avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Un tânăr angajat la o firma romaneasca ce isi ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Un tânăr angajat la o firma romaneasca ce isi desfasoară activitatea ...

Un tânăr angajat la o firma romaneasca ce isi desfasoară activitatea in Belgia in domeniul constructiilor, are un accident de masina intr-un weekend in timpul liber ( i-a explodat o anvelopa), acolo. Este spitalizat si acum trebuie sa plateasca 5.000 euro spitalizarea. Avea card european de sanatate care expirase vinerea iar in ziua de luni i-a fost emis unul nou. Accidentul a avut loc in weekendul in care el nu avea un card valid.
Vă rog sa imi spuneti daca exista o varianta prin care poate plati mai putin sau daca angajatorul trebuie sa contribuie tinand cont ca el se afla in delegatie acolo? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:13, 26 Martie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind in timpul liber, in weekend nu indeplinea o sarcina de serviciu, chiar daca era in delegatie. Angajatorul poate contribui cu bani daca exista prevederi in acest sens in ROI al firmei.
Va multumesc pentru raspuns!
Oare acest card european de sanatate il ajuta in vr'un sens daca era activ?
Posibil.
La plecarea in Belgia trebuia sa existe asigurare de sanatate, in termen de valabilitate, prin grija angajatorului si a angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in 2022 am fost delegat in koln, germania de catre ... Arrow127 Arrow127 Buna ziua. In 2022 am fost delegat in Koln, Germania de catre firma la care lucrez. Am avut o problema medicala, fiind spitalizat cateva zile. Intre timp, am ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicală în slovacia Teo.D Teo.D Buna!sunt sofer de camion cu contract de munca in Slovacia cu sediul in Italia,acum 3 luni am suferit un accident de muncă in Germania ,la o descarcare a ... (vezi toată discuția)
Ce servicii acopera cardul european de asigurari de sanatate? iuli3098 iuli3098 Buna ziua, Ma aflu intr-o delegatie in Belgia, am facut putin efort si am dureri foarte mari de spate, as vrea sa stiu ce servicii acopera cardul de ... (vezi toată discuția)