Esalonarea este impartita la toate apartamentele pentru ca in timpul administratiei anterioare, banii au disparut (ca sa vorbesc juridic si sa nu acuz pe nimeni de ceva), practic toate apartamentele au platit facturiile la zi, doar ca banii nu au mai ajuns unde trebuiau, iar in urma adunarii generale s-a stabilit ca toti vom plati esalonarea (lucru pe care eu il consider normal sa fie mentionat in acea adeverinta pentru posibilul cumparator, cu atat mai mult cu cat nu am reusit sa vorbesc cu el, impreuna cu un notar si sa ii ofer informarea despre esalonare, in scris, prin notar.
Buna ziua!
Cum se procedează în cazul în care trebuie să eliberez o adeverință în care se atestă că un apartament nu are datorii către asociație (pentru vinderea unui apartament), dacă asociația are mai departe datorii către furnizori (s-a votat în adunarea generală că se acceptă eșalonarea)?
Eu refuz să eliberez această adeverință fără să menționez și de existența acestei datorii către furnizor, lucru ce nu îi place proprietarului (deși proprietarul declară că posibilul cumpărător știe de această eșalonare și și-o asumă ; totuși proprietarul refuză să fie înscrisă și această mențiune pe adeverință)
La urma urmei, toți locatarii știu de această eșalonare (sumă care nu este mică de plătit lunar), iar eu nu vreau să fie semnătura mea pe o adeverință falsă, ca mai apoi să mă trezesc chemat prin instanțe.
Menționez că apartamentul nu are datorii către asociație, lucru care este menționat în adeverință, doar că proprietarul apartamentului nu vrea să fie menționată și datoria asociației pe adeverință.
Avem în bloc deja 2 proprietari care au achiziționat apartamente în bloc, pe baza adeverinței în care se specifică că ap. nu are datorii, ca apoi să se trezească că au de plătit lunar, în plus, 500RON, lucru care nu le-a prea convenit. Deci deja avem un precedent în asociație pe acest lucru. Nu vreau să se repete și cu mine semnat pe document.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Buna ziua!
Exista o lege anume care specifica expres ca toti locatarii trebuie sa plateasca o anumite reparatie?
Mai exact, este o problema cu acoperisul, la scara 1, doar pe o coloana (sunt 2 coloane pe scara, si 3 scari).
Conform interpretarii mele a legii, se intelege ca doar locatarii care locuiesc pe coloana afectata trebuie sa plateasca reparatia. Respectiv, locatarii din scara 1, care se afla pe coloana afectata.
Conform unei vecine, toti locatarii (scara 1, 2 si 3) trebuie sa plateasca, desi acoperisul nu este stricat pe partea lor, ci doar pe coloana 1, scara 1.
Intrebarea mea este: cine are dreptate? Eu, care consider ca doar locatarii de pe coloana scarii 1 trebuie sa plateasca, sau doamna, care considera ca toate apartamentele celor 3 scari trebuie sa achite reparatia?
Multumesc!
Bună ziua!
Dacă o asociație de proprietari are o datorie față de un furnizor de servicii (termoficare), și există o decizie judecătorească care stabilește executarea silită a asociației, cum se procedează cu plata datoriei?
Este posibil că noua administrație să efectueze plata datoriei direct la furnizor, și nu prin executorul judecătoresc? Sau este necesar ca banii să fie dați executorului judecătoresc, și apoi acesta îi dă furnizorului?
Logic, mi se pare că nu ar trebui să existe nicio diferență, atâta timp cât noua asociație se duce voluntar să plătească datoria, direct la furnizor, făcută de vechea administrație.
Buna ziua!
Am o intrebare. Am mostenit un autovehicul de la tatal meu (decedat) si masina este inmatriculata pe numele lui. Eu detin certificat de mostenitor in care masina este mentionata in mostenire. Detin toate actele masinii.
Doresc, daca este posibil, sa vand masina sau sa o donez unei persoane, pentru a evita toti pasii (ITP, RCA, etc) si banii necesari sa inmatriculez masina pe numele meu. In asa fel, cumparatorul, va avea responsabilitatea sa inmatriculeze masina direct pe numele lui , fara ca mai intai sa o mai inmatriculez si eu, pe numele meu.
Este posibil acest lucru, daca masina nu este inmatriculata pe numele meu?
Doresc sa fie totul legal prin documente, ca sa nu mai apar eu in evidenta locala (taxe) si de la politie (tata). Se poate?
In caz ca nu este posibil, pot duce masina la fiare vechi, daca nu este inmatriculata pe numele meu, ca mai apoi sa o sterg din evidente?
Multumesc pentru timpul acordat!
Buna ziua!
Am o intrebare. Am mostenit un autovehicul de la tatal meu (decedat) si masina este inmatriculata pe numele lui. Eu detin certificat de mostenitor in care masina este mentionata. Detin toate actele masinii.
Doresc, daca este posibil, sa vand masina sau sa o donez unei persoane, pentru a evita toti pasii (ITP, RCA, etc) si banii necesari sa inmatriculez masina pe numele meu. In asa fel, cumparatorul, va avea responsabilitatea sa inmatriculeze masina direct pe numele lui , fara ca mai intai sa o mai inmatriculez si eu, pe numele meu.
Este posibil acest lucru, daca masina nu este inmatriculata pe numele meu?
Doresc sa fie totul legal prin documente, ca sa pot sa sterg masina si din evidenta locala (taxe) si de la politie. Se poate?
In caz ca nu este posibil, pot duce masina la fiare vechi, daca nu este inmatriculata pe numele meu, ca mai apoi sa o sterg din evidente?
Multumesc pentru timpul acordat!
Buna ziua!
As avea o intrebare. Mi s-a oferit oportunitatea sa lucrez pentru o companie ce tranzactioneaza la actiuni listate la bursa. (Compania este localizata in SUA), insa cei de acolo nu au putut sa imi ofere un raspuns legat de fisa de venit, pentru a putea plati impozitul in Romania.
In intelegere este stipulat faptul ca eu voi primi doar un anumit % (40%) din suma totala obtinuta in urma tranzactilor efectuate de mine.
Intrebarile mele sunt: voi fi nevoit sa platesc in Romania impozit pe suma totala obtinuta in SUA sau doar pe suma ce imi va fi virata in cont (de exemplu, daca am castigat suma de $1000, voi primi $400)
a doua intrebare: presupunand ca aceasta companie nu imi va trimite suma veniturilor la sfarsitul anului, ci doar imi va vira suma castigata lunar, cum ar trebui sa procedez pentru plata impozitului? Se poate arata ca dovada pentru venitul obtinut extrasul de cont?
Va multumesc frumos pentru timpul acordat si pentru raspuns!