avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Activitate Constantin Vera

Activitate Constantin Vera

Buna ziua,
Investitiile la spatiul inchiriat ce cad in sarcina proprietarului, efectuate de chirias sunt avantaje ptr proprietar.
Buna ziua,

Daca ati fost declarat inactiv, pentru lichidare firma trebuie mai intai sa reactivați societatea, sa depuneti declaratii, bilant la zi. Apoi incepeti demersurile la Onrc in 2 etape care dureaza cca 45 zile, iar la final e radiata.Acum e doar inactiva fiscal.
Buna ziua,

Ce fel de declaratie?
Buna ziua,


Daca firma dvs. e platitoare de tva , factura de vanzare pe viitor o emiteti cu tva. Doar daca vindeti unei firme din UE facturati in regim de scutire. Ptr. livrari in RO , facturati cu tva vanzarea indiferent de calitatea clientului ( persoana fizica sau juridica).
Intre timp s-a rezolvat, premiul se inmaneaza persoanei ca urmare a emailului trimis companiei CREDEX.

Buna ziua,
Am o cunostinta care a fost desemnata castigatoare a unui iphone14 pro de catre compania Credex ifn ca urmare a tragerii la sorti din 28.02.2023. A fost contactata telefonic si desemnata castigatoare si i s a spus sa se prezinte la un magazin Altex sa ridice premiul. Urma sa sune cineva la magazin cand ajunge premiul.Ulterior a fost sunata de un domn tot de la Credex ifn care a schimbat planul. A propus ca persoana câștigătoare sa filmeze cand i se inmaneaza premiul.A fost o lunga discutie si schimb de cuvinte frumoase si felicitari.
Ideea e ca nu a mai sunat in 3-4 ore cum a promis nici pana azi.

In Regulamentul campaniei Credex ifn cunostinta mea a citit azi ca se valideaza castigatorii daca trimit in 24 ore copia cartii de identitate din nou companiei Credex, dupa apelul telefonic in care a fost desemnata castigatoare, adica in 6-7 martie trebuie trimis copie CI.

Compania Credex are deja cartea de indentitate a cunsotintei mele, pentru ca a contractat un credit de la dansii.Niciun reprezentant CREDEX nu a mentionat acest aspect la telefon, doar sa aibe buletinul la dansa cand ridica telefonul de la magazin.

Pentru ca nu a prezentat ci a doua zi , inteleg din linistea totala, ca a pierdul premiul si a fost desemnat castigator rezerva din lista de asteptare.Asa scrie in REGULAMENT.

Mi se pare ciudat sa se procedeze asa, deorece niciun reprezentant Credex nu au mentionat la telefon acest aspect ( in mod intentionat ).

Exista va rog o prevedere legala peste prevederile din acest Regulament ?

Mie personal mi se pare inselatorie.

Se poate intreprinde ceva in acest sens?

Rog mult o parere.

Regulamentul este disponibil aici:

[ link extern ]

Buna ziua,

Din datele prezentate, asociatul B detine parti sociale intr-o singura microintreprindere, societatea A.

Conditia de la art.47 nu distinge tipul de asociat pf sau pj:

h) are asociaţi/acţionari care deţin peste 25% din valoarea/numărul titlurilor de participare sau al drepturilor de vot la cel mult trei persoane juridice române care se încadrează să aplice sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor, incluzând şi persoana care verifică îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezentul articol.



Buna ziua,


Este important de stabilit daca societatea realizeaza consultanta si in practica, din contractele incheiate si din situatiile de lucrari ptr serviciile prestate.

Contractul de administrare nu inseamna consultanta, depinde ce scrie mai exact in contractul dvs..

Conform art 47. Cod fiscal cu privire la microintreprindere , una din conditii se refera la :

f) a realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi/sau management, cu excepţia veniturilor din consultanţă fiscală, corespunzătoare codului CAEN: 6920 - «Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal», în proporţie de peste 80% din veniturile totale;
Buna ziua,

Asociatul are deja 3 societati micro, nu mai conteaza numarul de societati nou infiintate, acestea vor fi pe 16%.
Buna ziua,

Procedura privind emiterea certificatelor de clasificare pentru structurile de primire turistice cu functiuni de cazare si/sau alimentatie publica gasiti la acest link :

[ link extern ]


Daca doriti sa infiintati o microintreprindere, este necesar desigur sa luati in calcul impozitarea la acest nivel: 3% impozit micro, 8% impozit dividende (aplicat la venituri minus cheltuieli),taxe salariale lunare 1253 lei.

In varianta firmei platitoare de impozit pe profit, nu este nevoie sa aveti salariat angajat si datorati 16% la profit si 8% impozit dividende.


Doar in varianta platitorului de impozit pe profit conteaza cheltuielile angajate pentru intretinerea apartamentului si diminueaza baza impozitului pe profit.

Puteti estima un venit lunar din chirii si cheltuieli lunare si va pot furniza o simulare de calcul, cum ar fi mai avantajos.