avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... numire in functie in perioada preavizului!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

numire in functie in perioada preavizului!?

Salut,
Sunt in perioada de preaviz (15 zile) cand seful m-a numit Lichidator-ul firmei :O unde eram Administrator (o agentie mica, deschisa in alta localitate). #-o
Numirea de Lichidator mi-a bagat-o pe gat dupa 4 zile de la depunerea cererii de demisie.
Din cate stiu, Conducerea firmei e obligata sa numeasca un alt Administrator nu sa ma "avanseze" pe mine in functie, deoarece lichidarea firmei dureaza mult iar preavizul e de 15 zile si nicio firma nu se inchide asa repede.
In baza carui document/articol actioneaza firma punandu-mi bete in roate si nu ma lasa sa plec din firma avand in vedere ca Demisia/Concedierea e o decizie unilaterala...
Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Zandzibal , utilizator 13:32, 7 Aprilie 2008
Zandzibal a scris:

Salut,
Sunt in perioada de preaviz (15 zile) cand seful m-a numit Lichidator-ul firmei :O unde eram Administrator (o agentie mica, deschisa in alta localitate). #-o
Numirea de Lichidator mi-a bagat-o pe gat dupa 4 zile de la depunerea cererii de demisie.
Din cate stiu, Conducerea firmei e obligata sa numeasca un alt Administrator nu sa ma "avanseze" pe mine in functie, deoarece lichidarea firmei dureaza mult iar preavizul e de 15 zile si nicio firma nu se inchide asa repede.
In baza carui document/articol actioneaza firma punandu-mi bete in roate si nu ma lasa sa plec din firma avand in vedere ca Demisia/Concedierea e o decizie unilaterala...
Va multumesc mult

Societate a intrat in lichidare ??

Vedeti legea insolventei 85 / 2006 .;)
SECŢIUNEA a 4-a Administratorul special
Art. 18. - (1) După deschiderea procedurii, adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului, persoană juridică, va desemna, pe cheltuiala acestora, un reprezentant, persoană fizică sau juridică, administrator special, care să reprezinte interesele societăţii şi ale acestora şi să participe la procedură, pe seama debitorului. După ridicarea dreptului de administrare, debitorul este reprezentat de administratorul judiciar/lichidator care îi conduce şi activitatea comercială, iar mandatul administratorului special va fi redus la a reprezenta interesele acţionarilor/asociaţilor.
(2) Administratorul special are următoarele atribuţii:
a) exprimă intenţia debitorului de a propune un plan, potrivit art. 28 alin. (1) lit. h), coroborat cu art. 33 alin. (2);
b) participă, în calitate de reprezentant al debitorului, la judecarea acţiunilor prevăzute la art. 79 şi 80;
c) formulează contestaţii în cadrul procedurii reglementate de prezenta lege;
d) propune un plan de reorganizare;
e) administrează activitatea debitorului, sub supravegherea administratorului judiciar, după confirmarea planului;
f) după intrarea în faliment, participă la inventar, semnând actul, primeşte raportul final şi bilanţul de închidere şi participă la şedinţa convocată pentru soluţionarea obiecţiunilor şi aprobarea raportului;
g) primeşte notificarea închiderii procedurii.
Societatea nu a intrat in lichidare ci doar vrea sa lichideze o mica agentie care d.p.d.v. al conducerii nu este rentabila.
De fapt, agentia practic a fost inghetata inca din ianuarie, ramanand doar Contabilul si Administratorul.
Nevand activitate si loc de munca am fost nevoit sa-mi caut alt job, dupa ce am gasit alt job au aparut problemele...
Angajatorul sa speriat ca o sa trebuiasca sa plateasca salariu unui nou "administrator" si a decis sa-mi puna bete in roate.
Am convocat adunarea actionarilor insa nu stiu nimic despre faptul ca a avut loc intrunirea sau nu- seful refuza sa vorbeasca cu mine si se reduce doar la amenintari atat telefonice/sms cat si prin intermediul altor colegi.
Societatea in sine isi continua activitatea la locul ei juridic fara nicio modificare in activitate
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2008
Zandzibal, utilizator
Dar aceasta numire a fost facuta in interiorul termenului de preaviz . In perioada preavizului salariatul este la dispozitia societatii. Numirea ca lichidator, nu e neaparat o avansare. Agentia are personalitate juridica ? Ati fost numit ca administrator prin hotarire AGA? de fapt poate asta ar trebui specificat ce forma de societate avem / s.a. srl. snc.
Poate in cauza e vorba doar de inchidere punct lucru.
Nu e avansare, m-a numit ca sa nu pot pleca din firma, adica sa inchid mai intai agentia "aia" apoi sa plec...
Are dreptul in perioada de preaviz sa ma faca si "Lichidator"?
Ultima modificare: Vineri, 4 Aprilie 2008
Zandzibal, utilizator
1. Ce fel de societate este : srl, sa, etc. ?
2. Cum ati fost numit administrator?
3. Pe ce functie sunteti angajat cu CIM?

Ca idee, daca ati fost numit ,,lichidator,, nu inseamna decat ca trebuie sa efectuati demersurile in acest sens in toata perioada preavizului, iar la data expirarii perioadei de preaviz CIM va inceta insa, in functie de raspunsurile la intrebari, datele problemei se pot schimba.

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca la societate in insolventa mirceadimid mirceadimid Angajatorul a trimis un mail in care citez``inteleg ca si tu esti in cautarea unui job, avand in vedere ca iti folosesti o patre din timp studiind bestjobs, ... (vezi toată discuția)
Demisie ITD ITD va rog sa-mi spuneti, daca un administrator - contabil doreste sa plece cu demisie la zi, poate s-o faca ? Preavizul din CIM e de 15 zile. Se poate considera ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu preavizul? anca_eke anca_eke lucrez cu carte de munca la o firma de constructii.vreau sa plec dar angajatorul nu imi accepta lichidarea la zi. a zis ca imi trebuie preaviz de 15 zile.in ... (vezi toată discuția)