In blocul nostru se fac lucrari de "renovare" a unui apartament adica se darama toti peretii interiori de rezistenta etc fara nici o aprobare, expertiza sau aviz de la primarie.
Echipa de lucratori NU are nici un contract de munca, se lucreaza "la negru"
Asociatia de Proprietari a reclamat la "organele abilitate" faptul ca se munceste LA NEGRU.
Raspunsul fost "reclamatia dvs se anuleaza deoarece nu ati introdus CNP-ul reclamantului" - in conditile in care reclamatia e depusa de catre Asociatia de Proprietari, care are personalitate juridica dar nu si CNP....
Consideram ca e vorba de un abuz flagrant.
Unde ne putem adresa petru pedepsirea functionarilor publici respectivi, care isi bat joc de cetateni dar incaseaza salarii umflate?
ANPIS sector 5 refuza sa imi plateasca ajutorul Covid sub diverse pretexte stupide.
Unde pot sa reclam aceasta ilegalitate?
Multumesc pentru sugestie, voi incerca sa gasesc un avocat. Toate cele bune!
Nu avem rude in tara si nu am dat buletinele nimanui, nici eu nici tata.
Si eu cred ca bancile sunt implicate. In ambele cazuri conturile de depozit la termen nu au fost accesate fizic de mult timp, fiind cu reinnoire automata. Probabil cineva din interiorul bancilor respective a vazut ca tata e in varsta, ca nu a mai trecut pe acolo de ani buni, si...
Oricum, ideea dvs este foarte utila pentru mine. Voi face asa cum ati spus dvs - Parchet si Ambasada Australiei.
Multumesc mult!
PAUL777 a scris:
Plângere penală de urgență.Angajati un avocat si mergeti la parchet cu toate documentele care atestă existența acestor sume de bani.Ce rude aveti in tara?Cine mai știa de aceste depozite?Ati dat cumva dumnv,sau tatal,buletinul unei rude din tara?O altă posibilitate ar fi implicarea unui funcționar al bănci.ACEASTA IPOTEZA ESTE DESTUL DE PROBABILA 100%."CONTUL APARE PANA ACUM 2 3 ANI DUPA CARE DISPARE!!NU ESTE LICHIDAT ,NU ESTE TRANSFERAT LA ALTA BANCA ...DOAR DISPARE.Ati informat cumva ambele bănci despre faptul că locuiti in strainatate?Se știa că tatăl dmnv este bolnav?Luati legatura și cu Ambasada Australiei in Romania,despre acest furt calificat.
inestimabilul a scris:
Acum 15 ani tatal meu a depus o suma in euro la BRD intr-un cont/depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii.
A deschis si la CECBank un depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii, pe un carnet de economii.
Nu a accesat nici unul dintre depozite, pastrand banii pentru "urgente".
Eu sunt singurul imputernicit pe ambele conturi.
Revenind recent in tara, am fost rugat de tata sa verific depozitele si valoarea dobanzii acumulate.
La BRD depozitul la termen in euro NU mai exista. Banca mi-a aratat niste hartii cu istoricul contului, care apare in evidentele lor pana acum 2-3 ani, apoi...dispare?! NU este lichidat, NU este transferat la alta banca... doar dispare. Nu mi s-au dat explicatii, mi s-a spus doar ca...nu mai e ?!
Nici la CECBank NU mai exista banii. Carnetul de economii are 12 file, cu cate un depozit constituit pe fiecare fila. S-a pretins ca ar fi fost lichidat depozitul de pe prima fila, dar nu s-a putut justifica disparitia si a celorlalte 11 depozite/sume. Din nou, NU mi s-au aratat acte justificative, semnaturi etc..
Nu exista rude/alte persoane care sa fi putut accesa conturile, singurele persoane autorizate fiind eu si tatal meu. Eu traiesc in Australia din 2000, iar tata e imobilizat la pat de peste 10 ani.
Ce am de facut in aceste conditii in care 2 banci din Romania au comis fraude deosebit de grave, furandu-i tatei banii din conturi?
Unde sa ma adresez si cum sa procedez?
Orice sugestie sau ajutor sunt binevenite, eu nu mai sunt familiarizat cu legislatia actuala din tara.
Multumesc anticipat!
Acum 15 ani tatal meu a depus o suma in euro la BRD intr-un cont/depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii.
A deschis si la CECBank un depozit la termen cu reinnoire automata si capitalizare a dobanzii, pe un carnet de economii.
Revenind recent in tara, am fost rugat de tata sa verific depozitele si valoarea dobanzii acumulate.
La BRD depozitul la termen in euro NU mai exista. Banca mi-a aratat niste hartii cu istoricul contului, care apare in evidentele lor pana acum 2-3 ani, apoi...dispare?! NU este lichidat, NU este transferat la alta banca... doar dispare. Nu mi s-au dat explicatii, mi s-a spus doar ca...nu mai e ?!
Nici la CECBank NU mai exista banii. Carnetul de economii are 12 file, cu cate un depozit constituit pe fiecare fila. S-a pretins ca ar fi fost lichidat depozitul de pe prima fila, dar nu s-a putut justifica disparitia si a celorlalte 11 depozite/sume. Din nou, NU mi s-au aratat acte justificative, semnaturi etc..
Nu exista rude/alte persoane care sa fi putut accesa conturile, singurele persoane autorizate fiind eu si tatal meu. Eu traiesc in Australia din 2000, iar tata e imobilizat la pat de peste 10 ani.
Ce am de facut in aceste conditii in care 2 banci din Romania au comis fraude deosebit de grave, furandu-i tatei banii din conturi?
Orice sugestie sau ajutor sunt binevenite, eu nu mai sunt familiarizat cu legislatia actuala din tara.
Multumesc anticipat!
Nici la CECBank NU mai exista banii. Carnetul de economii, care e tiparit, are 12 file cu cate un depozit constituit pe fiecare fila. S-a pretins ca ar fi fost lichidat depozitul de pe prima fila, dar nu s-a putut justifica disparitia si a celorlalte 11 depozite/sume. NU mi s-au putut arata acte justificative, semnaturi etc..
Nu exista rude/alte persoane care sa fi putut accesa conturile respective, singurele persoane autorizate fiind eu si tatal meu. Eu traiesc in Australia din 2000, iar tata e imobilizat la pat de peste 10 ani.
Ce am de facut in aceste conditii in care 2 banci din Romania au comis fraude deosebit de grave, furandu-i tatei banii?
Multumesc anticipat!
Blocul in care locuiesc e construit cu un culoar de trecere intre 2 strazi, deasupra caruia se afla apartamentele locatarilor. La "mica intelegere" cu administratorul corupt, un "nene" care sta la mai multe blocuri distanta a transformat acest culoar de trecere in parcare pentru 4 sau 5 motociclete de mari dimensiuni. Locatarii nu mai pot iesi din bloc, persoane cu deficiente motorii care folosesc caruciorul cu rotile nu se mai pot deplasa, suntem deranjati de motociclete ambalate la orice ora intr-un spatiu semiinchis, care fac zgomot infernal si ne polueaza.
Unde ne putem adresa ca sa scapam de acest intrus abuziv?
Unde ne putem adresa ca sa fie sanctionat administratorul spagar?
Multumim.
Titlul de proprietate s-a eliberat parintilor inca din anii 90; ceea ce mi se refuza mie acum este emiterea titlului pe numele meu, ca singura mostenitoare legala a parintilor decedati. Motivul - ca nu am facut cadastrul?!
Bucatile de pamant, incluse in suprafata totala mentionata in titlul de proprietate emis parintilor, nu au fost nominalizate separat, pe motivul ca "nu se mai stie amplasamentul exact". Parintii fiind in varsta si eu fiind plecata din tara, nu a avut cine sa mearga efectiv pe teren sa le "vada" la vremea respectiva...
Documente cu vecinatatile exista la primarie, si am si eu actele originale de vanzare-cumparare sau donatie - dar numele nu mai corespund in totalitate, fiindca unele persoane au decedat intre timp; dar se stie cine sunt mostenitorii familiilor respective, e o localitate mica.
Cred ca e vorba de rea vointa!
Ce am de facut??
Nu locuiesc în țară, sunt plecată de peste 15 ani.
Părinții decedând și eu fiind unica moștenitoare, am dorit să includ mai multe terenuri ce le-au aparținut în certificatul de moștenitor.
Primăria localității refuză să emită titlul de proprietate pe numele meu pretextând că trebuie mai întâi să fac cadastrul?! Iar cadastrul nu îl pot face deoarece tot primăria refuză să elibereze schița cu vecinătățile actuale, iar cel care face cadastrul spune că „nu știe” unde sunt terenurile - deși nu e adevărat, el fiind localnic...
Se profită de faptul că părinții mei erau în vârstă și nu mai vizitaseră localitatea de mult, iar eu care nu locuiesc în România nu îmi mai amintesc amplasarea exactă.
Practic mi se refuză emiterea actului de proprietate, și nu pot finaliza emiterea certificatului de moștenitor.
Situația durează deja de 10 luni!!!
La ce autoritate mă pot adresa pentru soluționare? Aș dori să îmi explicați pașii exacți ce îi am de făcut, nu mai sunt familiarizată cu legislația actuală.
Mulțumesc!
Nu locuiesc în țară, sunt plecată de peste 15 ani.
În prezent părinții decedând am dorit să includ mai multe terenuri ce le-au aparținut în certificatul de moștenitor.
Primăria localității respective refuză să emită titlul de proprietate pe numele meu pretextând că trebuie mai întâi să fac cadastrul?! Iar cadastrul nu îl pot face deoarece tot primăria refuză să îmi dea schița cu vecinătățile, care există dar nimeni nu vrea să mi le arate!
Se profită de faptul că părinții erau în vârstă și nu mai vizitaseră terenurile de mult, iar eu care nu locuiesc în România nu îmi mai amintesc amplasarea exactă - în zonă s-a mai construit, etc.
Ce pot face? La ce autoritate mă pot adresa pentru soluționarea situației? Practic mi se refuză emiterea actului de proprietate, și deci nu pot finaliza emiterea certificatului de moștenitor!