Buna ziua ,
Va rog frumos ajutati-ma cu un sfat.
Sunt contabil la o firma care in data de 25 decembie 2010 a cumparat un autoturism dacia de la o persoana fizica cu suma de 11.000. in baza unui cotract de vanzare cumparare .
Initial masina a fost proprietatea unei societati comerciale care a vandut-o persoanei fizice in data de 30 septembrie 2010 . la valoarea de 4.000 lei.
Masina este fabricata in ianuarie 2000 si a fost in prorietatea societatii comerciale pana in data de 30 septembrie 2010.
Tinand cont ca masina are durata de amortizare expirata , cum as putea sa -i sa-i recuperez valoarea prin amortizare ?. Eu m-am gandit sa o inregistrez ca intrare in contabilitate la valoarea de 11.000 lei si sa-i calculez amortizare timp de 48 luni.
Daca exista o alta metoda legala rog pe ce-i care o cunosc sa ma ajute
Da. Se inregistreaza mijlocul fix in contabilitate si se calculeaza amortizare lineara.
la mijloace fixe - autoturisme durata de viata este de 4 ani (48 luni).
Spor la treaba!
In acest caz, fiind amortizata deja, durata de viata se stabileste de catre o comisie de specialitate, pe baza acesteia ii calculati noua perioada de amortizare.
Va multumesc frumos( cg_vali si andrei 44 ) pentru raspunsul la intrebarea despre achizitie autoturism de la persoana fizica .
-Doamne ajuta .
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Vanzare masina pj-pf
bulixu
Buna ziua.Problema sta in felul urmator:
Tatal meu are o firma pe care a luat o masina,deducand tva-ul.Cum pot eu ca si persoana fizica sa cumpar masina de ... (vezi toată discuția)