avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela Cojocaru

Activitate Gabriela Cojocaru

in primul rand ca nu ati citit tot ce am scris, in al doilea rand nu ai dreptate pentru stagiu complet de cotizare se ia in calcul vechimea in munca. vechime completa in munca inseamna 8 ore pe zi/ 40 ore pe saptamana.
Dupa logica dv. tudorvaleriu inseamna ca pot sa lucrez o ora pe zi si sa am vechime 1zi.
nu este asa, mai studiati. dar daca simtiti nevoia sa va contraziceti ma rog. atat am avut de zis.


pentru dl. alextomescu puteti intreba si la casa de pensii de care apartineti va va da acelasi raspuns
vechimea minima in munca pe care trebuie sa o aveti ca sa va pensionati este acum de 15 ani la limita da varsta
in Romania timpul de munca (norma de munca) este reglementat la 8 ore/zi; 40/ore pe saptamana, spun ca pentru ca 1 zi sa fie considerata vechime integrala in munca trebuie sa fie de 8 ore; in conditiile dumneavoastra 2 zile a 4 ore = 1 zi vechime in munca pentru calculul vechimii in munca la pensionare.
Puteti sa mai incheiati un alt contract de munca cu timp partial de lucru (4 ore sau chiar 6)
pe langa contractul individual de munca cu norma intrega 8 ore o persoana fizica mai poate incheia contract individual de munca pentru timp partial de lucru (unul sau mai multe) de maxim 4 ore/zi, astfel ca se ajunge la limita reglementata de 12 ore.
Borderou de achizitii, pe baza caruia receptionati marfa, receptia se inregistreaza in contabilitate
Da. Se inregistreaza mijlocul fix in contabilitate si se calculeaza amortizare lineara.
la mijloace fixe - autoturisme durata de viata este de 4 ani (48 luni).
Spor la treaba!
Răspuns la discuția fonduri europene
Fiti mai explicit, pentru ce anume vreti sa face-ti optiune
Răspuns la discuția Examen magistratura
In conditiile admiterii in magistratura devii stagiar (judecator sau procuror).
In conformitate cu prevederile Legii nr.303/2004 :

Cap. II - Incompatibilităţi şi interdicţii

Art. 5 - (1) Funcţiile de judecător, procuror, magistrat-asistent şi asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte funcţii publice sau private, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, precum şi a celor de instruire din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi al ªcolii Naţionale de Grefieri, în condiţiile legii.
(2) Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi să se abţină de la orice activitate legată de actul de justiţie în cazuri care presupun existenţa unui conflict între interesele lor şi interesul public de înfăptuire a justiţiei sau de apărare a intereselor generale ale societăţii, cu excepţia cazurilor în care conflictul de interese a fost adus la cunoştinţă, în scris, colegiului de conducere al instanţei sau conducătorului parchetului şi s-a considerat că existenţa conflictului de interese nu afectează îndeplinirea imparţială a atribuţiilor de serviciu.
(3) Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi şi personalul auxiliar de specialitate sunt obligaţi să dea, anual, o declaraţie pe propria răspundere în care să menţioneze dacă soţul, rudele sau afinii până la gradul al IV-lea inclusiv exercită o funcţie sau desfăşoară o activitate juridică ori activităţi de investigare sau cercetare penală, precum şi locul de muncă al acestora. Declaraţiile se înregistrează şi se depun la dosarul profesional.
Art. 6 - (1) Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor şi personalul auxiliar de specialitate sunt obligaţi să facă o declaraţie autentică, pe propria răspundere potrivit legii penale, privind apartenenţa sau neapartenenţa ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca poliţie politică.
(2) Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii verifică declaraţiile prevăzute la alin. (1). Rezultatele verificărilor se ataşează la dosarul profesional.
(3) Dispoziţiile Legii nr. 187/1999 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea securităţii ca poliţie politică se aplică în mod corespunzător.
Art. 7 - (1) Judecătorii, procurorii, magistraţii-asistenţi, personalul de specialitate juridică asimilat acestora şi personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) completează, anual, o declaraţie autentică, pe propria răspundere potrivit legii penale, din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informaţii.
(3) Consiliul Suprem de Apărare a Ţării verifică, din oficiu sau la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii ori a ministrului justiţiei, realitatea declaraţiilor prevăzute la alin. (2).
(4) Încălcarea dispoziţiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcţia deţinută, inclusiv cea de judecător sau procuror.
Art. 8 - (1) Judecătorilor şi procurorilor le este interzis:
a) să desfăşoare activităţi comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
b) să desfăşoare activităţi de arbitraj în litigii civile, comerciale sau de altă natură;
c) să aibă calitatea de asociat sau de membru în organele de conducere, administrare sau control la societăţi civile, societăţi comerciale, inclusiv bănci sau alte instituţii de credit, societăţi de asigurare ori financiare, companii naţionale, societăţi naţionale sau regii autonome;
d) să aibă calitatea de membru al unui grup de interes economic.
(2) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. c), judecătorii şi procurorii pot fi acţionari sau asociaţi ca urmare a legii privind privatizarea în masă.
Art. 9 - (1) Judecătorii şi procurorii nu pot să facă parte din partide sau formaţiuni politice şi nici să desfăşoare sau să participe la activităţi cu caracter politic.
(2) Judecătorii şi procurorii sunt obligaţi ca în exercitarea atribuţiilor să se abţină de la exprimarea sau manifestarea, în orice mod, a convingerilor lor politice.
Art. 10 - (1) Judecătorii şi procurorii nu îşi pot exprima public opinia cu privire la procese aflate în curs de desfăşurare sau asupra unor cauze cu care a fost sesizat parchetul.
(2) Judecătorii şi procurorii nu pot să dea consultaţii scrise sau verbale în probleme litigioase, chiar dacă procesele respective sunt pe rolul altor instanţe sau parchete decât acelea în cadrul cărora îşi exercită funcţia şi nu pot îndeplini orice altă activitate care, potrivit legii, se realizează de avocat.
(3) Judecătorilor şi procurorilor le este permis să pledeze, în condiţiile prevăzute de lege, numai în cauzele lor personale, ale ascendenţilor şi descendenţilor, ale soţilor, precum şi ale persoanelor puse sub tutela sau curatela lor. Chiar şi în asemenea situaţii însă judecătorilor şi procurorilor nu le este îngăduit să se folosească de calitatea pe care o au pentru a influenţa soluţia instanţei de judecată sau a parchetului şi trebuie să evite a se crea aparenţa că ar putea influenţa în orice fel soluţia.
Art. 11 - (1) Judecătorii şi procurorii pot participa la elaborarea de publicaţii, pot elabora articole, studii de specialitate, lucrări literare ori ştiinţifice şi pot participa la emisiuni audiovizuale, cu excepţia celor cu caracter politic.
(2) Judecătorii şi procurorii pot fi membri ai unor comisii de examinare sau de întocmire a proiectelor de acte normative, a unor documente interne sau internaţionale.
(3) Judecătorii şi procurorii pot fi membri ai societăţilor ştiinţifice sau academice, precum şi ai oricăror persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.
Răspuns la discuția angajare credit
Se inregistreaza in cont 1621 si daca va ajuta sau daca mai aveti si alte credite puteti sa le departajati in analitic:
1621.1 - credit............
1621.2 - credit Patria Credit
Răspuns la discuția CALCUL SALARIU MEDIU PE UNITATE
Da. Totalul fondului de salariu
Va luati licenta in stiinte economice si apoi asa cum va recomanda lucian_ va inscrieti in CECCAR
Răspuns la discuția Studii director economic
In conformitate cu legea contabilitatii - conducatorul compartimentului financiar contabil - director economic trebuie sa aibe studii superioare de specialitate.
Nu ma intelegeti gresit.
Daca angajatorul dumneavoastra admite sa semneze actul aditional de modificare a incadrarii dumneavoastra de pe o functie pe alta - asta-i. Administratorul angajeaza unitatea si isi asuma raspundereaVorbesc in cunostinta de cauza. Da exista cazuri (nu srl cu doi angajati) ci unitati mari de productie sau retail care au procedat asa.
Succes