avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere tergiversare dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere tergiversare dosar

Unde se depune o plangere catre un for superior al procurorilor ,pe care vreau sa o fac pentru tergiversarea unui dosar de abandon de familie constituit in urmă cu peste 4 ani la Parchetul de pe lângă Judecatoria Satu Mare,impotriva tatalui copiilor mei care din 2013 de cand am divorțat nu a platit nici un leu pensie de întreținere.
Sunt formulare tipizate ?
Cel mai recent răspuns: AdryKamy , utilizator 21:07, 8 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dosarul este inregistrat dupa februarie 2014, va puteti adresa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă cu o contestatie privind durata procesului penal conf. art. 488^1 si urm. c.p.p.
Pe de alta parte, nimic nu va impiedica sa depuneti alta plangere prealabila.
Elementul material al acestei infractiuni consta in neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,

In plus, aveti posibilitatea sa apelati la un executor judecatoresc pentru pensia neplatita din ultimii 3 ani.
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Plangerea a fost facuta in octombrie 2015, dosarul s-a plimbat de la procuror la politist de 3 ori, pentru declarații repetate pe care să le dea copiii mei si eu, nu tatal( el a dat o singură declaratie), iar la ultima citare a politistului (septembrie 2019) am mers in audienta la primprocuror pentru a reclama tergiversarea și implicit traumatizarea psihică a copiilor cu plimbarea la Politie pentru declarații .
Nu a mai fost nevoie sa dam declaratii, dar nici despre dosar nu mai stiu nimic.
Politistul spune ca a plecat inapoi la Parchet.
Vreau sa menționez ca tatăl este fost polițist, cu prieteni de familie -soferul primprocurorului și grefiera la Parchet.
Sigur cineva a tergiversat desfasurarea lucrurilor.
De executat nu am cu ce pentru ca nu are pe numele lui decât o mașină cu 14000 lei datorie la taxe și impozite, nu are cont la banca, decat un credit neachitat si lucrează ca instructor auto pentru care plata o primește cash.
Locuința in care stă este a actualei soții, așa ca doar o constrangere legală ar putea sa il oblige la plata obligațiilor pe care le are.
Ma gandesc eu !?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plângerea se depune la Judecătoria Satu Mare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era bine sa fi avut avocat angajat pentru a se ocupa de caz si daca ar fi avut si abilitati pentru uregntare s-ar fi solutionat demult cazul.
Aveti la.dispozitie caile legale aratate mai sus.
Ar fi trebuit solutionat dosarul in atatia ani si aveti sanse sa fie solutionata in favoarea dvs. contestatia.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc!
Voi incerca să ma descurc fără avocat deoarece nu imi permit . Cheltuielile cu educația unui copil student intr-un centru universitar și altul licean nu sunt puține,așa că aleg varianta cea mai putin costisitoare.
Cred ca am avut asteptari cam mari de la autoritățile care sunt abilitate a rezolva asemenea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala nesolutionata- procedura ? Narcisa_ Narcisa_ Buna seara, Doresc sa va impartasesc situatia prin care trec, in vederea unei solutii favorabile. Iata speta: Anul trecut, prin luna iulie, am depus o ... (vezi toată discuția)
Stramutare cercetare penala AdryKamy AdryKamy Cum pot strămuta cercetarea penală în cazul unui dosar de abandon de familie, cu plangerea depusa la Parchet in urma cu 3ani ? Mentionez ca inculpatul ... (vezi toată discuția)
Se poate recupera pensia alimentara in cazul in care debitorul nu are nici un venit? kyrakyra_65 kyrakyra_65 Am divortat in 2001 iar fostul sot a fost obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 20 % din veniturile nete realizate. Timp de 1 an a platit iar apoi ... (vezi toată discuția)