Revin la intrebarea pusa in 23 august 2024. Detin corespondenta cu banca emitenta a cardului (din România) si cu banca comerciantului (din Italia) Ambele se sustrag de la a da o explicatie clara, speta fiind considerata ca ar avea acoperire legala, in baza unor aprobari interne stiute numai de banci.. Stiu ca asistenta juridica ma va costa, insa deocamdata, constat cu surprindere ca nu am primit de la nici un avocat nici o oferta, sau altceva, gen solicitare de informații suplimentare. Chiar nu vrea nimeni sa se implice? Platesc.
Mulțumesc ptr răspuns. Astept sa ia legatura cu mine un avocat. Am prezentat cazul, si logic este ca un avocat specializat in cazuri asemanatoare, sa fie interesat.
adriandimitriu a scris:
mai intai ca nu asa se procedeaza: dvs cautati un avocat si nu avocatul pe dvs. exista la barouri tablouri ale avocatilor, publice, iar pe acest site, la fel. sunati, discutati, etc. trebuie sa stiti ca avocatii va vor pretinde onorarii potrivit muncii lor, indiferent care va fi castigul dvs
in al doilea rand, sunteti sigur ca nu a fost o greseala sau o confuzie? pareti un om riguros, de aceea va intreb: ati documentat toata tarasenia? ati sesizat banca, aveti o reactie? toate acestea vi se vor cere de catre avocat
succes
Caut un avocat ptr. o situatie petrecuta recent, si in urma careia doresc sa solicit daune. As dori sa am conversatiile pe email (ingbv-yahoo.com). Pe scurt, speta este de natura bancara, si anume: Fiind in Italia, ca turist la mare, am facut o plata cu cardul de Euro (nu de RON, eu avand cont de EURO si card asociat acestui cont) la un comerciant, iar suma platita din cont a fost mai mare decat cea din bonul fiscal. Practic, fara sa fiu informat, si fara ca eu sa aprob, plata facuta din contul de EURO a fost trimisa spre decontare in moneda nationala (RON), efectuandu-se o conversie valutara absurda. M-am trezit deci ca din contul meu de EURO, lisesc nu "x" EURO, care era suma corecta si pentru care am primit bon fiscal de la comerciant, ci "x+y+z", unde y este diferenta de curs EURO-RON, si z este comisionul de conversie valutara. Efectiv am platit cu 6,66% mai mult, in conditiile in care marfa cumparata era in EURO, iar eu am contul tot in EURO, facut special pentru plati in tarile care au ca moneda nationala EURO. Deci, din contul meu in EURO, mi-a fost luata pur si simplu, fara sa fiu informat, si fara sa aprob acest lucru o suma (clar tot de EURO) care reprezenta inca 6,66% din valoarea platii. Pun problema de principiu, intrucat valoarea tranzactiei nu a fost mare, dar este un precedent periculos, care nu ar trebui lasat asa. Vinovatul pe de o parte ar trebui sa plateasca daune, iar pe de alta parte, nu ar trebui sa mai aiba dreptul de a stabili dupa bunul lui plac in ce moneda se face plata. Eu am prezentat pentru plata un card de EURO, si automat trebuia sa mi se ia din cont EURO. Daca as fi prezentat un card de RON, atunci da, se impunea o conversie valutara, comision, etc. Era alta poveste. Astept oferta de asistenta juridica. Multumesc
Cod CAEN 4939 Alte transporturi terestre de calatori n.c.a [ link extern ]
Totusi, acest cod CAEN, spune ca acopera transportul angajatilor cu autobuze. Nu cu microbuze. Adica soferul ar trebui sa detina permis categoria D, si clar, atestat pentru transport persoane. Eu voi fi un simplu sofer de microbuz de 8+1 locuri, cu permis B. Si din cate m-am informat, nu am nevoie de nici un atestat.
Intentionez sa infiintez un PFA, si sa inchei un contract de prestari servicii cu o firma privata, la care sa fiu sofer pe un bus de 8+1 locuri (permis categ B). Persoanele pe care le voi transporta, vor fi angajati ai firmei private, pe care eu ii voi aduce la munca dimneata, iar seara ii voi duce inapoi la casele lor. Acest mod de transport al angajatilor, din localitati apropiate locului de munca, se practica pe scara larga, si este suportat financiar de catre angajatori. Masina va apartine firmei beneficiare. Eu voi fi doar sofer, si voi fi platit lunar de catre firma beneficiara, pe baza facturilor pe care le voi emite, in baza unui contract de prestari servicii. Toate bune si frumoase, numai ca pentru infiintarea PFA, este nevoie de un cod CAEN. Stie cineva ce cod CAEN este corect pentru activitatea pe care v-am descris-o? Multumesc.
Va rog sa-mi comunicati daca pot sa retrag valoarea fondului de pensii pilon 2 dupa pensionarea anticipata la 60 ani, sau trebuie sa astept pana la implinirea varstei standard de pensionare de 65 ani? La implinirea varstei de 60 ani, voi avea 37 ani vechime in munca, deci ma voi pensiona anticipat, cu penalitati. Nu imi este clar ce a vrut sa spuna legiuitorul cu pensionarea pentru limita de varsta, si care este aceasta din moment ce varsta standard este 65 de ani, dar te poti pensiona si incepand cu 60 de ani, cu penalitati (binenteles daca ai stagiul de vechime de 35 ani). Adica pensionandu-te la 60 de ani, cu penalitati, nu inseamna ca te pensionezi pentru limita de varsta? Ce scrie pe decizia de pensionare a unui pensionar la 60 de ani? Scrie ca este pensionat pentru limita de varsta sau nu? Va multumesc pentru ajutor.
Domnule avocat, daca acceptati sa-mi dati o adresa de email, va pot transmite tot cazul. Daca veti considera ca se pot obtine despagubiri importante, m-ar interesa o colaborare de genul,daca vom castiga, veti primi jumatate din despagubiri.
Buna ziua. Chiar nu vreti sa va spun despre ce este vorba? Pot impartasi povestea mea in continuare. Si atunci v-ati face o impresie daca v-ar interesa sau nu. Si poate ca am incheia un contract de colaborare. Daca tot va consumati timpul citind intrebari venite de aiurea, nu ar fi mai productiv sa cititi si o poveste care v-ar putea furniza un potential caz? Care v-ar aduce(sau nu) un venit incomparabil cu nivelul unei consultatii juridice platite...?
caut un avocat specializat pe probleme de turism. Am in vizor o situatie in care este implicat site-ul www.booking.com,si o rezervare cu cantec, pentru Rimini. Corespondenta mea cu www.booking si cu unitatea de cazare este in derulare.
@clyde2010:
Pe site-ul CNPP gasiti urmatoarele raspunsuri:
- Plata pensiei anticipate partiale se suspenda doar in conditiile in care venitul anual pe care il realizati depaseste plafonul prevazut de lege. Pentru anul 2012, acest plafon este de 8.468 lei.
In schimb, pensionarii pentru limita de varsta pot cumula drepturile de pensie cu veniturile realizate din activitatea desfasurata ca persoana fizica autorizata indiferent de nivelul acestor venituri;
- .........................
In consecinta, incepand cu 1 ianuarie 2011, plata pensiei anticipate partiale nu se suspenda chiar daca detineti calitatea de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice, dar venitul anual pe care il realizati nu depaseste plafonul prevazut de lege.
Pentru anul 2011, acest plafon a fost de 8088 lei, iar pentru anul 2012 este de 8468 lei.