avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate Pfa_pfa

Activitate Pfa_pfa

Răspuns la discuția PFA/II cu activitate foto/video
Deci cursurile nu folosesc la nimic? Nu imi permit sa imi fac firma pentru ca nu am bani sa angajez un contabil, nu stiu cand voi incepe sa fac venituri (asta daca voi face vreun venit) si nu am cu ce bani sa traiesc pana se face terminarea anului fiscal pentru firma.

POPA GHEORGHE a scris:

Inregistrand o firma la Registrul comertului si declarand activitatea la ANAF puteti desfasura activitatea respectiva daca doriti sa obtineti venituri.

"Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 328/25.IV.2088, Capitolul III, Srctiunea a 2-a, Art. 23 - Intreprinzatorul persoana fizica titular al intreprinderii individuale este comerciant persoana fizica de la data inregistrarii sale in registrul comertului"... Ce implicatii in plus fata de un PFA are acest fapt pentru II, cu activitate economica exclusiv pe un laptop, fara activitate comerciala? Mentionez ca as avea nevoie de II pentru ca trebuie sa am mai mult de 5 coduri CAEN pentru desfasurarea activitatii.
Ce coduri CAEN sunt necesare pentru activitatea de afiliere si pentru cea de publicitate pe online, pentru PFA/II? Activitatea va consta in compunerea unui text pe un blog. Continutul textului va avea legatura cu un link de afiliere publicat in continuarea acestuia si cu un banner publicitar (ale altor companii). Pentru compunerea textului am codul 5819, adica alte activitati de editare sau va fi considerata reclama, deci activitate de publicitate cu codul 7311? In plus, prezenta acelor linkuri inseamna ca eu intermediez o vanzare? Mai am nevoie de alt cod?
Buna seara, sunt absolvent al Facultatii de Jurnalism, specializarea Comunicare si Relatii Publice si as dori sa stiu daca pot desfasura activitate video pt Youtube si publica poze personale pe Instagram, activitati care urmeaza a fi monetizate, folosindu-ma de diploma de la facultate, printr-un PFA/II. Printre disciplinele studiate la facultate avem "Tehnici de lucru in audiovizual" ('Audiovisual production'), "Multimedia", "Social Media", etc. In cadrul cursurilor am invatat cum sa facem filmari, poze, editare foto, etc.
Discuție PFA versus II
Buna seara, doresc sa ma inregistrez ca PFA, numai ca am nevoie de mai mult de 5 coduri CAEN pentru buna desfasurare a activitatii. Voi desfasura activitate pe cont propriu. Am citit despre II si nu am gasit absolut nici un minus fata de PFA, numai avantaje. Este posibil asa ceva? Am ratat eu vreun amanunt important care le diferentiaza pe cele doua?
Răspuns la discuția Contract de comodat
Multumesc pentru raspuns! Posesorul de PFA are domiciliul in acel apartament. Apartamentul este in proprietatea parintilor.

Inca o nelamurire: intre "documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării PFA avem si (dacă este cazul) :

- precizare din care să rezulte că titularul dreptului de proprietate înţelege să afecteze folosinţa spaţiului în vederea stabilirii sediului profesional al persoanei fizice autorizate (declaraţie, etc.);

- declaraţia privind patrimoniul de afectaţiune, în original, şi documentele care atestă efectuarea vărsămintelor sau calitatea de proprietar, după caz (copii certificate de parte);"

Asta nu inseamna ca spatiul trece in patrimoniul de afectatiune al PFA, nu?
Si mai departe nu mai inteleg ce trebuie facut si in ce caz sunt optionale sau nu lucrurile de mai sus.

Geanina DRIAN a scris:

nu, in niciun caz, daca singura legatura intre bun si PFA este contractul de comodat.

Daca un PFA care a facut contract de comodat pe o camera dintr-un apartament comite ilegalitati exista posibilitatea sa li se ia casa proprietarilor?
Răspuns la discuția Sediu pfa 2019 acasa
Stiu ca pare ridicola intrebarea, dar asta este situatia. Va rog, daca ar putea sa imi raspunda cineva, sunt disperat, este singura modalitatea de a obtine un venit.
Parintii cred ca asa se pune casa gaj, de vreme ce trebuie chemat evaluator pentru stabilirea impozitului. Mentionez ca munca se va desfasura exclusiv in fata unui laptop, nu se va desfasura activitate comerciala in casa. Am gasit mai multe variante pe internet, intr-o parte se spunea ca este nevoie de contract de comodat, in alta parte ca nu este nevoie si ca nu este nevoie nici macar de acordul vecinilor de vreme ce se lucreaza numai din fata laptopului.
Buna ziua, vreau sa devin pfa anul acesta. Sediul social si cel profesional vreau sa le stabilesc in casa parintilor, unde am si eu domiciliul. Nu imi permit sa ma mut in alta parte special pentru a avea sediu profesional si/sau social. Problema este ca parintilor le e frica... ca daca se intampla nu stiu ce, le va fi luata casa. Activitatea va avea loc pe Youtube, bloguri din Romania, etc, totul legal, cu factura. Deci, daca se intampla ceva, habar nu am ce, este posibil sa le fie luata lor casa?