avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Activitate Met1

Activitate Met1

Buna ziua ,sa o iau de la început pentru a ma face înțeleasă. In anul 2003 am infiintat un s.r.l. impreuna cu un cetatean elvetian .(la acea vreme acesta fiind prieten cu fostul meu sot) eu si elvetianu fiind asociati iar fostul meu soț pus pe post de administrator al firmei. După 3 ani elvețianul pleacă în Elveția și mi cesioneaza mie cei 50 %din capitalul social al societatii. Tot in anul 2003 societatea comerciala cumpara un imobil, acest imobil care acum fostul meu soț are pretenția sa -l vând și sa i dau jumătate de bani. Menționez ca banii pentru imobil au fost ai cetățeanului elvețian în totalitate ..Societatea nu mai are activitate de mulți ani ,fostul meu soț se afla în insolventa personala pe teritoriul Germaniei. Acum ce ma interesează pe mine este ce drepturi are fostul meu soț asupra imobilului a cărui proprietar este societatea comerciala iar eu fiind unicul asociat .va mulțumesc pentru timpul acordat acestor rânduri.

irina.pricop a scris:

Cine a fost asociat cu cine? Cine a cesionat cei 50%? Cine e proprietarul imobilului?

Buna seara. Exista un s.r.l. unde am fost doi asociati sotul meu fiind administratorul societatii.Celalalt asociat a cesionat 50 % pe numele meu. Am divorțat iar soțul are pretenția sa se vanda imobilul și sa i dau 50% din valoarea imobilului (partajul încă nu este facut).va rog sa ma sfătuiți ce sa fac .
Vreau sa va mulțumesc tuturor pentru implicare.Revin pentru a va răspunde la câteva întrebări ce mi s-au pus..Copilul nu merge bine cu școala,ba chiar este încurajat de tatăl ca școala nu îți aduce beneficii ,Vreau sa știți ca în Ro. copilul a fost premiant.Iar anul școlar 2018-2019 s-a zbătut sa nu rămână corigent(în Germania)Tatăl copilui îl manipuleaza pe copil făcându -i toate voile si lasandu -l dupa dorintele lui..Ce copil ar alege ordinea ,programul ,învățătura?in schimbul jocurilor pe PS.si a filmelor.In acest an cat am stat in DE.impreuna au avut loc certuri aproape zilnic pe aceste teme.Daca copilul nu a vrut sa mearga la scoala nu a mers.Pe mine nelandu ma in cosiderare la orice ziceam.Parerile mele nu au contat .Am asteptat si am stat pana s-a terminat anul scolar.Nu am crezut sau nu am vrut sa accept ca este capabil omul(in acest caz sorul meu)sa nu fie constient ca mergand pe acest drum ii va face rau copilului ca aceste dorinte copilaresti vor trece iar scoala iti va marca tot viitorul.Mai vreau sa stiti ca sotul meu nu lucreaza.a fost in șomaj un an iar acum vrea sa depuna actele ptr.ajutor social. Locuieste in prezent in casa fiului meu mai mare.Sotul meu este in insolventa de anul trecut.Situatia financiara este destul de subreda.La plecarea mea a fost de acord ca copilul sa si petreaca vacantele cu el iar scoala sa o faca aici in ro.I am spus ca nu am pretentia de la el de nici un ban eu urmand sa ma angajez in ro ceea ce voi si face de saptamana viitoare.Sfaturile ce le am primit precum sa incep in DE.proces,divort nu o sa pot sa indeplinesc aceste demersuri.Mi se pare ireal eu sa nu pot aduce copilul inapoi in tara.Iar copilul sa poata sta in Germania fara acordul meu.Ma voi axa sa încep divorțul aici in ro.desi iarasi mi se pare o prostie legislativa sa merg în Bucuresti sect.1 unde a fost inregistrat certificatul de căsătorie eu stand în Timișoara.(căsătoria fiind încheiată in Serbia)Si da a-și fi fost de acord ca copilul sa rămână în De. cu tatăl dacă :se ocupa de educația lui corespunzător și dacă știam ca pe viitor ii va fi mai bine.va mulțumesc inca odată tuturor.

Met1 a scris:

Buna seara.Ma confrunt cu o problema la care nu visam ca o sa ajung.Dupa o casatorie de de 26 de ani cu un cetatean yugoslav am ajuns in pragul divortului.Casatoria fiind inregistrata in Romania.El avand drept de sedere pe baza casatoriei inRomania..Relatia noastra de mult scartaia insa in 2018 am hotarat sa dau mai o sansa relatiei noastre si am plecat in Germania impreuna cu fiul nostru(sotul meu locuind in Germania avand si acolo viza de sedere tot pe baza casatoriei)in Germania .Fiul meu a facut un an scolar in aceasta tara..Vazand ca relatia nu se mai putea salva am hotarat sa ma intorc in Romania in luna iunie atunci copilul avea vacanta .Urmand ca sa l reanscriu anul acesta in Romania la scoala.Sotul meu fiind de acord insa m a rugat fiul meu in varsta de 13 ani ca el sa mai ramana o luna cu taica- su ca si asa are vacanta si ca o sa l aduca el in Romania.Zis si facut, copilul meu a ramas in Germania cu taica su iar eu m-am întors în România.Trecand deja o luna și am tot sunat sa vad când mi l aduce ..a tot amânat mai o săptămână,mai trei zile etc.Azi când am sunat mi a spus clar ca nu vrea sa mi -l aducă și ca copilul va sta cu el.Vreau sa știu ce posibilități ,soluții legale am pentru a-mi aduce copilul acasă (copilul fiind cetatean roman)Multumesc tuturor ce ma vor sfatui.

Buna seara.Ma confrunt cu o problema la care nu visam ca o sa ajung.Dupa o casatorie de de 26 de ani cu un cetatean yugoslav am ajuns in pragul divortului.Casatoria fiind inregistrata in Romania.El avand drept de sedere pe baza casatoriei inRomania..Relatia noastra de mult scartaia insa in 2018 am hotarat sa dau mai o sansa relatiei noastre si am plecat in Germania impreuna cu fiul nostru(sotul meu locuind in Germania avand si acolo viza de sedere tot pe baza casatoriei)in Germania .Fiul meu a facut un an scolar in aceasta tara..Vazand ca relatia nu se mai putea salva am hotarat sa ma intorc in Romania in luna iunie atunci copilul avea vacanta .Urmand ca sa l reanscriu anul acesta in Romania la scoala.Sotul meu fiind de acord insa m a rugat fiul meu in varsta de 13 ani ca el sa mai ramana o luna cu taica- su ca si asa are vacanta si ca o sa l aduca el in Romania.Zis si facut, copilul meu a ramas in Germania cu taica su iar eu m-am întors în România.Trecand deja o luna și am tot sunat sa vad când mi l aduce ..a tot amânat mai o săptămână,mai trei zile etc.Azi când am sunat mi a spus clar ca nu vrea sa mi -l aducă și ca copilul va sta cu el.Vreau sa știu ce posibilități ,soluții legale am pentru a-mi aduce copilul acasă (copilul fiind cetatean roman)Multumesc tuturor ce ma vor sfatui.
Discuție Vecinul meu
Buna ziua,revin cu o problema cu care ma confrunt si sper ca pe aceasta cale sa ma puteti indruma. Locuiesc la sat ,unde curtea din fata casei mele se termina in spatele casei vecinului meu.(despre vecinul meu va pot spune ca nu este proprietar al acestiu imobil mama dansului probabil a fost,aceasta fiind decedata de mult timp succesiunea nefacandu se)Ramanand singur dansu are in jur de 45- 50 de ani ,nu a avut grija de casa aceasta degradandu -se .Totul a inceput cu o singura tigla care s a desprins si apa a intrat prin pod (casa fiind de pamant))De aici a inceput incet incet surparea zidurilor si a jumatate de acoperis .Bineinteles eu nu am ramas neafectata ziduri masive de pamant au cazut la mine in curte grinzi ,tigle.Mentionez ca de la spatele casei lui si pana la intrarea mea la casa sunt 4-5m.Am vorbit cu vecinul meu sa vina sa si care pamantul si ce a picat dar in zadar,dupa multe zile de asteptare am carat eu pamantul (si a fost destul de greu acesti bulgari imensi vechi de zeci de ani sparti si bagati in roaba apoi carati)Acum a inceput sa se surupe si ce a mai ramas impreuna cu fatada care este la strada fiind un pericol si pentru trecatori.Am facut o sesizare in scris la primarie insa nu au facut nimic.Mie mi e frica foarte frica de aceasta jumatate cand o sa se prabuseasca ma plimb cu grija prin curte ,pe langa asta mi va distruge gardul de la strada .Vreau sa fac gard intre mine si el insa nu pot fiinca risc sa mi rupa gardul restul de casa cand se va prabusi.I ntrebarea mea este daca primaria are dreptul de a demola controlat cat de cat ce a mai ramas avand in vedere ca este un risc major atat pentru familia mea cat si pentru trecatori.va multumesc anticipat.
Buna tuturor! Ma adresez cu o intrebare poate cineva sa ma lamureasca de ce sau poate un sfat.Am mers sa scot niste bani la o banca prin transferul western union insa cand mi a introdus datele raspunsul a fost ca nu pot face transferul.Am intrebat de ce si mi a raspuns ca nu stie.Am incercat in zadar sa aflu motivul refuzului.Am incercat la alta banca acelasi rezultat.Ce inseamna asta? Banii sunt trimisi de fiica mea nu de o organizatie terorista cum am citit pe saituri ca ar fi un motiv de respingere .Nu reusesc sa stiu care e problema pentru a o rezolva.va multumesc tuturor anticipat pentru raspunsuri.