Va multumesc!
Voi incerca să ma descurc fără avocat deoarece nu imi permit . Cheltuielile cu educația unui copil student intr-un centru universitar și altul licean nu sunt puține,așa că aleg varianta cea mai putin costisitoare.
Cred ca am avut asteptari cam mari de la autoritățile care sunt abilitate a rezolva asemenea probleme.
Plangerea a fost facuta in octombrie 2015, dosarul s-a plimbat de la procuror la politist de 3 ori, pentru declarații repetate pe care să le dea copiii mei si eu, nu tatal( el a dat o singură declaratie), iar la ultima citare a politistului (septembrie 2019) am mers in audienta la primprocuror pentru a reclama tergiversarea și implicit traumatizarea psihică a copiilor cu plimbarea la Politie pentru declarații .
Nu a mai fost nevoie sa dam declaratii, dar nici despre dosar nu mai stiu nimic.
Politistul spune ca a plecat inapoi la Parchet.
Vreau sa menționez ca tatăl este fost polițist, cu prieteni de familie -soferul primprocurorului și grefiera la Parchet.
Sigur cineva a tergiversat desfasurarea lucrurilor.
De executat nu am cu ce pentru ca nu are pe numele lui decât o mașină cu 14000 lei datorie la taxe și impozite, nu are cont la banca, decat un credit neachitat si lucrează ca instructor auto pentru care plata o primește cash.
Locuința in care stă este a actualei soții, așa ca doar o constrangere legală ar putea sa il oblige la plata obligațiilor pe care le are.
Ma gandesc eu !?
Unde se depune o plangere catre un for superior al procurorilor ,pe care vreau sa o fac pentru tergiversarea unui dosar de abandon de familie constituit in urmă cu peste 4 ani la Parchetul de pe lângă Judecatoria Satu Mare,impotriva tatalui copiilor mei care din 2013 de cand am divorțat nu a platit nici un leu pensie de întreținere.
Sunt formulare tipizate ?
AdryKamy
Utilizator 15din 15 utilizatori consideră acest răspuns util
Problemele de sanatate ale unui pacient sunt strict personale și il privesc doar pe acesta sau pe apartinatorii numiți de catre pacient.
Angajatorul are concediul de boală eliberat de catre o instituție sanitară acreditată pe care trebuie sa o accepte. Nici o institutie medicală nu ii va elibera alte acte cu privire la problemele dvoastra de sănătate, deoarece legea pacientului este clara in privinta aceasta.
Angajatorul nu va poate declara in incapacitate de munca,poate doar sa va trimita la medicina muncii pentru un control.
Nu va lăsați intimidată. Codul muncii prevede dreptul la concediu de boala pentru toți angajatii de la stat sau privat.
Bună ziua!
Tatal meu a decedat in mai 2019.
Am un frate si traieste mama.
Trebuie sa facem succesiune daca actele casei si a terenului sunt pe mama?
Succesiunea in cat timp trebuie făcută ca sa nu platim taxe suplimentare?
Mama poate vinde bunurile imobile dacă sunt pe numele ei cu cota de 1/1 in extrasul de carte funciara, fără sa mai facem succesiunea?
Si dreptul unui copil minor la pensie de întreținere cine il apără.
Sau poate sa își ia adio de la obligativitatea susținerii financiare din partea celuilalt părinte?
Ce argumente mai sunt necesare pentru a câștiga un drept care îi este încălcat copilului?
Niste lucruri -cadou nu suplinesc nevoia financiară pentru a creste un copil. Vizite la ortodont, ore in privat pentru examene scolare, ochelari, fizioterapie etc.
Nu stiu daca mai merită atunci sa cheltui cu un avocat. Un avocat bun costa, știți bine. Mi-aș priva copiii de alți bani pe care ar trebui sa ii plătesc avocatului . Si poate nu as castiga nimic.
Mai ales cu ajutorul pe care il are in Parchet, sigur procurorul nu ar lupta pentru drepturile copiilor mei.
Este frustrant cât de nedrepte sunt legile.
E un lucru simplu : nu respecți legea-plătești.
Ar trebui sa il oblige cumva sa își îndeplinească obligațiile, adică sa respecte o sentință dată de un judecător.
Se pare ca unii pot fi deasupra legii!
Va multumesc !
Am avut atat de mult tangență cu legea ( Politie, avocati, judecatori) in dosarele: de custodie a copiilor, de beneficiul spațiului de locuit, de acuzația că as fi furat banii din pensia socrilor, încât sincer am rețineri în privința lor. Deși in toate dosarele am avut castig de cauză.
As fi vrut să plătească copiilor ceea ce li se cuvenea. Le-ar fi fost viata mai ușoară.
Scuza lui este ca le-a trimis copiilor cadouri în valoare de 10.000 de dolari in perioada 2014-2017 cât a fost plecat in America. Lucru care nu este tocmai la fel cu realitatea. Au fost cadouri articole de imbracaminte , accesorii si alte nimicuri pentru copii dar nu o asemenea suma. Nu au fost lucruri valoroase. In aceeasi perioadă copiii au beneficiat si din partea mea de cadouri , dar si de educatie, ingrijire si sustinere, cu toate cheltuielile care implica cresterea si educarea unor copii.
Aș vrea ca legea să fie de partea copiilor cât se mai poate.
După cum am spus unul dintre copii este major, dar încă studiază, iar fiica mea are doar 14 ani.
Este vorba despre o suma de peste 12000 RON. Din 2013 cate 300 RON pentru fiecare copil.(2).Avocatul care vine cu mine la declaratii este un ajutor pentru a putea avea acces la dosar si pentru fiica minora(14 ani) care a fost chemata sa dea declaratie.
E cazul sa imi angajez un alt avocat?