avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate anda_chis

Activitate anda_chis

Buna ziua ,
Am fost in proces pentru teren intravilan și extravilan pt tatăl meu cu unchiul meu. Am câștigat sa fie adăugat tata pe terenurile unchiului . Acum l-a dezbaterea succesiunii prin tribunal aflu că unul din terenuri a fost vândut cu contract de vânzare-cumpărare de către unchiul meu des eu am proces de punere în posesie a comisiei locale pe acest teren. La toată dosarele judecătoresti (4) nimeni , nici unchiul , nici comisia locala , nici OCPI care a modificat titlul de proprietate nu a specificat faptul că terenul din titlu a fost vindut . Am solicitat sulta pt folosință terenului din 2021( cînd am câștigat) pina acum la proces. Moștenitorii unchiului spun că nu e terenul meu fiindcă a fost vindut , dar eu am punere în posesie semnată inclusiv de moștenitorii unchiului . Care credeți că are cîștiga de cauza? Mulțumesc
buna ziua. Am depus o plingere impotriva unei hotariri a Comisiei Judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate la tribunal si as dori sa-mi retrag plingerea darf nu gasesc nici un model de retragere pentru asa ceva, doar pentru penal .Ma puteti ajuta cu un text? Multumesc
Mama a decedat prima dar fratii mei timp de 30 de ani nu au emis nici o pretenție si nici nu au acceptat succesiunea tacit, asa cum am facut eu dupa ce a decedat tatăl meu-am refăcut parțial casa si am toate bonurile de cheltuieli in valoare de peste un miliard la care ei nu au contribuit cu nimic. Pot sa deschid in instanta succesiunea solicitînd anularea drepturilor lor la moștenire?
Drept de moștenitor
Părinții mei au construit o casă, au decedat ,eu sunt unicul lor moștenitor dar mama mai are 2 copii dintr-o căsătorie anterioară. Dacă prin sentința de divorț unul din copii a fost dat în îngrijire tatălui si doar unul mamei mele , amîndoi mostenesc parte din casa sau doar cel care a fost dat mamei?
Pentru fondul funciar, dacă am avut contract cu un executor judecătoresc , dacă el.nu imi reprezinta interesele ce pot face
nerespectare sentinta Comisia Judeteana de fond funciar

Am o sentinta judecatoreasca definitiva prin care trebuie emis un alt titlu de proprietate de către comisia Judeteana de fond funciar.
Comisia locala de fond funciar nu a facut corect documentele ,am trimis un executor judecatoresc pentru a-i obliga sa respecte sentinta judecatoreasca. Intre timp ,Comisia Judeteana de Fond funciar a emis o hotarire prin care nu respecta sentinta ,adica nu sunt de acord sa emita un alt titlu ci doar sa il completeze pe cel vechi ( alaturi de proprietar trebuie trecut si alta persoana ). Cum pot ataca in instanta aceasta hotarire care este in dezacord cu sentinta definitiva ? am inteles ca doar in instanta se poate modifica ,desi e clar ilegal scrisa cita vreme nu se respcta o sentinta definitiva a unui tribunal .
buna ziua,
am 2 frati vitregi ,doar de mama .Mama a decedat in 1990 fiind casatorita cu tatal doar al meu .Nimeni nu a deschis nici o succesiune timp de 30 de ani .Tatal meu a decedat in 2017 iar eu nu pot face susccesiunea dupa el ,fiind unica mostenitoare fiindca fratii mei vor parte din casa parintilor mei .
doresc sa ii dezmostenesc prin faptul ca de la decesul mamei de acum 30 de ani nu au facut nimic pentru a deschide sau a accepta succesiunea , eu fiind minora la moartea mamei si ramanand in casa si avind grija de ea si dupa decesul tatalui meu.
ce proces trebuie sa deschid la judecatorie pentru decaderea din dreptul la mostenire ? ma pot reprezenta singura sau imi trebuie obligatoriu avocat? ce documente trebuie sa depun?
multumesc
Buna ziua. Părinții mei au decedat ,mama in 1990 și tata in 2017. Din partea mamei am 2 frati. Pot deschide succesiune dupa amîndoi sau trebuie sa fac in ordinea decesului? P fratii mei,pot in cadrul succesiunii sa-i scot ca moștenitori pe principiul ca ,timp de 30 de ani, doar eu am vazut de casa si terenuri?
Multumesc
buna ziua,
printr-o sentinta judecatoreasca definitiva a fost obligata o Comisie locală de fond Funciar a unei Primarii sa radieze o pozitie in anexele privind proprietatea agricola si sa deschisa o alta anexa si sa faca un alt titlu de proprietate. Comisia Judeteana de fond Funciar a dat o hotarire de respectare a sentintei către primarie , dar aceasta nu pune CORECT in aplicare continutul ei. unde ma pot adresa pentru sesizare ?
Comisia Judetean de fond funciar spune ca nu are atributii de verificare a actelor facute de comisia Locală si nu raspunde de actiunile ei.
Multumesc mult
.Doar prin proces ,nu accepta nici un fel de înțelegere .numai bine!