avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Zandzibal

Activitate Zandzibal

Răspuns la discuția impozit pe imobil avariat
Multumesc de raspuns.
E cam asa cum credeam eu, ideea e ca mai cred ca la o evaluare a imobilului vechi ar tebui sa coste f.putin, chiar daca e suprafata maricica...
Din cate stiu, pamantul pe care e costructia nu se impoziteaza... sau am inteles eu gresit?
Ziua buna,

Am ceva nelamuriri in legatura cu impozitarea imobilelor si anume, ma intereseaza cum platesc impozitul pentru un imobil avariat (imobil mostenit, aproape daramat, doar peretii mai stau in picioare, fara tavane s.a.m.d) si pentru un imobil aflat in constructie (inca nefinalizat, respectiv neintabulat).
Sunt ceva reglamentari pentru aceste situatii?
Va multumesc!
Răspuns la discuția sos: abuz in emiterea facturilor
Multumesc mult de raspuns, in contract scrie ca cheltuielile comune (salubrizare, taxe administrative....) se impart in functie de suprafata construita cumparata (prost n-am fost ca nu am luat si parcare, altfel "aveam" de platit mult mai mult)
Răspuns la discuția sos: abuz in emiterea facturilor
Nimeni nu stie nimic? Nimeni nu are probleme cu facturile? :(
Salut,

Vreau sa va intreb daca am sanse sa castig un proces cu administratorii condominiumului in care am cumparat apartamentul.
Totul a fost OK pana nu a venit o factura de 250RON pentru luna noiembrie 2009 (avand lunile precedente pana in 100RON), mentionez faptul ca in aceasta factura nu intra gazul si curentul electric pentru care am contracte cu Enel si Distrigaz.
Totul ar fi fost OK daca administratia - cei care detin imobilul nu ar fi ingrosat facturile proprietarilor iar facturile pentru apartamentele care le detin ei (nevandute) sunt de mai putin de 20 RON.
As vrea sa mai zic ca din factura aia de 250 cheltuielile mele reale sunt de vre-o 50RON restul fiind cheltuieli comune.
Avand in vedere ca legea condominiumului zice ca cheltuielile pentru spatii comune se impart intre toti proprietarii (indiferent de faptul ca e p.fizica/juridica) as vrea sa stiu daca a avut un temei legal firma sa imparta costurile asa cum vor ei sau e vorba de abuz.
As mai preciza ca holurile sunt iluminate indiferent daca arde becul langa un apartament vandut sau nu, precum si faptul ca parcarea a fost iluminata tot anul trecut, indiferent de faptul ca nimeni nu a cumparat parcarile.
Cand m-am adresat firmei in cauza am primit diferite raspunsuri de la diferiti angajati cum ca:
a venit factura mare de la electrica si firma nu-si permite achitarea facturilor (varianta neoficiala), apartamentele nevandute "nu a consumat liftul si lumina de pe holuri", incalzirea holurilor si scarilor (toate apartamentele au centrale proprii, pe holuri sau scaru nu sunt calorifere)...

Va rog sa va dati cu parerea si sa-mi dati ceva idei ce sa fac cu administratia.
Multumesc
nikol.ilea a scris:

Nu ar trebui sa semneze sau sa accepta asa ceva.

Mersi mult, asa vrem si noi, dar ea se cam teme sa nu apara probleme si mai mari.
In asa mod a fost "eliminat" si Direcotrul Comercial... imediat dupa venirea noului Director Executiv.
Daca va intereseaza si firma care face asa tampenii- pot sa va zic si numele ei.
mersi mult,

azi sotia mea a avut o discutie cu adjunctu (dir.executiv)l care a avut initiativa de a desface contractul... toate aceste chestii se petrec in lipsa directorului general, care ori nu stie de nimic de cazul sotiei ori nu vrea sa se ocupe el de asta.
azi i-au propus sa depuna o cerere "de demisie" cu data de 30 august si preaviz pana in 15 septembrie...
vrea f.mult sa scape, e f.ofticat ca nu-i poate raporta la venirea sefului din concediu ca toti au vrut binevol micsorare de salariu...
Salut,
Sotia mea are o problema la servici- nu a semnat "binevol" micsorarea de brut (pe motiv de reducere de costuri)....
Imediat dupa refuz au inceput sa i se dea sarcini care nu tin de fisa postului si care nu tin de domeniul ei de activitate, apoi la o saptamana a fost "rugata" sa-si dea demisia (desgur binevol) cu preaviz de 2 saptamani timp in care va fi salarizata inca.
Avand in vedere ca nu are la moment o alta oferta, am decis sa nu-si dea "binevol" demisia pana nu gaseste alt job.
Ce derpturi legale are firma sa o impuna sa plece, ce drepturi legale are ea sa nu plece?
In cazul "desfiintarii postului" -nu ar trebui firma sa acorde un preaviz (30 zile cred) in care angajatul sa-si poata gasi un alt job?
Mersi mult!
Nu am nimic de pierdut, numai ca eu deja sunt la alta firma (ca urmare a expirararii preavizului de 15 zile) iar el nu raspunde la telefon.
Sincer sa fiu nici pana la "preaviz" nu prea avea chef sa vorbeasca, dar macar raspundea la mail-uri...
Daca iarasi nu o sa raspunda- atunci cand expira si cele 30 de zile o sa merg la el sa-mi elibereze cartea de munca.
Altceva nu pot sa mai fac!
Si daca am primit recomandari sa nu se ajunga la judecata- asta e, oricum nici el dovezi nu are nici eu- salariul care nu vrea sa-l mai plateasca e cel obisnuit in Romania- la negru, de mi-ar da macar banii trecuti in CIM...
orca a scris:

Daca in noile conditii angajatorul nu e dispus sa renunte la preaviz si va desface cu 79 / 7 din C.M.

Un angajator normal asa ar face insa nu e cazul sefului meu...