BUNA , in urma cu mai multi ani s-a facut un sant PE TERENURI PRORPIETATE PRIVATA CU ACORDUL PROPRIETARILOR, pentru scuegerea apei depe domenil public dar si depe terenurile agricole, in urma cu ceva timp al 2lea proprietar in sensul scurgerii apei, A ACOPERIT SANTUL RESPECTIV, eu fiind primul proprietar in sensul scurgerii apei, apa depe domeniul public vine si sta pe terenul meu,acum primăria vrea sa reabiliteze/asfalteze străzile cu direcționarea apei pe terenul meu, gradina casei mai exact, sunt obligat în vreun fel sa accept situația în continuare? Răspuns verbal de la primar, că altă soluție nu este pentru asfaltarea străzii.
Daca eu nu accept nicio o lucrare în gradina mea, și blochez apa depe domeniul public sa vina in gradina, pot fi sancționat în vreun mod? Mulțumesc
Un moștenitor al unui drept de proprietate, poate fi dezmoștenit de alt moștenitor pe baza uzucapiuni daca cel de al doilea a avut la taxe și impozite imobilul 30 ani?
Bună. Ce pot face statul roman mia oferit în ani 1970 un teren la schimb cu alt teren. În ani 2000 a venit fostul proprietar care zice ca a fost preluat abuziv și în instanță lam pierdut în favoarea lui. Pot cere statului roman despăgubiri sau teren în alta zona?
Buna, unde se poate sesiza faptul ca primaria mea a atribuit teren gratuit la tineri pentru constructia de case insa multi nici dupa 10 ani nu au construit nimic, insa de frica pierderi voturiilor nu se retrage dreptu de utilizare a terenului
Buna ziua, daca pe Certificatu de Urbanism nu e specificata lățimea nimima terenului pentru a fi construibil, pe ce latime minima a trrenului sr poate construi? Raman valabili cei 12 front pentru case individuale?
Bună ziua, am cumpărat în 2015 o casa veche cu o anexa(construita cu autorizație plan amplasament etc), sa facut intabularea pe numele vechiului proprietar și ulterior CV, suprafață din titlu de proprietate corespunde cu cea din intabulare, terenul fiind împrejmuit la data intabulări. Zilele trecute ma trezesc ca vine un vecin ca lui nu ii iese suprafață din titlu, ca anexa mea e pe terenu lui cu un perete, pot fi obligat invreun fel sa daram anexa sau altceva pentru a avea el suprafață din titlu? Ii sub 10% ceea ce nu ii iese lui. Sau ce alte efecte pot avea asupra mea situația aceasta? Multumesc
Care este cea mai simpla cale de dobândire a dreptului de proprietate la un teren care e la primărie în registru pe numele unui moștenitor, dar titlul de proprietate e emis pe numele mamei lui, care are copii și din alta căsătorie? Uzucapiunea doar în instanta se poate invoca?