avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca la societate in insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca la societate in insolventa

Angajatorul a trimis un mail in care citez``inteleg ca si tu esti in cautarea unui job, avand in vedere ca iti folosesti o patre din timp studiind bestjobs, iti propun sa ne despartim prin “demisie cu acordul partilor”.I-am demonstrat ca nu este adevarata aceasta afirmatie si mai mult decat atat imi ``propune`` sa imi inchida contractul de munca cu preaviz de 15 zile(pentru ca firma este in insolventa) sau indisciplinar si in ambele situatii fara a mai primi nici salariu compensatoriu.Angajarea mea la aceasta firma s-a facut cand era deja in procedura de insolventa,iar pe contractul de munca este stipulat pentru postul de conducere preaviz de 30 de zile.Sa inteleg ca acel contract de munca contine un fals?daca el a fost incheiat in timpul insolventei,de ce acum in loc de 30 de zile primesc doar 15.Iar de salar compensatoriu mi s-a transmis sa imi i-au gandul?
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
mirceadimid, utilizator
Daca s-a deshis procedura insolventei si s-a numit lichidatorul, angajatorul nu mai poate hotari singur sau deloc situatia societatii sale. Pentru a va desface contractul de munca trebuie sa aiba hotarari(decizii) in acest sens, cu notificare si preaviz si nu printr-un e-mail. Altfel, pierde "cu succes" un litigiu de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in insolventa este obligata? bogdan85 bogdan85 o firma a intrat in insolventa in iunie anul curent.In caz ca doreste sa ma concedieze sau imi restructureze postul sunt obligati sa imi dea minim 1 salariu ... (vezi toată discuția)
Recuperare drepturi banesti Andrei Mihai Andrei Mihai Firma la care lucram si-a inchis toate magazinele pe raza judetului,astfel ca din 7 februarie sunt in preaviz (incetarea contractului de munca din initiativa ... (vezi toată discuția)
Insolvabilitate concedieri andreea_casaru andreea_casaru Buna, Am fost disponibilizata in baza legii 85/2006,care se refera la disponibilizari in caz de insolventa(se acorda un preaviz de 15 zile lucratoare ,fara ... (vezi toată discuția)