Unde se depune o plangere catre un for superior al procurorilor ,pe care vreau sa o fac pentru tergiversarea unui dosar de abandon de familie constituit in urmă cu peste 4 ani la Parchetul de pe lângă Judecatoria Satu Mare,impotriva tatalui copiilor mei care din 2013 de cand am divorțat nu a platit nici un leu pensie de întreținere.
Sunt formulare tipizate ?
Daca dosarul este inregistrat dupa februarie 2014, va puteti adresa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă cu o contestatie privind durata procesului penal conf. art. 488^1 si urm. c.p.p.
Pe de alta parte, nimic nu va impiedica sa depuneti alta plangere prealabila.
Elementul material al acestei infractiuni consta in neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
In plus, aveti posibilitatea sa apelati la un executor judecatoresc pentru pensia neplatita din ultimii 3 ani.
Plangerea a fost facuta in octombrie 2015, dosarul s-a plimbat de la procuror la politist de 3 ori, pentru declarații repetate pe care să le dea copiii mei si eu, nu tatal( el a dat o singură declaratie), iar la ultima citare a politistului (septembrie 2019) am mers in audienta la primprocuror pentru a reclama tergiversarea și implicit traumatizarea psihică a copiilor cu plimbarea la Politie pentru declarații .
Nu a mai fost nevoie sa dam declaratii, dar nici despre dosar nu mai stiu nimic.
Politistul spune ca a plecat inapoi la Parchet.
Vreau sa menționez ca tatăl este fost polițist, cu prieteni de familie -soferul primprocurorului și grefiera la Parchet.
Sigur cineva a tergiversat desfasurarea lucrurilor.
De executat nu am cu ce pentru ca nu are pe numele lui decât o mașină cu 14000 lei datorie la taxe și impozite, nu are cont la banca, decat un credit neachitat si lucrează ca instructor auto pentru care plata o primește cash.
Locuința in care stă este a actualei soții, așa ca doar o constrangere legală ar putea sa il oblige la plata obligațiilor pe care le are.
Ma gandesc eu !?
Era bine sa fi avut avocat angajat pentru a se ocupa de caz si daca ar fi avut si abilitati pentru uregntare s-ar fi solutionat demult cazul.
Aveti la.dispozitie caile legale aratate mai sus.
Ar fi trebuit solutionat dosarul in atatia ani si aveti sanse sa fie solutionata in favoarea dvs. contestatia.
Va multumesc!
Voi incerca să ma descurc fără avocat deoarece nu imi permit . Cheltuielile cu educația unui copil student intr-un centru universitar și altul licean nu sunt puține,așa că aleg varianta cea mai putin costisitoare.
Cred ca am avut asteptari cam mari de la autoritățile care sunt abilitate a rezolva asemenea probleme.