Buna Ziua!Da intr-adevar folosirea claxonului in mod abuziv constituie contraventie din moment ce claxonul se foloseste doar pentru evitarea unui pericol iminent.In proba video pe care o veti face se va vedea clar ca vecinul dumneavoastra este de rea-credinta.Puteti sa va duceti cu filmarea la politie si sa depuneti plangere.O zi buna!
Buna Ziua!Atata timp cat si sotul este de acord,atunci puteti pe cale amiabila in conditiile articolului 375 alin.1 codul civil sa obtineti desfacerea casatoriei de catre ofiterul de stare civila sau de catre notarul public de la locul casatoriei(in cazul acesta,Barlad) sau a ultimei locuinte comune a sotilor,eliberandu-va in acest sens si un certificat de divort.In concluzie cred ca ati putea obtine divortul de la notarul din Barlad,avand in vedere ca acolo v-ati casatorit.Cu toate acestea,amandoi fiind de nationalitati diferite complica situatia.O zi buna!
Buna Ziua!Cu toate ca nu stiu prea multe referitor la actele administrative,puteti contesta pv-ul la instanta de judecata,sectia contencios-administrativ in termen de 15 zile de la data primirii pv-ului.Tinand cont de erorile facute de politist in scrierea procesului verbal,aveti mari sanse sa obtineti anularea pv-ului.Prin urmare nu aveti nimic de pierdut,in afara de taxa de timbru in valoare de 20 de lei conform art.19 din OUG 80/2013 pe care va trebui sa o platiti.(Din cate stiu atunci cand apar erori semnificative in scrierea procesului verbal acesta nu este valabil in fata judecatorului,dar nu sunt sigur de aceasta informatie si nu am un temei legal pe care sa vi-l dau,deci,nu va insusiti acest lucru pana cand nu este verificat).Si nu,in caz ca instanta va respinge contestatia ta,nu se va marii perioada de suspendare a permisului. O zi buna!
Buna Ziua!In mod normal ne-am incadra in situatia prevazuta la art 930 alin.1pct.a) si c) si alin.2 al aceluasi articol din codul civil(uzucapiune extratabulara).Daca dumneavoastra ati intrat in posesia bunului imobil(terenului) din anul 1995 se presupune ca a fost indeplinita conditia de a fi posesor de cel putin 10 ani.Doar ca era necesar ca in tot acest timp sa faceti si dovada ca ati posedat in tot acest timp terenul,aceasta dovada facundu-se prin diverse modalitati precum:platirea de taxe si impozite asupra terenului,inscrierea in cartea funciara inaintea unor terte persoane(asta daca nu cumva unul dintre mostenitori era inscris in cartea funciara,caz in care nu mai puteti face nimic).Prin urmare trebuie sa verificati daca dupa decesul vecinului dumneavaostra mai este cineva inscris in acea carte funciara,iar daca nu,dumneavoastra puteti inainta o cerere de dobandire a acelui imobil prin uzucapiune potrivit art.1049-1052 din noul cod de procedura civila,bineinteles,asta daca in acesti 10 ani ati dovedit cu ceva semnificativ ca ati fost posesor de buna-credinta.Va asftauiesc sa cititi art 1049-1052 pentru mai multe detalii.Pentru a conchide,situatia este putin mai complicata in ceea ce priveste uzucapiunea deoarece difera de la caz la caz,astfel ca veti avea nevoie de un avocat pentru a va explica mai multe si pentru a va spune sansele dumneavoastra pentru stapanirea acelui imobil.Pe de alta parte,tinand cont de faptul ca posesia dumneavoastra a inceput din 1995 se vor aplica dispozitiile Legii 71/2011,astfel ca pentru posesia inceputa inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil sunt aplicabile dispozitiile in vigoare acului interval de timp.Adica va ve-ti judeca pe vechiul cod civil si nu pe cel intrat in vigoare la 1 octombrie 2011.Ca o concluzie,aceste lucruri pe care vi le-am spus sunt cu titlu informativ(unele dintre ele posibil neaplicandu-se la cazul de fata),dar ceea ce trebuie sa faceti pentru informatii mai detaliate este sa consulati un avocat deoarece explicandu-i indetaliat problema dumneavostra va face o analiza si cu siguranta va va estima sansele de castig cu privire la acest viitor proces.O zi buna!
Buna Ziua!As fi interesat de urmatorul aspect si anume daca in prezent participarea la proces in calitate de tert in cadrul diverselor procese,pur si simplu din pura curiozitate sau,in cazul meu,din dorinta de a invata mai mule lucruri despre desfasurarea proceselor in scopul cunoasterii si informarii despre activitatea de judecata avand in vedere ca urmez cursurile Facultatii de Drept din Bucuresti din cadrul Universitatii si as vrea sa profesez in viitor intr-una dintre profesiile juridice.(mai exact ca judecator) este publica?(pentru persoanele majore).Aflandu-ma la inceput de drum si mai exact in anul 1 nu stiu prea multe lucruri legate de Procedura Civila sau ce articole mai exact coroborate cu alte legi ar trebui sa citesc pentru a ma informa cu privire la acest aspect al participarii la proces.Prin urmare as aprecia daca mi-ati putea spune daca la ora actuala absolut toate sedintele de judecata sunt publice(repet,pentru majori)sau daca exista si unele exceptii cu privire la care instanta din diverse motive nu te va accepta in sala de judecata daca nu ai o calitate in procesul respectiv de reprezentant,parte,martor etc.Multumesc anticipat!