avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am primit prin donație un imobil iar proprietarul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am primit prin donație un imobil iar proprietarul si-a pastrat ...

Am primit prin donație un imobil iar proprietarul si-a pastrat drept de uzufruct pe perioada vietii sale. Cine trebuie să plătească impozitul si in baza a ce înregistrări la Primărie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:13, 27 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul (donatarul). Adică dvs. În baza contractului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impozitul se datoreaza si se plateste pe proprietate. Dvs in calitate de proprietar, va puneti casa pe rol la administratia financiara, se merge cu contractul acolo, vi se calculeaza impozitul.
Uzufructuarul nu plateste impozit ca nu mai e proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatorul calytul calytul Poate cel care a donat sa vanda o parte din bunul donat, daca in contractul de donatie este precizat ca ,, intrarea in stapanire de drept asupra imobilului are ... (vezi toată discuția)
Cine plătește utilitățile și impozitul in cazul donației cu uzufruct? cyan cyan Dupa donarea unui apartament cu clauza de uzufruct viager trebuie schimbate contractele de furnizare utilități, ex. energie electrica, gaz, pe numele ... (vezi toată discuția)
Neindeplinire obligatii uzufructuar viager adilucian2013 adilucian2013 Mama mi-a donat o garsonieră cu uzufruct viager (uzufructuara fiind o doamnă), pe care o cumpărase în urmă cu mai mulți ani în aceleași condiții. Cu ... (vezi toată discuția)