avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian Dumitrescu

Activitate Lucian Dumitrescu

Va rog frumos sa imi spuneti si mie cum este citata o societate comerciala creditor aflata in procedura reorganizarii judiciare? Procedural, conform codului de procedura civila este suficienta citarea prin Administratorul Judiciar sau este necesara si obligatorie citarea si prin Administratorul Special, societatii nefiindu-i ridicat dreptul de administrare?
Urmariti dosarul in Buletinul procedurilor de insolventa unde se publica tabelul cu lista creditorilor. De asemenea, conform art. 66 alin. 3 din Legea 85/2006 toate creantele prezentate pentru a fi admise si inregistrate la tribunal vor fi prezumate valabile si corecte daca nu sunt contestate de catre debitor, administratorul judiciar sau creditori. Conform art. 72 alin. 4 din Legea 85/2006 odata cu afisarea tabelului, administratorul judiciar va trimite de indata notificari creditorilor ale caror creante au fost trecute partial in tabelul preliminar de creante sau inlaturate, precizand totodata si motivele.
Care este modalitatea prevazute de lege pentru recuperarea unei creante stabilite printr-un titlu executoriu de la o societate comerciala aflata in procedura concordatului preventiv prevazuta de Legea 381/2009? Conform art. 30 din Legea 381/2009, orice creditor care obtine un titlu executoriu asupra debitorului in cursul procedurii poate sa isi recupereze creanta prin orice alte modalitati prevazute de lege sau poate formula cerere de aderare la concordat.
freeelis a scris:

Eu as invoca in favoarea CA aceste atributii si din care poate rezulta ca acesta poate stabili organigrama societatii:
Art. 142
(1) Consiliul de administraţie este însărcinat cu îndeplinirea tuturor actelor necesare şi utile pentru realizarea obiectului de activitate al societăţii, cu excepţia celor rezervate de lege pentru adunarea generală a acţionarilor.
(2) Consiliul de administraţie are următoarele competenţe de bază, care nu pot fi delegate directorilor:
a) stabilirea direcţiilor principale de activitate şi de dezvoltare ale societăţii;
b) stabilirea politicilor contabile şi a sistemului de control financiar, precum şi aprobarea planificării financiare;
.....

Multumesc. Asa consideram si eu. M-am linistit acum. Inca o data multumesc. Aceasta era si argumentul meu.
Conform Legii 31 privind societatile comerciale AGOA si AGEA au ca atributii orice altceva in afara stabilirii organigramei unei societati comerciale pe actiuni listate la Burse de alori si cu 7000 de actionari la nivel national. Revin si spun. Nici AGA si Consiliul de Administratie nu au atributii speciale, specifice trecute in Actul Constitutiv al societatii comerciale. Atributiile sunt cele din Legea 31. In final cum interpretez legea 31? Ce anume interpretez in conditiile in care intre AGA si CA exista un anumit conflict?
Cu toate acestea vreau mai multe precizari legale si insist pe acestea intrucat, conform art. 137 din Legea 31/1990 modificata si completata " societatea pe actiuni este adminsitrata de unul sau mai multi administratori numarul acestora fiind totdeauan impar. Cand sunt mai multi administratori ei constituie un consiliu de administratie." conform art. 140 indice 1 din Legea 31/1990 "consiliul de administratie alege dintre membrii sai un presedinte al consiliului." Avand in vedere aceste prevederi legale, ce treaba are AGA cu aprobarea organigramei ?
Va multumesc pentru raspunsul legal.
Intrucat este o problema "sensibila" cine are atributia legala de a semna in final organigrama societatii? Directorul General sau Presedintele Consiliului de Administratie? Parerea mea personala este ca Presedintele CA are obligatia legala de a semna Organigrama societatii.Are cineva o alta Opinie Legala?
Intr-adevar conform art. 40 alin. 1 din Codul Muncii angajatorul are dreptul de a stabili organizarea si functionarea unitatii. Dar in cazul unei societati comerciale pe actiuni ce s-ar putea intelege prin termenul de angajator? Cine este angajatorul in cadrul unui SA? Presedintele Consiliului de Administratie sau Directorul General?
Eu am pornit actiune in instanta pentru recuperarea banilor intrucat orice incercare pe cale amiabila s-a soldat cu un esec, astfel incat am fost nevoit sa actionez in judecata. Daca vreti detalii vi le dau pe mail.