avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate Constantin Vera

Activitate Constantin Vera

Buna ziua,

Daca nu sunt persoane afiliate, nu e nicio problema
Buna ziua,

Serviciile legate de bunuri imobile, cum este și acesta, au locul prestării unde sunt situate bunurile imobile. Asta poate presupune înregistrarea în scopuri de TVA in Austria și facturarea cu TVA din Austria către firma din Italia.Pentru firma din Romania nu sunt prestări de servicii intracomunitare ci sunt servicii neimpozabile, cu locul prestării in Austria. Nu se declara in D390.D300 rd. 3.
Buna ziua,

Pe persoana fizica, depuneți Declarația unica ptr venituri din chirii in 30 zile, plătiți impozit la venituri minus 40% cheltuieli (din oficiu) și CASS 10% daca veniturile din chirii depășesc 12 salarii minime.Ulterior, anul viitor până pe 25.05 depuneți decl unica ptr veniturile efectiv realizate.

Pe SRL se achita 1% (cu salariat) sau 3 % la cat facturați, plus impozit dividende 5% ,plus cass 10% in nume personal daca veniturile din dividende depășesc 12 salarii
Buna dimineața,

Puteți solicita online un certificat constatator ptr. 45 lei sau furnizare informații ptr 20 lei și puteți vedea structura asociați, administrator și orice altă informație despre o societate. Intrați pe site ul onrc Infocert.
Buna seara,

Verificați 5819 Alte activități de editare, daca e compatibil cu ce intenționați să întreprindeți.
Buna seara,

Se depune Declarația unica in termen de 30 de zile de la începerea unei activități , pentru veniturile pe care le estimați că le obțineți in 2021 de exemplu. Ulterior, depuneți Declarația unica până pe 25.05.2022 pentru anul 2021 cu veniturile efectiv realizate în 2021.
Depuneți așadar Declarația unica o data pe estimat și ulterior pe realizat.
Pentru declarare va trebuie user și parolă pentru depunere online pe CNP ul dvs.
Buna seara,

Pentru încasările in numerar sau cu card de la persoane fizice veți emite bon fiscal emis de o casa de marcat .
Răspuns la discuția Administrarea contabila bar
Buna seara,

Trebuie sa întocmiți NIR și bonuri de consum. In baza consumului din bonuri se înregistrează descărcarea de gestiune pentru băuturile vândute. De asemenea tr sa emiteți bon fiscal clienților. Anual cel puțin, faceți inventar cu produsele aflate pe stoc, produse expirate etc. și reglați cu evidențele contabile astfel încât să aveți corespondenta cu ce e in gestiune fizic .
Răspuns la discuția Trebuie sa imi fac PFA inainte?
Buna seara,

ANAF poate analiza tranzacțiile dvs. și poate reîncadra că activitate economică efectuată continuu după frecventa încasărilor de ex. Au aceasta posibilitate. Odată ce primiti o decizie de impunere emisă de ANAF, că ultima solutie o puteți contesta în instanță. Deci de preferat PFA, SRL etc
Buna seara,
Puteți accesa aici :


[ link extern ]