avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Close but no cigar... ¬ Ce faci pânã la anul?
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Close but no cigar... ¬ Ce faci pânã la anul?

Salut!

Sunt și eu unul dintre cei 4000 care au dat examen azi, și unul dintre cei 3700 care nu ajung în proba a 2a.

Magistratura este o profesie a naibii de frumoasă (cel puțin așa pare din exterior) pentru care zic eu că merită să lupți.
Așadar sunt hotărât să intru la anul.
(e nevoie de mai multă muncă, o mai bună organizare, dar se poate.)


Până atunci stau și mă gândesc ce poate face un tânăr care după ce a investit luni de trudă, bani și timp liber vede că a rămas în pom...
Evident unii se îndreptată poate spre alte profesii, poate alt domeniu de activitate, dar mulți din ceilalți 3000 se gândesc să intre la anul.

Ok... Și ce faci în acest timp?
Poate unii ar zice că cel mai bine este să înveți, să înveți și când obosești să înveți iar.
Cred totuși că trebuie păstrat un echilibru și acele legende despre cineva care s-a închis în casă un an în care doar a învățat, a mâncat și.. a stat pe tron... cu cartea în brațe!, nu sunt chiar sănătoase.
Dacă mai vrei și niște lei ar fi util un "job". Preferabil în acest domeniu...
Dar ce? Unde? Cum? Cât?

Voi ce faceți până la anul? Care sunt alternativele?
Cel mai recent răspuns: Mirelia , utilizator 22:47, 31 August 2014
Buna,
Te inteleg perfect. Si eu am fost azi acolo si am dat examenul pentru prima data si recunosc, m-a lovit in plin. Pentru prima data am simtit ca am invatat pentru un examen si nu a fost de ajuns. :) Intr-adevar, e o profesie superba privita din exterior si dupa cum mi-am dat seama implica multa pregatire nu numai parcurgerea materiei ci si intelegerea ei ca un tot unitar. E nevoie de aprofundare, de corelare a notiunilor si evident perfectionarea in rezolvarea grilelor de tip INM. Recunosc, m-am hotarat tarziu si intru in categoria celor care si-au lasat orice preocupare externa, inclusiv job-ul (mi-am permis, avand tot sprijinul parintilor)m-am inchis in casa si m-am apucat de invatat in urma cu 5 luni. Am parcurs toata materia, dar repet, nu a fost de ajuns.
Va urma 1 an de pregatire "aerisita" a notiunilor juridice. Din Octombrie voi incepe sa lucrez , nu in domeniu, pentru ca nu ma va ajuta la acest nivel, ci imi voi lua un job lejer care sa imi permita un program bine structurat pe partea de studiu. In acelasi timp voi introduce miscare si multe plimbari in aer liber pentru a-mi ajuta creierul sa functioneze normal si sa asimileze corect toata materia. Este foarte important sa ai si alte activitati pe langa invatat, altfel nu faci fata. n Nu te arunca la job-uri solicitante care sa te ambitioneze , pentru ca iti zic din proprie experienta ca nu te vei mai gandi la o cariera ca magistrat daca vei castiga foarte bine si te va multumi prezentul.nCat despre job-urile in domeniu, nu stiu cat te-ar ajuta (depinde si de pregatirea ta-pe care nu o cunosc). Majoritatea firmelor care angajeaza persoane licentiate in drept le folosesc mai mult la munca de birou(gen lucruri minore care ar acoperi foarte putin din materia de baza pentru examenul de admitere INM) si prea putin poti pune in practica, asa cum probabil iti doresti, ceea ce ai invatat.
Mult succes!
M.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invatam degeaba? Cleo27ro Cleo27ro Am auzit din surse neautorizate ca in 2006 nu se va mai sustine admiterea la INM. Stiti ceva in legatura cu asta? Sper sa nu fie adevarat.Nu de alta, dar eu ... (vezi toată discuția)
A intrat cineva la magistratura dintre cei de pe aici??? mattei_d mattei_d Ati reusit sa intrati la magistratura?cum a fost?catati invatat?laudati-va aici ca sa stiu si eu ce am de facut in continuare. Sper ca acest subiect sa ne ... (vezi toată discuția)
Off...cu ce sa incep!un sfat ionutz16 ionutz16 vreau sa dau peste doi ani la inm si nu stiu ce sa invat mai intai #-ocivil,CPC,penalul sau CPP.o idee daca ma poate ajuta cineva.multumesc.:\"> (vezi toată discuția)