Sunt pensionara PE invaliditate din 10 aprilie 2019 Si ies la limits de varsta PE 9 Sept 2020.pot Sa cer fondul de la pilonul 2. CE acte sunt necesare? Multumesc
Sunt nascuta in aprilie 1963, am lucrat in grupa 1 11 ani Si 6 luni.De la 10 aprilie 2019 m.am pensionat pe invaliditate.Normal ies la pensie ptr limita de varsta pe 9 Sept 2020. Beneficiez de legea 215/2019.? Daca da, trebuie sa fac cerere in acest sens?
Buna ziua, as dorii sa întreb daca pensia de invaliditate este mai mica decât pensia de limita de varsta? Am 56 de ani, pensie gr 2, vechime 40 ani si 18 zile,lucrul in grupa 1 11 ani si 6 luni , se reduce vârsta de pensionare cu 5 ani, urmează sa ies ptr limita de vârstă in Sept 2020. Un an am pensie de invaliditate
Buna ziua, as dorii sa va întreb daca la pensia de invaliditate s.a luat in calcul si contributiile la pilonu 2 de pensii?pot sa retrag fondul cand ies la pensie ptr limita de varsta daca vârstă de pensionare s.a redus cu 5 ani ptr ca am lucrat in grupa 1 , adica in sept 2020, ( adica ies la pensie la 57 ani nu la 62) multumesc!
Buna ziua, am fost angajata incepand cu 01.06.2018 , cu Sal 3675 lei. Incepand cu 8 Oct 2018 pana la 8 aprilie 2019 cmedical.. La 9 aprilie a incetat ctr de munca ,pensionare.invaliditate. Angajatorul trebuie Sa plateasca ptr 6 zile de co neefectuate, trecute in decizia de incetare.cim. Care Este cuantumul indemnizatiei. Multumesc
Buna ziua,As dorii sa stiu daca se Mai acorda stagiu potential la pensia de invaliditate in situatia in care am vechime de 35 ani lucrati si 5 ani acordati ptr gr 1.Normal ar trebui sa ies la pensie la 57 ani si 6 luni, Dar, ies la pensie de boala la 56 de ani
In mai putin de o luna urmeaza sa ies la pensie de invaliditate.Am vechime de 40 de ani si 26 de zile la data pensionarii astfel:23 ani conditii normale,10 ani si 7 luni grupa 1 la care se adauga 5 ani , 6 luni cd medical. As dorii sa stiu daca sporurile se iau in calcul la stabilirea punctajului si cum( exemplu concret ) ;daca este dif intre gr 2 si 3,;daca avand aceasta vechime se calculeaza si stagiu potential. Mentionez ca am 56 de ani si ieseam la pensie la 57 ani si 6 luni.cum se calculeaza pensia, cat considrati ca ar fi cuantumul pensiei? Ce trebuie sa fac in momentul cand am decizia medicala cu privire la contractul de munca,