Locuiesc într-un bloc mic, fără asociație de proprietari. Scurgerea de la baia vecinilor de deasupra trece prin baia mea si este fisurata, curge la mine in baie. Cine trebuie să o repare?
Am primit prin donație un imobil iar proprietarul si-a pastrat drept de uzufruct pe perioada vietii sale. Cine trebuie să plătească impozitul si in baza a ce înregistrări la Primărie?
Am aflat dupa 20 de ani ca sora mea, despre care mi s-a spus doar ca a murit la nastere, a fost abandonata de mama in spital.
Stiu doar spitalul la care a fost nascuta, anul si faptul ca ar fi fost adoptata.
Ce trebuie sa fac, carei institutii sa ma adresez pentru a o putea gasi?
Va multumesc!
Se poate da declarative de renuntare la dreptul de reductiune testamentara inainte de decesul donatorului? Daca nu, ce alta varianta de recunoastere a testamentului facut de mama mea in favoarea unei terte persoane am inainte de decesul mamei astfel incat persoana in favoarea careia s-a facut testamentul sa aiba siguranta ca eu nu voi putea ataca acest act dupa moartea mamei mele.
Buna ziua! Eu si prietenul meu vrem sa putem avea statut de apartinator legal unul pentru celalalt. Cum se poate face acest lucru, ce acte ar trebui intocmite si unde?
Buna ziua! Am pierdut contractual de vanzare-cumparare a casei, nu stiu numarul lui si data la care a fost incheiat. Stiu doar anul, partile din contract si notarul la care s-a facut acest contract. Cum si de unde pot obtine o copie a acestuia?
Va multumesc!