avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Activitate adriana.ivascu

Activitate adriana.ivascu

Răspuns la discuția adeverinta somaj
Vioreld a scris:

merci oricum, dar alta era intrebarea. tabelul din adeverinta trebuie completat si de mine ca penultim si antepenultim angajator? ca sa nu stau cu lunile prin arhiva sa caut ordinele de plata din 2003-2004 (cele cu contributiile de somaj).


Da.
Răspuns la discuția adeverinta somaj
Somerii beneficiaza de somaj daca au cotizat la fondul de somaj cel putin 12 luni din ultimele 24 de luni premergatoare inregistrarii cererii.De asemenea, in functie de stagiul de cotizare se acorda perioada de timp in care beneficiaza de somaj.Normal ar fi ca perioadele respective sa fie inscrise in carnetul de munca sau adeverinta de vechime.

Contractul colectiv de munca nu se inregistreaza la ITM. Rog a mai verifica odata daca contractul colectiv de munca la nivel de unitate este inregistrat la Directia de Munca si Protectie Sociala (Teritoriala).
Art. 13 - În baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate îndeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.

OUG 96/2003
Răspuns la discuția problema functie
413101-Gestionar depozit
Nivelul de instruire: 2 (studii medii)

Poate fi gestionar orice persoana care a implinit varsta de 21 ani, a absolvit scoala generala sau o scoala echivalenta si nu a fost condamnat pentru savarsirea unei infractiuni.De asemenea sunt cerute garantii in numerar.

Vezi :
Legea nr. 22 din 18.11.1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspundere în legătură cu gestionarea bunurilor organizaţiilor socialiste (publicată în M.Of. nr. 132 din 18.11.1969);
Legea nr. 54 din 08.07.1994 pentru modificarea unor prevederi din Legea nr. 22/1969 (publicată în M.Of. nr.181 din 15.07.1994).
Răspuns la discuția Act constitutiv actualizat
Andreea Lisievici a scris:

Mie nu mi se pare deloc absurd. E mult mai bine sa ai tot timpul textul consolidat al actului constitutiv decat bucati pe care sa le pui cap la cap. E o masura de protectie pentru terti (in sensul foarte larg), care astfel au acces tot timpul la forma in vigoare a actului constitutiv.


Nu pentru un singur rand (introducere obiect secundar, de exemplu), sa nu mai pun la socoteala taxele pe care le platim. Si cum am spus mai sus, da, o data pe an, dar nu de fiecare data. Unde mai regasim aplicatibilitatea actului aditional, ca act juridic?

Florin, ai dreptate, trebuie sa ne conformam legii, dar in aceeasi masura putem sa o contestam si sa aducem imbunatatiri.Una e sa redactezi legi, alta sa le aplici.Practica ne omoara :)
Răspuns la discuția Act constitutiv actualizat
Discutia era : de ce act constitutiv actualizat si nu act aditional prin care se modifica elementele statutului?Poti face o actualizare o data la 1 an, daca ai multe modificari. Daca introduci un cod nou in statut, ca obiect secundar, de exemplu, trebuie facuta actualizarea...e o absurditate...pentru un rand rescri totul.
In ultimul timp am observat ca practica de la Registru Comertului (x judet) e sa ceara act constitutiv actualizat pentru orice modificare la statut.As vrea sa stiu care sunt expres conditiile prevazute de lege pentru a cere aceste acte constitutive actualizate si situatiile.

Art 204 din Legea societatilor comerciale nr. 31/1990 - actualizata

(1) Actul constitutiv poate fi modificat prin hotarare a adunarii generale ori a Consiliului de administratie, respectiv directoratului, adoptata in temeiul art. 114 alin. (1), sau prin hotararea instantei judecatoresti, in conditiile art. 223 alin. (3) si ale art. 226 alin. (2).

(2) Forma autentica a actului modificator adoptat de asociati este obligatorie atunci cand are ca obiect:
a) majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport in natura a unui teren;
b) modificarea formei juridice a societatii intr-o societate in nume colectiv sau in comandita simpla;
c) majorarea capitalului social prin subscriptie publica.

(3) Dispozitiile art. 17 alin. (1) se aplica si in cazul schimbarii denumirii ori in cel al continuarii societatii cu raspundere limitata cu asociat unic.

(4) Dupa fiecare modificare a actului constitutiv, administratorii, respectiv directoratul, vor depune la registrul comertului actul modificator si textul complet al actului constitutiv, actualizat cu toate modificarile, care vor fi inregistrate in temeiul hotararii judecatorului-delegat, cu exceptia situatiilor stipulate la art. 223 alin. (3) si la art. 226 alin. (2), atunci cand inregistrarea va fi efectuata pe baza hotararii irevocabile de excludere sau de retragere.

(5) Oficiul registrului comertului va inainta din oficiu actul modificator astfel inregistrat si o notificare asupra depunerii textului actualizat al actului constitutiv catre Regia Autonoma «Monitorul Oficial», spre a fi publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala societatii.

(6) Actul modificator al actului constitutiv al unei societati in nume colectiv sau in comandita simpla, in forma autentica, se depune la oficiul registrului comertului, cu respectarea prevederilor alin. (4), si se mentioneaza in acest registru, fara a fi obligatorie publicarea lui in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.

(7) In forma actualizata potrivit alin. (4) se pot omite numele sau denumirea si celelalte date de identificare a fondatorilor si a primilor membri ai organelor societatii.

(8) In forma actualizata potrivit alineatului precedent, se pot omite numele sau denumirea si celelalte date de identificare ale fondatorilor si ale primilor membri ai organelor societatii.

(9) Omisiunea este permisa numai daca au trecut cel putin 5 ani de la data inmatricularii societatii si numai daca actul constitutiv nu prevede altfel.

Multumesc !

Răspuns la discuția Concediere
Si daca imi aduce 5 concedii medicale consecutive? Taraganeaza cateva luni... Mai e posibilitatea sa cer medicului de medicina muncii consituirea unei Comisii care sa constate daca intr-adevar ce scrie pe concedii e real sau nu.
Discuție Concediere

As vrea sa cer parerea intr-o speta :

Am inceput demersurile pentru desfintarea postului unui angajat. Dupa adresa pe care am trimis-o la domiciuliu respectivul nu s-a mai prezentat la munca, adica in perioada de preaviz de 20 de zile.Salariatul inca se afla in acea perioada si nu s-a prezentat nici o zi la munca.

Intrebarea mea e daca angajatul nu se prezinta in perioada de proba la serviciu, pot sa ii mai fac convocator la Comisia de Disciplina si dupa sa il concediez disciplinar pentru absente nemotivate?... avand in vedere ca deja am inceput formalitatile privind desfintarea postului.