Buna ziua! În ziua de 26 iulie a.c. am primit sentinta favorabila intr-un proces în care a fost invocata uzucapiunea pentru un teren de 160 m.p. care înconjura casa; procesul a avut loc la Tribunalul Bârlad împotriva Primariei Bârlad; întrebarea mea este: care sunt urmatorii pasi ce urmeaza a fi facuti în vederea întregirii prin acte cadastrale, notariale a proprietatii casa+teren având în vedere că această proprietate urmeaza a fi vândută si dorim ca actele sa fie fara echivoc. Multumesc!
In atentia domnului Mircea Carp pe care il apreciez mult : poate aveti rabdarea si timpul necesar pentru a schita un raspuns la problema mea din 06/09 , 18,15. Respect!
buna ziua(din nou)! Sunt printre cei care NU au primit inca decizia de recalculare a pensiei si banuiesc ca nu e necesar sa va impartasesc ca sunt frustrat. Doresc sa va introduc datele mele in speranta ca vom putea creiona o posibila recalculare: Barbat, nascut iulie 1955, iesit la pensie in august 2005 cu urmatoarele stagii: stagiu de cotizare grupa 1 de munca: 22 ani, 4 luni, 12 zile. stagiu conditii normale: 4 ani, 0 luni, 17 zile stagiu asimilat( somaj+armata): 2 ani, 1 luna, 1 zi. stagiu aferent grupei 1 de munca: 11 ani. stagiu complet de cotizare 30 ani, 8 luni. stagiu total de cotizare 39 ani, 6 luni. Acestea au fost datele in momentul iesirii la pensie; ulterior am lucrat in continuare cumuland pensie+salariu pana in anul 2019 cand am atins stagiul total de cotizare 52 ani, 10 luni, 5 zile si mai ales punctajul mediu anual 2,15045. In coditiile date ce asteptari pot avea? Voi putea sa-mi intretin familia in continuare sau ma angajez paznic de noapte la un bar de zi ori de zi la un bar de noapte? Multumesc !
buna ziua! in 1974 parintii mei au primit in folosinta din partea primariei mun. barlad un teren cu suprafata de 250 m.p. pe care si-au construit o casa(82 m.p.); intre timp ei au decedat, s-a dezbatut mostenirea ocazie cu care am aflat ca restul de 168m.p. curte nu ne apartin mostenitorilor ci primariei Barlad; in tot acest timp au fost platite impozite la timp.
intrebarea mea este: cum pot actiona pentru intregirea propietatii casa+teren curte in vederea vanzarii? legislatia actuala este favorabila dobindirii prin procedura de uzucapiune? multumesc de raspunsuri!
multumesc de raspuns dar e mai complicat putin: sunt barbat nascut in iulie 55, pensionat 2005 cu grupa 1 de munca la limita de varsta si vechime completa ulterior am lucrat pana in iunie 2019 si la toate recalcularile ulterioare indicele de corectie a fost 0,0000