avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CUMPARARE AUTOTURISM DE LA O PERSOANA FIZICA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CUMPARARE AUTOTURISM DE LA O PERSOANA FIZICA

Buna ziua ,
Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat.
Sunt contabil la o firma care in data de 25 decembie 2010 a cumparat un autoturism dacia de la o persoana fizica cu suma de 11.000. in baza unui cotract de vanzare cumparare .
Initial masina a fost proprietatea unei societati comerciale care a vandut-o persoanei fizice in data de 30 septembrie 2010 . la valoarea de 4.000 lei.
Masina este fabricata in ianuarie 2000 si a fost in prorietatea societatii comerciale pana in data de 30 septembrie 2010.
Tinand cont ca masina are durata de amortizare expirata , cum as putea sa -i sa-i recuperez valoarea prin amortizare ?. Eu m-am gandit sa o inregistrez ca intrare in contabilitate la valoarea de 11.000 lei si sa-i calculez amortizare timp de 48 luni.
Daca exista o alta metoda legala rog pe ce-i care o cunosc sa ma ajute

Cu stima MinPop



Cel mai recent răspuns: MINPOP , utilizator 16:14, 17 Ianuarie 2011
Da. Se inregistreaza mijlocul fix in contabilitate si se calculeaza amortizare lineara.
la mijloace fixe - autoturisme durata de viata este de 4 ani (48 luni).
Spor la treaba!
In acest caz, fiind amortizata deja, durata de viata se stabileste de catre o comisie de specialitate, pe baza acesteia ii calculati noua perioada de amortizare.
Va multumesc frumos( cg_vali si andrei 44 ) pentru raspunsul la intrebarea despre achizitie autoturism de la persoana fizica .
-Doamne ajuta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina pj-pf bulixu bulixu Buna ziua.Problema sta in felul urmator: Tatal meu are o firma pe care a luat o masina,deducand tva-ul.Cum pot eu ca si persoana fizica sa cumpar masina de ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto second hand Ana M Eliade Ana M Eliade As dori sa stiu pe ce prioada se poate amortiza un autoturism second hand? Mentionez ca autoturismul este achizitionat de pe piata interna, are o vechime de 5 ... (vezi toată discuția)
Trecere autovehicol de pe pj pe pf m1rcea m1rcea Salut! Am un autoturism, luat pe persoana juridica, in decembrie 2006, achitat la livrare. Insa, in iunie 2008 am declarat societatea comerciala ca fiind ... (vezi toată discuția)