avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate dariaU

Activitate dariaU

Răspuns la discuția regimuri matrimoniale
Sotii au cetatenii diferite, astfel cum am precizat. Totodata au si domicilii diferite, sotul cu cetatenie romana are domiciliul pe teroritoriul Romaniei, respectiv sotul de catatenie germana are domiciliul in Germania. Asadar, pentru cazul in care sotii nu au o resedinta comuna, iar statul cu care au cele mai multe legaturi comune este Germania, atunci bunurilor dobandite de soti (inclusiv in Romania) li se va aplica legea statului german, sa inteleg?!
In acest caz, care este modalitatea de rectificare a situatiei juridice a imobilului dobandit de soti in Romania, avand in vedere ca a fost perfectat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica (partile nu au avut avocat si nu au fost sfatuiti cu privire la un eventual procurator de fonduri), iar in cartea funciara imobilul este trecut in proprietatea ambilor soti, ca bun comun? Ce fel de actiune in justitie trebuie sa inainteze sotul cetatean roman?
Răspuns la discuția Fond rulment obligatoriu sau nu
Da. Vezi HG nr. 1588 din 19 dec. 2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230 din 2007 , art. 24.
Speta : un cetatean roman impreuna cu sotia sa, cetatean german, dobandesc impreuna in romania, un imobil casa de locuit. Conform legislatiei romane acesta devine bun comun al sotilor, fiind dobandit in timpul casatoriei lor. Sotii au incheiat, insa, casatoria in Germania, iar din spusele lor, in aceasta tara, regimul lor matrimonial este acela al separatiei de bunuri, respectiv, chiar casatoriti fiind, acestia dobandesc in nume propriu bunuri.
Intrebare : care este modalitatea legala prin care sa se constate ca bunul dobandit de soti in Romania este bun propriu al sotului cetatean roman., tinand seama si de faptul ca sotia recunoaste ca nu a avut nici un fel de contributie banesca la dobandirea imbilului?
Răspuns la discuția ciclomotoare
au acelasi regim juridic ca si bicicletele...nu trebuie inregistrate, inmatriculate, pe cale de consecinta firesc este sa nu fie nevoie de incheierea unui contract de raspundere civila auto, ITP etc.
reprezentarea este facultativa in cazul proceselor de divort. Eventual ai putea sa iti angajezi un avocat pentru a te asigura ca iti sunt respectate toate drepturile pe care le ai.
Răspuns la discuția dezbatere mostenire?
bineinteles ca trebuie ca dezbaterea succesorala sa aiba loc si in prezenta soacrei tale, care este sotia supravietuitoare a defunctului si in aceasta calitate poate veni la succesiunea sotului ei predecedat. totodata aceasta poate renunta la succesiuni in favoarea fiului ei, adica sotul tau. daca insa ai interes ca soacra ta sa nu mosteneasca bunuri din masa succesorala, atunci va trebui sa o dai in judecata si sa demonetrezi ca nu a acceptat succesiunea in termenul legal de optiune succesorala....succes!