Sunt și eu unul dintre cei 4000 care au dat examen azi, și unul dintre cei 3700 care nu ajung în proba a 2a.
Magistratura este o profesie a naibii de frumoasă (cel puțin așa pare din exterior) pentru care zic eu că merită să lupți.
Așadar sunt hotărât să intru la anul.
(e nevoie de mai multă muncă, o mai bună organizare, dar se poate.)
Până atunci stau și mă gândesc ce poate face un tânăr care după ce a investit luni de trudă, bani și timp liber vede că a rămas în pom...
Evident unii se îndreptată poate spre alte profesii, poate alt domeniu de activitate, dar mulți din ceilalți 3000 se gândesc să intre la anul.
Ok... Și ce faci în acest timp?
Poate unii ar zice că cel mai bine este să înveți, să înveți și când obosești să înveți iar.
Cred totuși că trebuie păstrat un echilibru și acele legende despre cineva care s-a închis în casă un an în care doar a învățat, a mâncat și.. a stat pe tron... cu cartea în brațe!, nu sunt chiar sănătoase.
Dacă mai vrei și niște lei ar fi util un "job". Preferabil în acest domeniu...
Dar ce? Unde? Cum? Cât?
Voi ce faceți până la anul? Care sunt alternativele?
Speța e așa:
1) Au decedat ambii părinți dintr-un sat -> s-a făcut succesiune potrivit actelor de la primărie (terenuri, casa din anii 60 + vreo 2 anexe)
2) S-a încercat intabularea în vederea vânzării casei + terenul aferent.
"Expertul" vine să măsoare, constată că acea casă țărănească din chirpici + anexele au o suprafață mai mare decât în anii 60 plus că nu există schiță pentru ele -> spune că nu poate face intabularea.
3) Revenind la notar, acesta spune că nu poate face o rectificare la succesiune.
#-o#-o
Chiar nu pot crede că e o situație fără de ieșire și nu înțeleg cum de nu s-au mai întâlnit nici "expertul" de cadastru nici ălalalt expert - notarul cu o asemenea situație pentru a știi o rezolvare. Mai ales la țară.
Ca tot se discuta pe articole, poate cineva sa-mi spuna si mie ce-i cu art 368 alin 4 ncpp ?
"Contestaţia nu suspendă executarea şi se judecă în şedinţă publică, cu participarea procurorului şi cu citarea persoanei vătămate şi a părţilor.
Contestaţia se judecă în termen de 5 zile de la primirea dosarului, fără participarea procurorului şi a părţilor."
poate dau si peste "suspectul persoana juridica"...nu am terminat de citit codul :D doar pt ca nu scrie in cod nu cred ca se exclude posibilitatea ca o persoana juridica sa nu fie suspect intr-o cauza penala;
Art. 16 (f) : "a intervenit amnistia sau prescripţia, decesul suspectului ori al inculpatului persoană fizică sau s-a dispus radierea suspectului ori inculpatului persoană juridică;"
Întrebare:
Instituitul de la substituția fideicomisară și liberalități excesive are calitatea de beneficiar în sensul art. 1006 C. Civ? Poate cere revizuirea sarcinilor și condițiilor?
A, b și c.
(nu citisem ter rel.
E aiurea rău site-ul ăsta pe telefon :-(. Parcă ziceau că trec și ei pe tapatalk..
App, în anii trecuți erau grupuri pe Facebook, Gplus, simpatie.ro etc. Pentru inm 2014 nimic?)
NCC
Art 1341 alin 2 spune că " Nu este supus restituirii ceea ce s-a plătit cu titlu de.. gestiune de afaceri."
Art 1337 alin 1 spune că "... geratul trebuie să ramburseze gerantului cheltuielile..."