Filmarea cu telefonul a unui conflict.
Va rog sa imi spuneți dacă este legal sa filmez cu ajutorul telefonului o persoană care începe să devină agresivă verbal in spatiul comun al blocului unde nu exista o camera de supraveghere. Imi este de folos la poliție sau in instanță filmulețul respectiv? Mulțumesc!
Cu 4 ani in urma, presedinta blocului nostru care locuiește anga noi în bloc, a adus o pisica pe care o scoate pe scara blocului unde își face nevoile și distruge florile de pe paliere . In urma cu 2 ani si-a facut nevoile in ghivecele de pe etajul nostru care sunt amplasate în fața ușii noastre. Cand am ajuns acasă in hol era un miros de nesuportat. Am anuntat-o respectuos si ea m-a jignit foarte urat si mi-a pus ghivecele pline de excremente pe preșul din față ușii . Am făcut o reclamație la poliție, dânșii au vorbit cu ea, ea le-a spus verzi și uscate și a înțeles din asta ca eu m-am făcut de râs. A mai adus o pisică. Timp de alți doi ani pisicile au fost lăsate în fiecare noapte uneori și ziua, sa se plimbe pe scara blocului. Unii vecini si-au pus plasa de sârmă peste flori, alții mai scriau pe grup când pisicile făceau stricăciuni. In ultima vreme acestea își fac nevoile pe preșurile de la ușă. Unul chiar i-a adus preșul cu "plăcinta" la ușă. Intr-o zi dimineata, cand am iesit din casă, preșul meu era ud și mirosea a urina. L-am dezinfectat si am spălat in față ușii cu Domestos. Cand am ieșit din casă, respectiva m-a abordat și m-a făcut nesimțita pentru că am spălat cu Domestos si ca miroase. Eu fiind cu copilul am evitat un conflict. A doua zi iar m-a abordat spunandu-mi sa nu mai dezinfectez cu clor. Eu am întrebat unde este afișat regulamentul de utilizare a spațiilor comune. A început sa țipe sa imi spună că sunt nesimțita, mincinoasă și că pisica ei nu isi face nevoile in hol si sa ma imbranceasca in fata copilului. Spuneti-mi va rog care este solutia legală pentru rezolvarea acestui conflict care a degenerat destul de mult? Mentionez ca eu am poze cu stricaciunile si înregistrări cu ea cum ma jigneste.
Bună seara. La adresa din buletin am atribuit un loc de parcare. Intenționez să îmi fac viză de flotant pe o stradă din vecinătate . Acest lucru ar duce la pierderea locului de parcare?
Multumesc!
Un tânăr angajat la o firma romaneasca ce isi desfasoară activitatea in Belgia in domeniul constructiilor, are un accident de masina intr-un weekend in timpul liber ( i-a explodat o anvelopa), acolo. Este spitalizat si acum trebuie sa plateasca 5.000 euro spitalizarea. Avea card european de sanatate care expirase vinerea iar in ziua de luni i-a fost emis unul nou. Accidentul a avut loc in weekendul in care el nu avea un card valid.
Vă rog sa imi spuneti daca exista o varianta prin care poate plati mai putin sau daca angajatorul trebuie sa contribuie tinand cont ca el se afla in delegatie acolo? Va multumesc!
Drum de acces locuința, inpracticabil
Va rog să mă ajutați în următoarea situatie: ulița ( cca 600 m) care face accesul către locuintele a 4 familii neasfaltat fiind niciodată, s-a degradat astfel încât din cauza noroiului in sezoanele toamnă, iarna si primăvară nu este accesibilă nici cu mersul pe jos( oamenii se chinuiesc cu cumpărături și cele necesare, prin grădinile de pe marginea drumului . În ultimii ani au avut loc pe strada si 2 incendii, pompierii neputând să intre ,casele au ars până la temelii. Nici ambulanta nu poate ajunge. Mentionez ca este o zonă de munte unde ploua des. În momentul de față este singura ulița din sat neasfaltată . Am trimis solicitări la primărie și nu s-a întâmplat nimic, doar promisiuni. Cui ne putem adresa ? Situatia este una disperată. Oamenii înoată în noroi la propriu si nu au acces la serviciile de prim ajutor.
Model solicitare primarie
Va rog sa ma ajutati cu un model de solicitare sau cu indicatii despre cum ar trebui sa o formulez, in urmatoarea PROBLEMA: Oamenii care locuiesc in 4 gospodarii (ultimele de pe strada) situate pe o strada neasfaltata, afla ca strada va fi astfaltata pana la jumatate deoarece acolo este hotarul localitatii MAI NOU .
In acel moment oamenii celor 4 gospodarii afla ca in urma cu 10 ani au fost reconfigurate limitele localitatilor si ca ei figureaza ca aflandu-se pe teritoriul localitatii vecine. In tot acest timp ei nu au fost informati si nu au stiut de situatia in care se afla.
Ei si-au platit constant impozitele la primaria din localitatea 1, unde au adresa in buletin dar si actele de proprietate iar cand depun cereri pentru utilitati , sunt trimisi la primaria 2, pe al carui teritoriu sunt conform ultimelor configurari ale hotarelor.
Am aflat ca exista o procedura care daca ar fi urmata de cele doua primarii , s-ar constitui o comisie in cadrul careia s-ar putea realiza un schimb de teren si astfel primaria 1 ar prelua pe teritoriul ei cele patru gospodarii dand in compensare primariei 2,o alta parcela de teren.
VA ROG SA MA AJUTATI CU INDICATII IN STRUCTURAREA ACESTEI SOLICITARI PE CARE INTENTIONEZ SA O DEPUN LA REGISTRATURILE CELOR 2 PRIMARII. Oare as mai putea realiza si alt demers in scopul solutionarii situatiei?
Buna seara! Va rog sa ma indrumati in rmatoarea situatie:
Oamenii care locuiesc in 4 gospodarii (ultimele de pe strada) situate pe o strada neasfaltata, afla ca strada va fi astfaltata pana la jumatate deoarece acolo este hotarul localitatii MAI NOU .
In acel moment oamenii celor 4 gospodarii afla ca in urma cu 10 ani au fost reconfigurate limitele localitatilor si ca ei figureaza ca aflandu-se pe teritoriul localitatii vecine.
Ce este de facut? Nimeni din primarie nu i-a informat pe acesti oameni in toti acesti ani, dar a incasat taxele si impozitele de la ei .
Primarii celor 2 localitati ii plimba de la unul la celalalt. Ce se poate face legal ca acesti oameni sa poata intra in legalitate si sa se bucure de utilitati , de acces salvare, pompieri etc... si cine se face raspunzator de situatia creata?
Care este organul competent in acest caz?
SASF
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cei doi nu sunt căsătoriți și nu au copii. Au locuit in concubinaj in ultimii 6 ani.Ne interesează să știm ,în cazul lor ,unde se pot adresa pentru stabilirea sumei cu care il va despagubi cel care vrea sa ramana in casa si să preia creditul,pe cel care va renunța ? Tinand cont ca timp de 5 ani au plătit fiecare partea lui din rata lunară.
Mulțumesc!