avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate mihai.narcis.isac

Activitate mihai.narcis.isac

Răspuns la discuția recuperare debit
casa de expeditii (A), asa cum se vede in mesajul de mai sus, este in insolventa, dar casa de expeditii nu este niciodata proprietara marfurilor, iar clientul nu le are lipsa in gestiune;
buna ziua
Am o problemuta mai spinoasa (cel putin pentru mine)

Lucrez la o casa de expeditii marfuri, si am de recuperat un debit dupa urmatoarea speta:

in 2007 niste clienti (C) au solicitat un transport unei alte case de expeditii (A), care a recurs apoi la noi (N). clientii respectivi aveau 7 paleti de marfa, din care 2 au fost descarcati in depozitul nostru, iar ceilalti 5 au plecat catre destinatia finala. Noi am emis factura catre A care nu ne-a platit prestatia, C nu a intrebat nimic de marfa respectiva de aproape 2 ani. Intre timp, A a intrat in insolventa, deci adio plata facturilor.
totusi, prin prisma OUG 109/2005 si a Conventiei CMR, as putea incerca sa recuperez suma de bani datorata prin vanzarea marfii care se afla in continuare in depozitul nostru. Intrebarea mea este care ar fi procedura/sediul materiei pentru a incerca o astfel de recuperare?

mentionez ca am incercat sa contactez clientii respectivi, pentru a le propune rascumpararea marfurilor contra datoriei lui A, dar dansii mi-au spus ca respectivele marfuri nu apar cu lipsuri in gestiunea lor.

multumesc anticipat pentru orice raspuns util:luck:
Răspuns la discuția cum demonstrezi un fapt notoriu?
Asa voi face. Voi cere repunerea pe rol si voi ruga Onorata Instanta ca la primul termen sa ne puna in vedere ce ziar considera de raspandire nationala, urmand ca noi sa facem publicarea.

Multumesc tuturor pt sfaturi si idei.
Cu stima
Ok, multumesc.
Voi lua in considerare si aceasta varianta, cu atat mai mult cu cat nu este vorba de o taxa de timbru fenomenala. Multumesc tuturor pt idei si solutii.

Oricum, separat, am aflat ca exista un Birou de Auditare a Tirajului (?!?!?!?!?!?!?) care e considerat un fel de guru in domeniu. www.brat.ro. Poate va fi util vreodata vreunuia dintre noi.

P.S. intr-adevar motivarea instantei a fost 155 ind.1
@Slaurentiu: cum as putea cere amanarea cauzei, daca deja instanta a suspendat judecarea cererii??:D
mai mult, de ce as face asa ceva? inteleg sa lupt sa le demonstrez ca au gresit si ca habar n-au ce e acela un cotidian de raspandire nationala- asta da! sau poate sunt eu mai dus cu pluta...B-)
@ Diana Persa
evident a fost primul loc unde am cautat. din pacate RL nu crede in aceste informatii, si deci nu el tipareste (sau ca sa fim mai exacti, eu nu le-am gasit)
Judecatoria Cluj...nu stiu cat de aproape sau departe este Spirochetii din Deal ca sa imi dau seama de influenta reciproca a procedurilor de judecata. :D
De data aceasta citarea nu a fost cu "sau". S-a dispus doar citarea intr-un ziar de raspandire nationala.
Daca vrei, iti dau o copie de pe hotararea judecatoreasca.

Cel mai simpatic insa, este faptul ca am apelat la RL, iar dansii nu mi-au raspuns la e-mail.
O sa mai incerc sa ma duc direct la sediul lor sa vad poate asa obtin o adresa semnata, sau ceva din partea lor.

@ Slaurentiu: mersi de intentie dar:
1-dureaza prea mult, si eu cred ferm in zicala "corb la corb...."
2- ma ignora, desi le-am adresat solicitarea respectiva
3 - nu are competente in domeniu: dansii monitorizeaza presa, nu tirajul si raspandirea ziarelor. si din pacat nici CRP nu are prea multe competente in acest domeniu, iar o alta asociatie a presei nu cunosc in Romania
Răspuns la discuția Animalele de companie!!!
Corinuta, te inteleg perfect, eu fiind posesor de Rottweiler.
din pacate insa, OUG 55/2002 prevede si ciobanescul german la art. 6, alin. 4.
mi se pare nedrept, sincer, mai ales ca majoritatea cainilor mari sunt mult mai atenti si mai calmi decat pekinezii si alte salamioare ambulante. Eu unul sunt exasperat de multitudinea de catei de talie mica care imi ataca cainele, si nu pot sa fac nimic. X-(
Ar trebui sa fie o singura lege pentru toti cainii, sa poarte toti lesa si botnita, sau sa nu poarte niciunul.
Toate cele bune.
In speta, instanta mi-a solicitat sa citez societatea parata intr-un cotidian de raspandire nationala, ceea ce am si facut prin intermediul cotidianului Romania Libera. Grefierul, cand a facut referatul cauzei a considerat ca RL este cotidian de raspandire locala, iar instanta a fost de acord si a suspendat judecarea cauzei.X-(

Desi este de notorietate faptul ca Romania Libera este cotidian national, trebuie sa am si o dovada in sprijinul "notorietatii" pentru a fi sigur de succes.
Orice idee este binevenita.

multumesc
multumesc de raspunsul prompt.
acum intrebare grea: cum conving eu Judecatoria Cluj ca Ziarul Romania Libera este cotidian de raspandire nationala, si nu locala cum considera dansii??