul ca urmeaza sa imi expire in curând, un avocat mi-a spus ca pot sa-mi fac carte de identitate pe 10 ani, daca pot dovedi ca locuiesc in imobilul cu pricina si sunt descendent legal al proprietarului/ proprietarilor, daca pot aduce certificat de deces, extras de carte funciară si dovadă ca figurez in cartea de imobil. Va rog sa ma lămuriți dacă pot sau nu sa procedez in acest fel pentru a-mi face carte de identitate "normala". Va multumesc anticipat.
Nu se poate.
Sunteți descendent, nu moștenitor. Doar mama poate obține carte de identitate fără act de spațiu, numai pe baza certificatului de moștenitor.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Păi dvs nu figurați in cartea imobilului, pentru că nu sunteți proprietar. Si care extras de Carte Funciară daca proprietarii sunt decedați?
Avocatul este intr-o totală eroare.
Calea legală și sigură este să dezbateti succesiunea după bunici.
Ceea ce ar fi trebuit să faceți de la bun început