avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate carma

Activitate carma

Discuție ROVINIETA
Am primit in data de 29.05.2014,o instiintare de la Biroul evxecutorului judecatoresc de pe langa Curtea de Apel Pitesti,ca nu am platit un proces verbal din 28.06.2011 ca am condus fara rovinieta pe DN1,Romanesti,jud Prahova,problema e ca nu am primit acel proces verbal!!!
In data de 10.10.2011,am primit procesul verbal in care se specifica ca am mers fara rovinieta pe DN7,Seaca ,jud.Valcea,unde am platit 121 lei,si 125 lei!!!
Ce e de facut? De ce asa tarziu ne instiinteaza ,suntem in anul de gratie 2014!!!Fapta oricum s-a prescris?!Ce este de facut?
Răspuns la discuția tva case de amanet
Dar eu cand iau obiectul drept gaj, nu-l iau cu TVA,in schimb la vanzare aplic TVA si la creditul acordat (si la adaos)?! ce valoare adaugata este asta????:-/
Răspuns la discuția ore muncite pe saptamana
Am control ITM Lucrul se desfasoara in 2 schimburi in timpul saptamanii,1 schimb in weekend ,am prezentat pontajul:luni:6 ore
marti:6 si 1/2
miercuri:6 ore
joi:6 si 1/2
vineri:6 ore
sambata :8 ore
duminica:7 ore
luni:L
marti:L
miercuri:6 si 1/2
joi:6
vineri:6 si 1/2
sambata:////
duminica:////
Mi s-a spus ca avand 7 zile lucrate trebuie sa le platesc sambetele si duminicile lucrate cu 150 % conform art 132 alin5 siart120 alin.2
Este corect daca le dau libere platite pentru acele zile,luni si marti?

Ca sa fie un pontaj corect ,sa am 5 zile lucrate indiferent care (chiar si sambetele si duminicile) si 2 libere,spune inspectorul,dar asa nu iese!
Răspuns la discuția tva case de amanet
Norme met Cod fiscal 152,2 alin 1 lit d,pct 64 alin 2,bunurile ne-mai-fiind considerate second hand-uri
Din martie 2011 casele de amanet vor plati tva la intreaga valoare de vanzare a obiectelor ,???nu ca pana acum la adaos!!
Asta ar insemna ca acelasi obiect din aur are tva de cate ori,(persoana fizica a platit tva la produs cand l-a cumparat.dintr-un magazin de bijuterii...???)
Discuție amanet
Daca infiintez o alta firma in locul celei deja existente(lichidare),devin neplatitoare de tva la vanzarea obiectelor din aur?
Investitia in casa fiscala noua,calculator,infiintare firma,etc,fata de costul tva-ului...
Activitatea se va desfasura la acelasi ghiseu!E posibil?
Suntem proprietari intr-un apartament de bloc pe care l-am inchiriat firmei noastre,e corect ca sa platim la intretinere cu 1milion in plus pentru incalzire deoarece este firma?
amanet-ul elibereaza bon fiscal la vanzarea de aur,acum in cazul in care casa de marcat e conectata la soft cand se achita un contract avand in vedere ca suma totala e formata din valoarea creditului(suma neimpozabila) si comisionul(suma impozabila),cum se procedeaza?
Răspuns la discuția casa de amanet
Da este o diversificare
Eu am 2 angajate la amanet,asta inseamna sa lucrez eu la Xerox infiintand PFA?
Răspuns la discuția casa de amanet
Multumesc,dar atunci numai pentru asa activitate fac o firma noua?